5 способів заробітку на нейромережах

Зміст

1. Генерація текстів

Робота з текстами - це перше, чого "навчилися" нейромережі. Мова людська - це система передачі інформації. За її допомогою людина може передати іншому практично все, що вона побачила, почула або уявила.

Нейромережа, отримавши словесну команду від людини, може синтезувати осмислені тексти з фрагментів того матеріалу, який було завантажено в неї в процесі навчання. Нейромережі, на виході яких виходять тексти будь-якого призначення, будемо називати текстовими.

Їх можна використовувати для заробітку різними способами. Почну з прикладів "для найменших" з поступовим ускладненням роботи і збільшенням доходу.

Заробіток на коментарях

Є різні "букси", які платять копієчку за коментарі під статтями, постами, відео тощо. Коментарі мають бути оригінальними і певного обсягу. Школярі, які намагаються заробляти таким чином, змушені збирати базу коментарів, щоб, злегка змінивши, розміщувати їх де буде потрібно.

Текстові нейромережі чудово справляються з написанням коментарів. Вони можуть як переписувати дані їм коментарі, так і синтезувати текст за кількома наданими зразками.

Заробіток на відгуках

Інтернет-магазинам потрібні відгуки про їхні товари. Часто саме позитивні відгуки впливають на рішення відвідувача зробити замовлення. Продавати відгуки, написані за допомогою текстових нейромереж, можна на біржах фрілансерів.

Є також сайти, де авторам платять за прочитання їхніх відгуків читачами.

Заробіток на відповідях

Сайти "Питання-відповідь" працюють за тим самим принципом, що й сайти відгуків. І платять за цікаві запитання і розгорнуті відповіді.

І те й інше можуть створювати нейромережі. Для скромного заробітку залишається тільки підредагувати отримані тексти і розмістити на сайтах.

Заробіток на рерайтингу

Блогам, соцмережам, каналам у Телеграмі потрібне постійне наповнення свіжим контентом. Найпростіший спосіб створення посереднього контенту - переписування (рерайтинг) чужих статей. З цим прекрасно справляються нейромережі.

Продавати рерайтинг можна через сайти фрілансерів і копірайтерів, а також завантажувати тексти на власні сайти, щоб заробляти в партнерських програмах або на рекламі.

Заробіток на копірайтингу

Копірайтинг - це створення оригінальних текстів. Писати по-справжньому цікаві тексти може тільки досвідчений копірайтер із письменницьким талантом. Найчастіше копірайтинг зводиться до компонування і глибокої переробки чужих текстів.

Для цього можна використовувати текстові нейромережі з подальшим редагуванням вручну. Заробляти на копірайтингу можна так само, як і на рерайтингу, тільки більше.

Заробіток на перекладах

Літературним перекладачем може бути тільки носій мови. А простий переклад чудово виконують нейромережі, причому результат часто перевершує творіння Google Translate.

Заробляти на перекладах можна на сайтах перекладачів або наповнювати перекладами свої сайти.

2. Синтез зображень

Нейронні мережі чудово справляються зі створенням будь-яких зображень - від лаконічних логотипів до реалістичних ілюстрацій і 3D-зображень.

Залишається тільки знайти замовників на такі роботи і навчитися давати нейромережі правильні команди, щоб отримувати потрібний результат.

Заробіток на логотипах

Будь-якій компанії необхідний логотип - невелике графічне зображення, яке легко розпізнаватиметься і відрізнятиме продукцію та приміщення. "Розкручені" дизайнери беруть за свою роботу мільйони. А прості ТОВ та "ФОПи" задовольняються логотипами за кілька тисяч.

Розробити безліч варіантів логотипів для будь-якого замовника допоможуть візуальні нейромережі. Продати ці розробки і заробити можна на біржах фрілансерів.

Заробіток на аватарах і смайлах

Минули часи, коли на аватарку поміщали героя аніме або тварину. Зараз нейромережі дають змогу синтезувати будь-яку фантастичну істоту або професійно обробити власну фотографію. Аватари рухаються, моргають і навіть можуть вести діалог із відвідувачем.

Не менш цікавими стали смайлики та емоджі. Усе це дає змогу заробляти на продажу наборів емоджі або розробці аватарів на замовлення.

Заробіток на стоках

Багато фотостоків містять не тільки фото і відео, а й векторну і 3D графіку, дизайни і проєкти, для розробки яких можна використовувати нейромережі.

Для успішного заробітку на стоках потрібно відстежувати тенденції та знімати/синтезувати/створювати зображення, які користуються максимальним попитом. А також заздалегідь готувати ілюстрації до фільмів та ігор, які скоро виходять.

Заробіток на відео

Нейромережі навчилися створювати відео за текстовими підказками, водночас вони пишуть діалоги, підбирають картинки, монтують і озвучують ролики.

Правила Ютуба забороняють публікувати автоматично згенерований контент. Але якщо його доопрацювати, внести авторську "іскорку" - на таких відео можна чудово заробляти, тим більше "зйомка" не займає багато часу.

Незвичайні ролики, що створюються нейромережами, користуються попитом серед маркетологів і можуть бути виконані на замовлення.

3. Робота зі звуком

Нейромережі відмінно поводяться з будь-якими звуками, можуть розпізнавати або синтезувати мову більш ніж 100 мовами, виконувати синхронний переклад, видаляти із записів шуми, сторонні звуки і голоси тощо.

Усі ці можливості вже зараз можна використовувати для заробітку на обробці звуків, нижче наведено кілька прикладів.

Заробіток на транскрибації

Багато письменників для прискорення процесу і щоб не втратити думку - використовують звукозаписні пристрої. Потім віддають записи на розшифровку (транскрибацію), щоб подивитися текст очима. Цієї послуги потребують також ведучі стрімів, відеоконференцій, онлайн-інтерв'ю тощо.

Нейромережі не тільки виконують транскрибацію за секунди, а й чистять текст від слів-паразитів. Заробляти на транскрибації можна, пропонуючи свої послуги через біржі фрілансерів.

Заробіток на озвучці

Аудіокниги потребують того, щоб хтось їх начитав, а відео - щоб хтось їх озвучив. Зазвичай це роблять професійні читці (диктори), послуги яких коштують недешево.

Нейромережі навчилися вимовляти тексти більш ніж 100 мовами, використовуючи до 25 емоцій, тож важко відрізнити їхню мову від мови людини.

Деякі нейромережі можна навчити говорити вашим власним голосом і таким чином заробляти набагато більше, адже тижневу роботу вони виконують за кілька хвилин.

Через біржі фрілансерів ви можете отримувати замовлення на озвучку або переозвучку (дубляж) фільмів, аудіокниг, доповідей тощо.

Заробіток на чищенні звуку

Не завжди вдається записати звук у студійних умовах. Часто в запис потрапляють вуличні шуми, сторонні голоси, гавкіт собак, шум вентилятора, звуки рота (присвисти, прицмокування тощо), а також може бути багато пауз.

Очистити запис і підвищити якість до професійної допоможуть нейромережі. Це чудовий спосіб заробітку, що дає змогу готувати аудіоматеріал для озвучення відео, для навчання або видання аудіокниг.

4. Дизайн проектів

Нейромережі чудово справляються з розробкою сайтів і посадкових сторінок, з дизайном інтер'єрів і ландшафтів, розробляють моделі одягу або меблів - залишається тільки зупинитися на роботах, до яких у вас лежить душа, і стати найкращим у своєму місті.

Наприклад, сфотографувавши на смартфон кімнату/квартиру, що потребує ремонту/оздоблення, ви надсилаєте клієнту кілька варіантів дизайну інтер'єру саме цього приміщення. Після вибору варіанту вам залишиться тільки передати замовлення бригаді оздоблювачів і отримати свій відсоток.

5. Інші проекти

Нейромережі часом вміють робити такі "речі", які й на думку не спадають. Наприклад, можуть:

  • виконувати діагностику автомобіля,

  • писати тексти пісень,

  • перекладати мовою глухо-німих і назад, щоб людина могла користуватися відеозв'язком,

  • створювати рецепти незвичайних страв,

  • давати прогнози для ставок на спорт,

  • складати емоційну музику для саундтрека,

  • створювати дизайн флеш-татуювань,

  • писати казки та фантастику,

  • конвертувати скрипти іншими мовами програмування,

  • озвучувати відео вашим голосом,

  • створювати музику без роялті,

  • аналізувати фінансові дані,

  • підбирати персонал за допомогою ШІ,

  • створювати голосових чат-ботів для Телеграм,

  • узагальнювати наукову літературу та писати статті,

  • розв'язувати математичні задачі,

  • створювати персонажів для ігор, метавсесвітів і бізнес-додатків,

  • створювати карти з OpenStreetMap,

  • створювати портрети домашніх тварин,

  • створювати безкоштовні треки одним натисканням кнопки,

  • підбирати подарунки для будь-якого випадку,

  • створювати короткий виклад будь-якого довгого відео на YouTube,

  • створювати оригінальні меми більш ніж 110 мовами,

  • автоматично змінювати зачіски та одяг на ваших зображеннях,

  • планувати вашу подорож,

  • прогнозувати рух цін на акції,

  • створювати 2D і 3D плани поверхів,

  • і т.д.

Усі ці та інші неназвані можливості можна використовувати для заробітку, якщо знайти споживачів цих послуг.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

620.6KПрочитань
11Автори
463Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається