Публікація містить рекламні матеріали.

Кращі індукційні варильні поверхні (ТОП-10) - Рейтинг 2024 року

Зміст
Топ-15 лучших индукционных варочных панелей – Рейтинг 2024 года

На відміну від газових та простих електричних поверхонь, індукційні панелі не нагріваються власними силами. Натомість енергія передається на посуд за допомогою електромагнітного випромінювання, що мінімізується ймовірність отримання опіків, і дає велику низку переваг над класичними варіантами: миттєвий відгук на зміну режиму, високий рівень безпеки, економія енергії. Проблема лише у вартості. Враховуючи цю обставину, редакція підготувала для Вас рейтинг кращих варильних панелей індукційних 2024 року, зібраний з урахуванням оптимального співвідношення ціна/якість. Варто відразу сказати, що такі поверхні працюють виключно з ємностями, виготовленими з чавуну або високоміцної сталі. І це те саме має на увазі додаткові витрати.

Відразу відповімо на низку популярних питань, щоб Ви переконалися в тому, що Вам потрібна така техніка або краще подивитися на альтернативи:

  1. Що краще індукційна чи електрична варильна панель? Відповісти на це питання можна лише порівнянням переваг та недоліків кожного виду техніки. З одного боку, електричні плити не вимагають використання спеціального посуду, але ККД нижче, оскільки у випадку індукції, нагрівається безпосередньо посуд, а не конфорки. З іншого боку, електричні конфорки простіші і дешевші, але згодом індукція окупає себе через більш високий рівень енергоефективності. Що стосується рівня безпеки, то тут безперечно перевага на користь більш сучасних індукційних поверхонь, адже вони не передбачають отримання опіків. Крім того, такі моделі тихіше і легше очищаються від забруднень.

  2. Який використовувати посуд для індукційної варильної поверхні? Рекомендується використовувати ємності, виготовлені з нержавіючої сталі, чавуну або зі спеціальним феромагнітним дном. Разом з тим, у продажу можна знайти адаптер диск-перехідник, що дозволяє використовувати інші типи посуду. Але ефективність буде гіршою, відповідно.

  3. Чи шумлять індукційні поверхні? Так, але набагато менше, ніж електричні та газові моделі.

  4. У яких типорозмірах випускають індукцію? У продажу зустрічаються різні типорозміри. Тому не завжди є сенс жертвувати кількістю конфорок, щоби зберегти зайві «квадрати».

  5. Яке споживання потужності досягається під час використання індукційної панелі? При включенні 4 конфорок у середньому споживається в районі 7,0 кВт, що є дуже добрим показником з погляду економії.

Кращі недорогі індукційні варильні поверхні

Без іншого, сама по собі поверхня такого типу передбачає вагомі витрати на купівлю специфічного посуду і, власне, себе саму. Бажання заощадити цілком об’єктивне, і хочеться допомогти, але є кілька проблем. По-перше, цей сегмент техніки не може бути дешевим через дорогі нагрівальні елементи і принцип роботи. По-друге, тут немає серйозного розриву ціни між брендовими та маловідомими виробниками. Найчастіше доводиться жертвувати кількістю зон нагріву чи потужністю. Тому тут представлені моделі на 2 конфорки.

Candy CID 30 G3

Лучшие индукционные варочные панели 2022 года

Відкриває топ індукційних панелей модель Candy CID 30 G3, оснащена двома конфорками з потужністю 1500 Вт і 2000 Вт при габаритах 14 см і 18 см відповідно. Панель типу «Доміно» має скромні габарити, якісний дизайн і зручне сенсорне управління. Продуктивності достатньо для обслуговування невеликої сім’ї до 3 осіб. Деякі користувачі експлуатують поверхню як додаткову панель на кухні. При цьому відзначають досить високий коефіцієнт корисної дії та зручність експлуатації. Тому підтвердженням є автовідключення. Стіл виготовлений із довговічної склокераміки. Передбачено 9 регулювань потужності. Є таймер та батьківський контроль.

Магазини

Посилання та ціни

STYLUS

Купити за 7476 грн

ЦИФРА

Купити за 7462 грн

Плюси:

  • компактні розміри;

  • покриття панелі;

  • висока потужність;

  • 9 регулювань потужності;

  • просте керування.

Мінуси:

  • немає у цій категорії.

Bosch PIB 375 FB1E

Bosch PIB 375 FB1E

Ще одну гарну бюджетну індукційну поверхню на дві конфорки запропонував бренд зі світовим ім’ям – Bosch. Йдеться про серію PIB 375 FB1E, до складу якої входить конфорка на 1400 Вт та на 2200 Вт. Для невеликої сім’ї цього достатньо. Зокрема, це обумовлено високим ККД техніки та унікальною технологією нагріву. Крім іншого, є функція автофокусу, яка передбачає відчутну економію, як ви розумієте. Важливо, що апарат підтримує автоматичне вимкнення, якщо немає дій. До панелі управління претензій немає – тут добрі рецептори. Їх можна блокувати, якщо у сім’ї є діти. Звичайно, реалізована індикація залишкового тепла.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • якість покриття;

  • компактні розміри;

  • добрі сенсори.

Мінуси:

  • дорогий бренд.

Kaiser KCT 3726 FI

Кращі індукційні варильні панелі 2024 року

Краща індукційна панель на 2 конфорки 2024 року для невеликої квартири – це преміальна модель Kaiser KCT 3726 FI. Ширина цієї поверхні складає всього 29 сантиметрів, що робить винахід незамінним помічником для маленької кухні. Вузька індукція вміщує дві конфорки, але жодна не підтримує посилений нагрів у кращих традиціях Booster. Під час експлуатації цього режиму плита залишається холодною. Головною перевагою техніки при цьому є високий рівень енергоефективності, що згодом передбачає суттєву економію та швидку окупність. Високий цінник обумовлений використанням преміальної склокераміки Schott Ceran.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • індикатор залишкового тепла;

  • надійний бренд;

  • визначення розмірів посуду;

  • стильний дизайн;

  • якість конструкції.

Мінуси:

  • немає Booster.

Кращі індукційні поверхні на 3 конфорки

Насправді такі моделі використовують не так часто, як 4-конфорочні, хоча для домашнього користування цього цілком вистачає. З зрозумілих причин, ми вирішили розглянути найякісніші лінійки подібних рішень.

Interline HIV 348 SPT BA

Interline HIV 348 SPT BA

Ще одна компактна 3-конфоркова індукція, що приваблює доступна ціною та стильним дизайном. Сумарна потужність цього винаходу становить 4900 Вт. Для сім’ї до 4 осіб цього цілком достатньо. Крім того, індукційна поверхня має хороше сенсорне управління (за рахунок слайдерів). У цій серії поверхня реалізована склокерамічна панель EuroKera, яка вирізняється високою міцністю. Це великий бонус з огляду на доступну вартість техніки. Панель Interline HIV 348 SPT BA виглядає досить стильно. Є режим Boost, а самі конфорки відрізняються не лише потужністю, а й своїми габаритами.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • є таймер;

  • батьківський контроль;

  • непогана поверхня;

  • приємний дизайн;

  • міцність поверхні.

Мінуси:

  • не найпопулярніший бренд (поки що).

AEG IKE 63441 FB

AEG IKE 63441 FB

Йдеться про хорошу поверхню з погляду ціна/якість від преміального бренду побутової техніки. Модель AEG IKE 63441 FB має низку преміальних опцій та технологій, включаючи Bridge. Остання є можливість об’єднання кількох зон нагріву в єдину. Ще однією приємною перевагою є автоматичне регулювання вентилятора витяжки – за рахунок Hob2Hood. Можна сказати, що новинка минулого року випуску має 14 ступенів нагріву. До якості склокерамічного покриття жодних питань немає. Цей бренд цінує свою репутацію. Це проявляється і як реалізована електроніка.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • хороша електроніка;

  • просте управління;

  • об’єднання зон нагріву;

  • відмінна якість панелі.

Мінуси:

  • поки мало відгуків.

Bosch PUJ 611

Кращі індукційні варильні панелі 2024 року

Йдеться про одну з найнадійніших варильних поверхонь з індукційними конфорками. Модель має відносно невисоку потужність до 4600 Вт, але є PowerBoost, при використанні якого ефективність значно збільшується: тільки основна конфорка починає видавати до 3700 Вт. Зазначимо наявність окремого вимикача, який дозволить лише одним дотиком вимкнути відразу всі конфорки. Крім високого рівня тепловіддачі, треба відзначити фірмові технології німецького бренду. Зокрема, доведений «до розуму» склокерамічний стіл, який не боїться дрібних механічних пошкоджень, подряпати дуже важко. Передбачено сенсорне керування TouchSelect, розташоване з лицьового боку поверхні.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • підтримка TouchSelect;

  • є PowerBoost;

  • незалежне управління;

  • досвід виробника;

  • дорогі сенсори.

Мінуси:

  • не виявлено.

Samsung NZ63J9770EK

Кращі індукційні варильні панелі 2024 року

Краща індукція на 3 конфорки 2024 року – це вже преміальна варильна поверхня серії Samsung NZ63J9770EK. Головною перевагою цієї моделі з точки зору стилістики є декоративне підсвічування, яке назвали Virtual Flame. Це доповнення дозволяє підкреслити особливості дизайну будь-якої кухні. Приваблює поєднання двох конфорок в одну робочу зону. З додаткових опцій слід відзначити функцію паузи, також підтримку оптимальної температури. Слід зазначити високу пікову потужність лише на рівні 6800 Вт. Звичайно, є батьківський контроль, таймер та індикація залишкового тепла, що характерно навіть для бюджетних моделей, не кажучи вже про преміальний клас, до якого належить ця панель.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • преміальний клас;

  • сенсорне управління;

  • багато опцій;

  • висока потужність;

  • режим міст.

Мінуси:

  • не знайдено.

Кращі індукційні варильні панелі з 4 конфорками

У цій категорії зібрані преміальні поверхні на індукції із 4 конфорками для різних кухонь. Що стосується основних відмінностей описаних нижче винаходів від недорогих аналогів, слід відзначити більш дороге покриття, термін експлуатації, кількість функцій і, звичайно ж, стильний дизайн, який дозволить перетворити будь-який дизайн інтер’єру квартири або будинку.

KAISER KCT 6745 FI ElfAD

Лучшие индукционные варочные панели 2022 года

Ще одна гарна індукційна плита серії KAISER KCT 6745 FI ElfAD, що вбудовується, має 4 конфорки і шикарний зовнішній вигляд. Потужність підключення цього обладнання становить 7000 Вт, чого вистачає обслуговування інтересів великої сім’ї. За коментарями рядових користувачів можна зробити висновок, що склокерамічна поверхня легко очищається від забруднень. Зокрема, це обумовлено відсутністю будь-якої рамки. Необхідно відзначити багато опцій та хорошу систему безпеки. Зокрема, реалізовано таймер, є пауза, захист від дітей та індикація тепла. Окрім іншого, інженери досить відомого бренду подбали про наявність автофокусу та режиму Bridge. Тобто, можна об’єднувати кілька зон нагріву для розширення сфери застосування виробу.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • скріпки для чищення;

  • чорне скло з фаскою;

  • захист від дітей;

  • індикатор залишкового тепла.

Мінуси:

  • мало режимів.

Electrolux IPEL 6453 KC

Лучшие индукционные варочные панели 2022 года

Дуже надійну індукційну варильну панель з автофокусом конфорок запропонувала своїм покупцям компанія Electrolux. Модель IPEL 6453 KC має 4 конфорки, відрізняється стильним дизайном та довговічною конструкцією. Прилад має стильний зовнішній вигляд і хорошу продуктивність, яка грамотно ділиться на різні зони нагріву. Дві з кількох конфорок можна поєднати в одну (опція Bridge). Передбачено технологію PowerBoost, є індикатор залишкового тепла. Ще однією корисною функцією є CleverHeat. Завдяки технології Infinite конфорки можуть підлаштовуватися під габарити посуду, що супроводжується правильним налаштуванням температури. Зазначимо, що реалізована система Hob2Hood, завдяки якій здійснюється синхронізація з витяжками, які підтримують вказану опцію.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • функція EcoTimer;

  • просте управління;

  • адаптація потужності;

  • визначення габаритів посуду;

  • багато режимів нагрівання.

Мінуси:

  • висока вартість.

Whirlpool WS S4060 BF

Лучшие индукционные варочные панели 2022 года

Найкраща індукційна варильна панель 2024 року для дому – це модель Whirlpool WS S4060 BF з підтримкою PowerBoost та довговічним покриттям. Головною перевагою продуктів цього бренду є довговічна електроніка, яку купують багато інших іменитіших виробників. Відзначимо високу якість нової панелі керування, яка доповнена зносостійкими кнопками. Для кожної конфорки передбачено окреме керування. Хочемо відзначити функцію збереження тепла, яка працює за низького рівня споживання енергії. Є опція повільного приготування, яка заощаджує менше електричної енергії. Завдяки Booster можна закип’ятити воду лише за 9 хвилин роботи. Є екран з підсвічуванням, на якому відображається стан роботи тієї чи іншої конфорки.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • просте встановлення;

  • зручне регулювання;

  • добрий таймер;

  • автовідключення;

  • система безпеки.

Мінуси:

  • не виявлено.

Як правильно вибрати індукційну варильну поверхню?

Щоб вибрати хорошу індукційну варильну панель, варто приділити увагу наступним характеристикам:

  1. Зони нагрівання. Сучасні моделі можуть мати від 1 до 6 зон нагріву. Найпопулярніші поверхні для побутових умов мають по 2 та 4 конфорки. Більші рішення використовуються у великих будинках, на дачах, у місцях громадського харчування. При цьому просунуті винаходи можуть оснащуватися зоною Flexinduction, мета якої визначати габарити посуду, підбираючи оптимальну потужність для ефективної роботи.

  2. Регулювання нагріву. На відміну від електричних аналогів, індукція не має плавного регулювання потужності, як правило, перемикач встановлюється в кількох доступних положеннях за умовчанням (мінімум та максимум). У дорогих моделях може бути реалізовано близько 20 режимів і навіть більше, але фіксованих.

  3. Матеріал поверхні. Основа може бути виготовлена із загартованого скла та склокераміки. Зовні ці варіанти не відрізняються. Однак саме по собі скло дешевше.

  4. Спосіб управління. До цього дня у продажу можна знайти пристрої з механічними перемикачами. Великий попит вже мають сенсорні органи управління. У них керування здійснюється за допомогою виконання команд на спеціальній піктограмі.

  5. Корисні опції. Преміальні поверхні можуть мати досить широкий набір функцій, включаючи автоматичне відключення, індикатор залишкового тепла, розпізнавання типу та ваги посуду, захисне відключення, режим PowerBoost та інше.

Яку індукційну плиту краще купити у 2024 році?

Варто додати, що у продажу можна знайти класичні та ретро-моделі. Тут потрібно виходити із загальної стилістики кухні. Щодо рівня безпеки, навіть бюджетні панелі мають гарний захист. І так, якщо ви не прийняли остаточного рішення щодо того, яку купити індукційну поверхню, підіб’ємо підсумки нашого рейтингу:

  1. Хороша бюджетна індукція на 2 конфорки – Kaiser KCT 3726 FI;

  2. У співвідношенні ціна/якість на 4 конфорки – Zigmund Shtain CIS 219.60 DX;

  3. Недорога вбудована поверхня – Candy CID 30 G3;

  4. Краща індукційна варильна поверхня – Whirlpool WS S4060 BF.

Список не повний. Якщо не знайшли відповідного варіанту, постарайтеся отримати щось корисне з нашої статті для самостійного пошуку. Удачі, друзі.
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Шопоголік
Шопоголік@Cina

Огляди товарів

132.9KПрочитань
2Автори
30Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

  • Топ-15 найкращих бездротових мишок – Рейтинг 2024 року

    Дротові моделі поступово йдуть у минуле з появою зручніших аналогів з дорогими сенсорами. Це навіть стосується геймерського сектору, який ми, частково, торкнемося в нашому рейтингу найкращих бездротових мишей 2024 року. Умовно такі моделі можна поділитися на кілька типів:

    Теми цього довгочиту:

    Пк
  • Кращі набори інструментів (ТОП-6) - Рейтинг 2024 року

    Сьогодні у продажу зустрічається велика кількість як професійних, так і простих наборів для рядових користувачів. При цьому багато брендів зі світовим ім'ям конкурують між собою, дивуючи різними предметами.

    Теми цього довгочиту:

    Набориінструментів
  • Який смартфон краще купити у 2024 році? ТОП-20 Android-смартфонів

    Якщо кілька років тому при аналізі камер багато хто орієнтувався на встановлені сенсори, то сьогодні не можна ігнорувати постпрограмні алгоритми обробки, процесор та ШІ, які використовуються в смартфоні.

    Теми цього довгочиту:

    Смартфони

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається