Щодня продається величезна кількість айфонів у будь-якому місті світу. Навіть із невеликим населенням 10-50к.

І цей ринок ділиться на кілька сегментів.

  • Офіційні магазини Apple, офлайн і онлайн продажі.

  • Офіційні дилери представники типу iSpace.

  • Салони зв'язку на кшталт Kyivstar, lifecell тощо.

  • Магазини техніки типу Rozetka, Comfy, Moyo і тд.

  • Дрібні роздрібні магазини і сервісні центри на кшталт А-сервiс, Restart, Valsys тощо.

І окремий великий сегмент ринку Б/В телефони на дошках оголошень. І, відповідно, приватні продавці, такі як ми. До цього сегменту також можна віднести РЕФки - це ОРИГІНАЛЬНІ Б/У телефони, АЛЕ відновлені в Китаї не оригінальними запчастинами, зазвичай дуже низької якості.

І тепер, щоб зрозуміти обсяг ринку, на хвилину загальмуй і усвідом, що всі ці магазини працюють, щодня продають, роблять прибуток. Абсолютно всі, хтось більше, хтось менше. Але всі вони живуть, розвиваються і роблять прибуток. Ніхто не став би продовжувати вести збитковий бізнес.

Навколо тебе кожна друга або навіть перша людина з айфоном, зверни увагу, згадай своє оточення. Навіть багато хто з тих, у кого зовсім погано з грошима - ходять з айфоном.

Важливо зрозуміти різницю - оголошення на дошці від магазину і телефон оригінал Б/В від власника це дві принципово різні речі. Це два різні типи покупців. Хтось купить в магазині, хтось з рук, щоб заощадити. Нас цікавить саме Б/В сегмент.

Б/В телефони продаються в основному їхніми власниками. "Купив новий - продав старий. Ще особливо актуально під час новорічних свят: розбив, вкрали, загубив - швидко купив б/в.

Ближче до справи. Звідки ж гроші? Загальна схема цілком:

  1. Купуємо на ОЛХ дешевше.

  2. Упаковуємося якісно.

  3. Продаємо на ОЛХ дорожче.

Тепер усе в деталях, це ж інструкція.

Знайомство з ринком.

Йдемо на ОЛХ. Відкриваємо розділ телефони. Вибираємо свою область.

У рядку пошуку пишемо наприклад iPhone 8 або Х (під свій бюджет).

Гортаємо стрічку і дивимося які взагалі зараз ціни. Потрібно навчитися орієнтуватися яка ціна висока і яка низька, раджу уважно перегорнути всю стрічку до кінця. У всіх містах ціни на 500-1500 грн відрізняються.

Якщо раптом побачив занижену ціну в оголошенні - 90% то там є якась лажа. Уважно вивчи текст оголошення, фотографії і якщо нічого не знайшли прискіпливо уточнюй телефоном, що не так із трубкою. Зазвичай потім може з'ясуватися, що є скол на екрані, не працює кнопка, динамік хрипить тощо.

І так, ти перегорнув стрічку, зрозумів що таке дорого, середньо і дешево. Тепер ти орієнтуєшся в актуальній ціні на ринку. Різниця між найдешевшим і найдорожчим - це вилка цін.

Завдання: знайти відповідний телефон, наприклад X за 6000 грн - за середньою ціною.

Як купити дешевше?

Беремо свій телефон і телефонуємо. Дізнаємося про телефон 5-6 питань.

Ввічливим і шанобливим тоном, виявляємо справжній інтерес, купуємо як для себе! Варіанти запитань:

  • Телефон не продали ще?

  • Розкажіть про телефон? Коли купували?

  • Де купували? А чеки залишилися?

  • Це оригінал? А що в комплекті?

  • Батарейку скільки тримає?

  • Зарядка у вас оригінальна?

  • Де можна під'їхати подивитися? (питання показує серйозність намірів)

Головне не доводити до роздратування продавця своїми запитаннями. І після 5-6 запитань віднімаєте від вартості телефону 1000-2000 грн. І ввічливо говорите, що все влаштовує і ви могли б "прямо зараз під'їхати забрати". Тобто ви просите зробити вам знижку, під приводом "Все чудово, але мені трохи не вистачає".

Переважна більшість продавців погоджується, тому що краще продати з невеликою знижкою і отримати гроші відразу, зараз, ніж чекати з моря погоду.

Why I'm buying the iPhone 15 Pro Max | CNN Underscored

Якщо ви попросили занадто багато, продавець може почати торгуватися і сказати "Ні, 2000 це занадто багато, гривень 500 скину". У цій ситуації я теж їхав, на місці завжди торгувався ще на 500 грн. Разом виходило -1000 грн. Коли продавець бачить, що ви приїхали до нього з грошима, він уже не сумнівається в серйозності ваших намірів.

На місці завжди пробуйте скинути ще мінімум гривень 500, а краще 1000 або більше. Мені якось вдалося сторгувати 7000 грн, забрати за 6000 грн замість 13000. Я піднявся в квартиру, подивився телефон, було реально багато косяків. Я побачив, що телефон був втоплений, але працював. Почав розповідати господині, про долю її телефону, що з ним не так і розставляти діагнози. Закінчив фразою "Я можу максимум забрати ваш телефон за 5000, потрібно половину міняти" - після відмови я вийшов. Поки чекав таксі, подумав: "А чому б і ні?". Телефоную і кажу: "Я ще не поїхав, подумав, може, ви за 6000 віддасте?". І вона погодилася, бо знала, що я мав рацію.

Щоб вам скинули ціну, торг має бути АРГУМЕНТОВАНИЙ, тобто ви маєте вказати на ОБ'ЄКТИВНІ мінуси товару і попросити за них знижку. Які бувають мінуси: відсутність повного комплекту, наявність косяків, сколів, подряпин і т.д.

Якщо косяків об'єктивно немає - просто просіть знижку "ну гривень 500 скинете ще?". Головне, ставитися до цього, як до гри, бути максимально ввічливим і постійно посміхатися. Після того як я навчився торгуватися на айфонах - торгуюся взагалі скрізь, особливо в телеграмі при покупці реклами).

Їдемо купувати телефон.

Це найвідповідальніший крок, оскільки телефон потрібно гарненько перевірити. Права на помилку немає. Коли я почав, у мене були останні гроші, які я не міг втратити.

Отже, перед тим як вирушати за телефоном - вивчіть пару роликів на Youtube

Я писав собі в нотатки чек-лист для перевірки і перевіряв за пунктами. Можна навіть роздруківку зробити на папірець, щоб нічого не забути. Це дуже важливо!

За повної відсутності початкового капіталу можна використовувати свій телефон або планшет. Не треба триматися за свій дорогий серцю телефон - уже через тиждень роботи ви зможете дозволити собі придбання двох таких. Це всього лише телефон.

Краще починати з моделей постарше і подешевше 7 або 8. Менше вкладень - менші ризики - легше почати. Але не беріть зовсім старовинний мотлох, велика ймовірність, що будуть проблемними через вік.

І НАЙГОЛОВНІШЕ - НЕ БІЙТЕСЯ КУПУВАТИ АЙФОН!

Ви за будь-якого розкладу продасте куплену трубку! У найгіршій ситуації максимум що втратите - трохи часу. У мене максимум телефон залежувався 10 днів, через те, що просто не оновлював оголошення.

Айфон - річ, яка в будь-якому разі буде продана.

І так приїхали, перевірили, сторгувалися, купили.

Продаж купленого айфона.

Ну тут усе взагалі ізі. Нам потрібно написати круте оголошення, хороші фотографії - приклади я для тебе підготував нижче. Просто подивися приклади і зроби так само.

Чому це працює? Ти, ймовірно, ще думаєш: "Та ну конкуренція і все таке..." Але ні. Ти просто забираєш свій шматок пирога. Приходиш і робиш так само як роблять інші - отримуєш такий самий результат. Починаєш робити трохи краще - забираєш більший шматок ринку.

Вивчи конкурентів, напиши грамотне оголошення і потім опублікуй на дошках. Публікувати треба намагатися з 9:00 до 11:00 ранку. Так найбільше переглядів.

Часто телефон продається того ж дня, звідси обіцяний прибуток через 12-48 годин. Але буває зависає на 1-3 дні, головне постійно оновлювати оголошення і стежити щоб не летіло далеко вниз.

Вхідні дзвінки.

Відповідаєш на дзвінки, домовляєшся про зустріч - продаєш, отримуєш прибуток.

Ніколи не виїжджай нікуди - завжди приймай покупців біля під'їзду або де тобі самому зручно. Якщо ти сам приїхав або зустрівся на нейтральній території - ти втратив перевагу і покупець буде жорсткіше торгуватися. Відшити звичайно можна, але час втратиш.

Що відповідати, коли ставлять запитання про телефон?

Щоб не вигадувати і не брехати я завжди тупо розповідав історію телефону від попереднього власника. Мені так було комфортно. І головним принципом для мене завжди була і залишається чесність.

Протягом усієї роботи була всього парочка клієнтів, у яких виникли проблеми - з одним ми розділили ремонт 50/50 (було незрозуміло, хто винен), другому я оплатив ремонт динаміка 400грн. В іншому все завжди було рівно.

Я продавав телефони як свої, але іноді говорив, що займаюся продажем айфонів. Були навіть постійні клієнти, міняли у мене на нові моделі з доплатою.

У перший місяць роботи за цією схемою я заробив близько 15000 грн, на другий вже 31000 грн.

Шукайте нові рішення і можливості для дії. І таким чином ви дійдете до ремонту телефонів, викупу під ремонт, термінового викупу, оптових продажів, нових джерел реклами, залучення інвестора тощо. Завдяки цим діям ваш прибуток зросте до 50-60 т.грн. на місяць.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

782.2KПрочитань
11Автори
600Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Не планую продавати айфони, але цікаво було дізнатися про досвід від першої особи) бажаю успіхів)

Вам також сподобається