Лучшие электрические триммеры для травы

За назвою ясно, що такі тримери працюють від електромережі. Вони можуть мати потужність від 200 до 1500 Вт (іноді більше). Враховуючи продуктивність, можна зробити висновок, що електрокоси розраховані на експлуатацію у невеликих будинках, котеджах. Для великих територій, звичайно, доцільніше орієнтуватися на бензинові аналоги. Врахуйте, що вам доведеться постійно тягнути за собою мережевий шнур, а якщо трава знаходиться далеко від розетки, знадобиться ще й перехідник. На щастя, така техніка менш галаслива, приваблює невеликою вагою та легко переноситься. Пропонуємо розглянути рейтинг найкращих електричних тримерів 2024 року для трави, які не зашкодять Вашим очікуванням.

Топ-5 кращих електричних тримерів 2024 року

Незважаючи на простоту такого садового обладнання, існує багато параметрів, на які слід звернути увагу. Якщо ви не знаєте, як вибрати електричний тример, не ігноруйте наведені нижче параметри:

  1. Потужність двигуна – для роботи на дачі або в саду вистачає продуктивності від 8000 до 12000 оборотів. Більш дорогі акумуляторні або мережеві моделі з якісною різучою роторною системою також можуть видаляти чагарники та інші щільні бур’яни;

  2. Якість ручки – краще орієнтуватися на велосипедні варіанти, які складаються з двох ручок, розташованих по обидва боки складаної чи прямої штанги. Така конструкція передбачає тривалу експлуатацію техніки без стомлення користувача;

  3. Плечовий ремінь – нехтувати цим елементом конструкції не варто. Так, мережеві моделі легкі, але навіть компактні електрокоси з вагою до 2 кілограмів з часом навантажують через вібрацію як мінімум;

  4. Насадки – садові електричні тримери оснащуються класичною котушкою з ліскою, але її не завжди вистачає. Бажано, щоб додатково модель оснащувалась кущорізом (диск), що збільшує сферу застосування техніки;

  5. Поворотна головка – завдяки цій опції можна працювати як у вертикальній, так і горизонтальній площинах;

  6. Ширина волосіні – оптимально від 23 до 26 сантиметрів.

Якщо Ваш вибір упав на акумуляторний тример, також варто приділити увагу часу автономної роботи – саме цей параметр треба враховувати, а не ємність батареї. Справа в тому, що тривалість експлуатації приладу без заряджання також залежить від потужності та ряду допоміжних характеристик.

Vitals Master EZT 063g

Vitals Master EZT 063g

Вже багато власників присадибних ділянок встигли оцінити переваги хорошого електричного тримера для саду та городу – Vitals Master EZT 063g. Модель чудово справляється як зі скошуванням, так і з вирівнюванням різних газонів, клумб, декоративних елементів. Апарат приваблює простим регулюванням ширини скосу, ергономічною ручкою та невеликою вагою силової установки. При цьому, якщо вірити виробнику, не викидає жодних шкідливих речовин в атмосферу. Потужність електродвигуна складає 350 Вт. З сильних сторін виробу можна виділити обмежувальну скобу, ролик окантовки і дійсно якісну поворотну головку.

Ціна та характеристики

Плюси:

  • приємний зовнішній вигляд;

  • гострий ніж та волосінь;

  • непогана потужність;

  • плавний запуск двигуна;

  • сфера застосування.

Мінуси:

  • штатна штанга.

Bosch EasyGrassCut 26

Bosch EasyGrassCut 26

Найкращий недорогий електричний тример для трави 2024 року – це модель Bosch EasyGrassCut 26, на думку нашої редакції. Апарат має високу якість деталей, добрі параметри потужності. Продуктивність складає 12500 оборотів на хвилину, що досягається за рахунок використання надійного двигуна в 280 Вт. Ефективності вистачає для скошування бур’янів, швидкого видалення трави в саду та на дачній ділянці. Тішить, що модель важить всього 1,9 кілограмів. Діаметр захвату становить 260 міліметрів. Відмінну ефективність у роботі створює система подачі волосіні. У шпульці можна виявити 4 метри волосіні, товщина якої становить 1,6 міліметрів.

Ціна та характеристики

Плюси:

  • зручність у використанні;

  • діаметр стрижка;

  • якість збірки;

  • хороша потужність;

  • невелика вага.

Мінуси:

  • не виявлено.

AL-KO GTE 450 Comfort

AL-KO GTE 450 Comfort

Ще одну гідну модель на електричному двигуні запропонувала компанія AL-KO. Потужність моделі GTE 450 Comfort складає 1250 Вт, чого вистачає для виконання широкого переліку завдань. Електрична коса радує низьким рівнем шуму та мінімальним викидом диму в атмосферу, що є характерним для більшості продуктів зазначеної торгової марки. До переваг агрегату з номінальною потужністю 450 Вт (хороший показник) слід також віднести високоякісну тримерну головку, оснащену напівавтоматичним режимом подачі волосіні. Зазначимо, що електрокоса підтримує одразу три положення головки, чим забезпечується можливість експлуатації приладу в найбільш важкодоступних місцях – досвідчені користувачі розуміють, наскільки це важливо на практиці. Невелика вага при цьому обумовлена використанням штанги з алюмінію. В результаті розробникам вдалося досягти коси з вагою до 3 кілограмів.

Ціна та характеристики

Плюси:

  • система гасіння шуму;

  • вага до 3 кілограмів;

  • тривалий термін служби;

  • система балансування;

  • довжина волосіні.

Мінуси:

  • не знайдено.

Bosch EasyGrassCut 23

Bosch EasyGrassCut 23

Ще одним недорогим, але добрим тримером для дачі порадувала компанія Bosch. Зокрема, ми говоримо про модель серії EasyGrassCut 23 з гострим лопатевим ножем та ефективним лісом. Потужність двигуна у цьому приладі складає 280 Вт. Хоча це і галасливе винахід, воно виправдовує дрібні незручності, що можна пояснити якістю роторної різучої системи. Ширина захоплення досягає 23 сантиметри, чого вистачає для швидкої та ефективної роботи на ділянці. Дека цієї техніки виготовлена із високоякісного пластику. Разом з тим обладнання приваблює оптимальними габаритами і відносно невеликою вагою.

Ціна та характеристики

Плюси:

  • компактні габарити;

  • ширина зрізу;

  • хороша потужність;

  • якість деки.

Мінуси:

  • невисока потужність;

  • вузька сфера застосування.

Makita UR3000

Makita UR3000

Розглядаючи електричні тримери для саду, важко проігнорувати надійну модель серії Makita UR3000. Апарат має ергономічну конструкцію, в якій головка, що обертається, провертається до 180 градусів. Це дозволяє усувати поросль навіть у важкодоступних місцях, витрачаючи при цьому мінімум зусиль. Потужність електрокоси вистачає обслуговування навіть великих садибних ділянок. Важливою деталлю є продумана конструкція, яку легко адаптувати до зростання користувача. Це зручно. Власне, коментарі незалежних покупців є підтвердженням цього. До сильних сторін даного приладу необхідно віднести високий рівень надійності та тривалий термін експлуатації техніки.

Ціна та характеристики

Плюси:

  • надійний виробник;

  • можна підлаштувати під зростання;

  • оптимальні габарити;

  • зручна модель.

Мінуси:

  • не виявлено.

Поради щодо вибору електричного тримера

Крім джерела живлення, необхідно приділити належну увагу ряду інших параметрів, включаючи ріжучу частину. Якщо не знаєте, як вибрати триммер для трави, врахуйте, що всі моделі оснащуються або ліскою або ножами. Перший варіант кращий у тих випадках, де нерівна місцевість, адже волосінь не виходить з ладу при зіткненні з камінням. Але це не раціональне рішення для роботи із густою травою. Лісочка в тримерах може бути наступних видів:

  • кругла – найуніверсальніший варіант для трави, реп’яха, дрібних чагарників;

  • квадратна – кращий ріжучий елемент для роботи з товстою травою;

  • зіркоподібна – для роботи з декоративним газоном, не для трудомістких завдань.

Якщо Вам доводиться зрізати високу, густу траву, не обійтися без ножів. Вони теж бувають різними:

  • пластикові – використовуються виключно для сухої рослинності, майже не користуються популярністю;

  • металеві – для великих і дрібних чагарників.

Крім того, слід приділити увагу наступним характеристикам:

  1. Максимальна потужність – залежить від поставлених завдань. Для звичайної трави підходить до 500 Вт. Для чагарників та густого саду вибирають агрегати, аж до 1800 Вт.

  2. Вага – важливий параметр, якщо доводиться довго працювати на ділянці, але потрібно розуміти, що електричні моделі не здатні порадувати такою ж потужністю, як бензинові чотиритактні тримери, хоча перші важать значно менше;

  3. Ширина зрізу – залежить від густоти ділянки. Оптимально від 250 до 420 міліметрів;

  4. Діаметр волосіні – чим товстіший ріжучий елемент використовуєте, тим ширша сфера застосування техніки. Для невеликих чагарників необхідно від 3 мм;

  5. Штанга – цей елемент конструкції з’єднує мотор та ріжучу систему. Прямі моделі більш надійні, але для важкодоступних місць краще підходять вигнуті тримери.

Джерело: https://cenakachestvo.com/uk/kraschi-elektrichni-trimeri-dlya-travi.html

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Шопоголік
Шопоголік@Cina

Огляди товарів

141.7KПрочитань
2Автори
30Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

  • Топ-10 зимових жіночих курток - Рейтинг 2024 року

    Вибір ідеальної куртки для жінок — це не просто питання стилю, а й комфорту та функціональності. У 2024 році модні тренди продовжують дивувати, пропонуючи безліч варіантів — від класичних моделей до новаторських рішень з використанням сучасних матеріалів.

    Теми цього довгочиту:

    Жіночі Куртки
  • Кращі зимові шини для автомобілів (ТОП-14) - Рейтинг 2024 року

    Через те, що в нашому рейтингу найкращих зимових шин 2024 року для автомобілів представлена гума для різних типів транспортних засобів, вважаємо, що спочатку потрібно поговорити про види типорозмірів.

    Теми цього довгочиту:

    Шини

Вам також сподобається

  • Топ 10 пральних машин по надійності 2024 року

    Топ-10 найнадійніших пральних машин на 2024 рік: дізнайтеся про найкращі моделі, які забезпечують високу якість прання, тривалий термін служби та мінімальні витрати на ремонт.

    Теми цього довгочиту:

    Рейтинг
  • Успішний SEO-кейс IT-Rating.ua: від аналізу до результатів

    IT-Rating.ua, провідний український IT-портал, продемонстрував надзвичайний прогрес у своєму SEO-проєкті за період з вересня 2023 по лютий 2024 рік. Дозвольте детально розглянути ключові стратегії та досягнення, що лягли в основу цього успіху.

    Теми цього довгочиту:

    Рейтинг
  • Кращі ліхтарики з AliExpress 2024 року (ТОП-9)

    Нерідко підвищений попит призводить до невиправданого зростання вартості товарів. І це особливо неприємно, коли йдеться про продукцію, без якої важко обійтися.

    Теми цього довгочиту:

    Aliexpress

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Топ 10 пральних машин по надійності 2024 року

    Топ-10 найнадійніших пральних машин на 2024 рік: дізнайтеся про найкращі моделі, які забезпечують високу якість прання, тривалий термін служби та мінімальні витрати на ремонт.

    Теми цього довгочиту:

    Рейтинг
  • Успішний SEO-кейс IT-Rating.ua: від аналізу до результатів

    IT-Rating.ua, провідний український IT-портал, продемонстрував надзвичайний прогрес у своєму SEO-проєкті за період з вересня 2023 по лютий 2024 рік. Дозвольте детально розглянути ключові стратегії та досягнення, що лягли в основу цього успіху.

    Теми цього довгочиту:

    Рейтинг
  • Кращі ліхтарики з AliExpress 2024 року (ТОП-9)

    Нерідко підвищений попит призводить до невиправданого зростання вартості товарів. І це особливо неприємно, коли йдеться про продукцію, без якої важко обійтися.

    Теми цього довгочиту:

    Aliexpress