Кращі смартфони від Samsung 2024 року: (Топ-15) телефонів Самсунг

Зміст
Топ-15 лучших смартфонов Samsung (Самсунг) – Рейтинг 2023 года

На тлі китайських брендів, що стрімко розвиваються, темпи розвитку гаджетів південнокорейської компанії відчутно сповільнилися. Тим не менш, цього року торговій марці вдалося порадувати аудиторію новим бюджетним сегментом та рядом брендових рішень. У нашій добірці найкращих смартфонів Samsung 2024 року розглянемо як нові моделі, так і серії минулих поколінь, які ще не встигли втратити актуальність навіть на тлі конкурентів. Умовно всі лінійки телефонів компанії можна поділитись на кілька класів: від А до S-серії. Також слід зазначити, що компанія випускає ряд гаджетів, які не входять до якоїсь категорії: брендові Z Flip, Fold, Note і кілька удароміцних телефонів.

Кращі недорогі смартфони Samsung

У цій рубриці зібрані моделі середньо-високого класу, а в цьому ціновому діапазоні у компанії є два класи лінійок: А-серія та М-серія. Перша лінійка відрізняється підтримкою процесорів інших виробників, тому виграє у плані продуктивності. Друга серія має фірмові процесори Exynos, тому перемагає в плані енергоефективності та часу автономної роботи, відповідно.

Samsung Galaxy A05

Samsung Galaxy A05

Відкриває наш Топ-15 смартфонів Samsung модель Галаксі A05, що має бюджетний 6,7-дюймовий екран з роздільною здатністю 1600 на 720 пікселів. Йдеться про недорогу PLS-матрицю з частотою зміни кадрів у 60 Гц і невисоким рівнем яскравості. З іншого боку, у цього бюджетника вже досить продуктивний процесор Helio G85, що функціонує у парі з прискорювачем ARM Mali-G52 MC2 та 6 гігабайтами оперативної пам’яті. У тестах AnTuTu ця модель набрала трохи більше 185 тисяч балів. Модель має гарну батарею на 5000 мАг, яка підтримує зарядку формату Power Delivery 3.0 з потужністю 25 Вт. Якщо вірити тестам PCMark, цей телефон витримує майже 20 годин роботи. Основна камера отримала два сенсори, включаючи 50 Мп з апертурою f/1.8. Така зв’язка дозволяє знімати у форматі 1080p із частотою 60 кадрів за секунду.

Дивитись ціни та модифікації

Найбільш бюджетний телефон А-серії від компанії Samsung, який явно поступається багатьом китайським конкурентам у плані екрану. Тим не менш, у надійності цього гаджета сумніватися не доводиться, як і як основна камера.

Плюси:

  • непоганий процесор;

  • ємність акумулятора;

  • непоганий модуль Wi-Fi.

Мінуси:

  • бюджетний дисплей.

Galaxy M14

Galaxy M14

Ще один смартфон початкового класу, але вже М-серії, яка приваблює вищим показником автономної роботи. Це зумовлено двома чинниками. По-перше, представники М-лінійки мають акумулятори 5000-7000 мАг. Ця модель є мінімум. По-друге, використовують фірмові процесори Exynos, що дозволили зменшити рівень енергоспоживання. Разом з тим, тут теж недорогий дисплей на PLS-матриці, що має вже не скромну FHD+ роздільну здатність, але невисоку яскравість. Чіп Exynos 1330 у плані продуктивності мало чим перевершує «снапи» 400-ї серії. Тим не менш, цей смартфон виглядає набагато цікавіше, оскільки є швидка зарядка на 15 Вт, селфі-камера з роздільною здатністю 8 Мп і слот microSD для встановлення до 1 терабайта пам’яті. Основна камера має чотири модулі, включаючи великий об’єктив на 50 мегапікселів.

Дивитись ціни та модифікації

Один із найкращих варіантів на ринку в сегменті смартфонів середнього класу. Не найпотужніший, оскільки побудований на фірмовому процесорі компанії.

Плюси:

  • ємність батареї;

  • обсяг пам’яті;

  • автономна робота;

  • основна камера;

  • селфі-камера.

Мінуси:

  • невисока яскравість.

Galaxy A22 5G

Samsung Galaxy A22 5G

Якщо не знаєте, який вибрати бюджетний смартфон Samsung середнього класу, то безперечно варто приділити увагу лінійці Galaxy A22 з підтримкою мереж 5G. Останній аспект є важливим, адже є версія з 4G, яка відрізняється в технічних параметрах. Що стосується телефону, що обговорюється, то він має хорошу плавність, адже частота оновлення дорівнює 90 Гц. Тішить хороша продуктивність, адже використовується не фірмовий чіп, а Dimensity 700 від компанії MediaTek. Навіть у конфігурації з 4 гігабайтами оперативної пам’яті потужності вистачає для зручного користування та середніх налаштувань сучасних ігор. Екран IPS-технології має середній рівень яскравості. Потужність зарядки всього 15 Вт, але час автономної роботи значний, адже використовується непоганий процесор і батарея на 5000 мАг. У центрі камери із трьох моделей знаходиться сенсор на 50 мегапікселів.

Дивитись ціни та модифікації

Хороша модель середньо-початкового рівня з гарним чіпом, але середнім екраном та камерою.

Плюси:

  • оптимальні параметри камери;

  • ємна батарея;

  • фронтальна камера;

  • добрий процесор.

Мінуси:

  • середній екран.

Galaxy A32

Galaxy A32

Ще один недорогий смартфон від Samsung з гарною камерою для своєї категорії, до складу якої входить чотири об’єктиви. Як дисплей тут використовується технологія Super AMOLED із частотою оновлення 90 Гц. Тішить підтримка підекранного сканера, а також окремий слот для карти пам’яті, тому не доведеться жертвувати слотом для сім-карти. Потужність швидкого заряджання становить 15 Вт. За продуктивність цієї лінійки відповідає Helio G80, створений компанією Mediatek. Екран приваблює гарною передачею кольору, плавною картинкою і високим рівнем чіткості. У дисплеї можна виявити скромну за розмірами, але хорошу фронтальну камеру, роздільна здатність якої досягає 20 Мп. Основна камера підтримує об’єктив на 64 Мп, і ще три допоміжні сенсори.

Дивитись ціни та модифікації

Збалансована модель для своєї цінової категорії. Гарний вибір, на думку нашого блогу.

Плюси:

  • процесор Helio G80;

  • швидка зарядка;

  • підекранний сканер;

  • частота оновлення 90 Гц;

  • основна камера на 64 Мп.

Мінуси:

  • не знайдено.

Galaxy M23

Galaxy M23

Найкращий недорогий смартфон від Samsung у 2024 році – це модель Galaxy M23, що приваблює, перш за все, своєю автономністю. Це обумовлено використанням батареї на 5000 мАг, якої при помірній експлуатації вистачає на 3 доби без підзарядки. Важливо підкреслити, що енергії потрібно багато, адже в основі екрану знаходиться матриця PLS з роздільною здатністю 2408 на 1080 пікселів і чіткістю в 400 PPI. Збільшити енергоефективність смартфона вдалося за рахунок використання фірмового процесора Snapdragon 750G. Потужності вистачає навіть у конфігурації із 4 гігабайтами оперативної пам’яті. Хотілося б відзначити наявність гарної селфі-камера, роздільна здатність якої становить 8 мегапікселів. До складу основної камери при цьому входить три модулі, включаючи Samsung S5KJN1.

Дивитись ціни та модифікації

Смартфон з гарною автономною роботою (входить до ТОП-10 незалежно від бренду), та відмінними іншими характеристиками у своїй ціновій категорії. Навіть у режимі перегляду відео при максимальній люті автономність досягає 30 годин.

Плюси:

  • швидка зарядка 15 Вт;

  • непогана потужність;

  • відмінний дисплей;

  • автономна робота;

  • збалансована модель.

Мінуси:

  • не виявлено за цю вартість.

Кращі смартфони Samsung середнього класу

У цьому розділі зібрано збалансовані моделі переважно середнього класу. Ми намагалися орієнтуватися на лінійки для практичних користувачів, які хочуть отримати оптимальне рішення за свою вартість без надмірної потужності та професійної камери.

Samsung Galaxy Xcover 6 Pro

Samsung Galaxy Xcover 6 Pro

Далі, у нашому рейтингу найкращих смартфонів Samsung розмістилася модель Xcover 6 Pro, що представляє окремий клас удароміцних телефонів. Тут немає ніяких фантастичних чи навіть цікавих характеристик, але компанія явно покращила швидкодію та екран, якщо порівнювати з попередніми захищеними представниками лінійки Xcover. Тепер у цього смартфона роздільна здатність екрану 2408х1080 пікселів, а частота оновлення кадрів становить 120 Гц. Солідний приріст потужності можна пояснити наявністю чіпа Snapdragon 778G. Унікальною особливістю є підтримка Samsung DeX, що є характерним для флагманів компанії.

Дивитись ціни та модифікації

Основна перевага цієї серії в удароміцному корпусі, виконаному за військовим стандартом MIL-STD-810H.

Плюси:

  • кнопки, що настроюються;

  • є Samsung DeX;

  • захищений корпус;

  • знімна батарея.

Мінуси:

  • середні характеристики.

Galaxy A73

Samsung Galaxy A73

Досить популярний смартфон компанії Samsung, який отримав гарну камеру та чіткий екран. Модель відрізняється від багатьох флагманів переважно потужністю, оскільки використовується чіп середнього рівня серії Snapdragon 778G від Qualcomm. І, незважаючи на це, А54 трохи виграє у потужності, хоч і працює на рідному процесорі. Тим не менш, напівфлагман має шикарний 6,7-дюймовий екран, побудований на технології Super AMOLED з роздільною здатністю 2400 на 1080 пікселів при частоті оновлення 120 Гц. Картинка чудова з яскравістю в 800 Ніт. Можна сказати, зображення на рівні преміальних смартфонів. Основну камеру теж складно віднести до середнього класу, адже в основі знаходиться велика матриця, передбачена оптична стабілізація та 4К. При цьому в плані зйомки модель також поступається А54. Передбачена підтримка швидкого заряджання, модуль NFC, але опцій не надто багато для моделі фактично преміум-класу. Виробник відмовився від експериментів з висувною фронтальною камерою, а приріст показників на тлі того ж А51 не такий і привабливий, на наш погляд.

Дивитись ціни та модифікації

Не найпривабливіший гаджет у плані ціна/якість, але за рівнем фото та якості екрану вищий за середній клас. Є захист від вологи.

Плюси:

  • покращений чіп;

  • частота оновлення екрана;

  • швидка зарядка;

  • стильний дизайн;

  • чітка картинка.

Мінуси:

  • мало змін на фоні А52.

Galaxy S10 Plus

Galaxy S10 Plus

Хоч і не новим, але добрим смартфоном у співвідношенні ціна/якість є флагман Samsung минулих поколінь серії С10 Плюс. Тут використовується преміальний процесор Exynos 9820, що для багатьох представників преміум-класу від південнокорейської компанії. Фронтальна камера має два сенсори, які мають скромні показники роздільної здатності. Втім, на момент виходу цього гаджета не було тренду гнатися за чисельністю мегапікселів. При цьому великі матриці гарантують чіткі знімки навіть за сучасними стандартами. Основна камера має три сенсори, включаючи відмінний телеоб’єктив, ширококутний сенсор та ультраширококутну матрицю. Місткість батареї тут становить 4100 мАг.

Дивитись ціни та модифікації

Компактна флагманська модель, але минулих поколінь. Вийшла ще до S20.

Плюси:

  • флагманська серія;

  • автономна робота;

  • якість знімків;

  • ергономічна модель;

  • шикарний звук.

Мінуси:

  • немає за цю ціну.

Galaxy M53

Самсунг Галакси М53

Досить популярний смартфон компанії Samsung, що приваблює гарним балансом між якістю картинки та камерою. Екран працює на технології Super AMOLED Plus і підтримує частоту зміни кадрів в 120 Гц. Зверху просунутого екрану знаходиться чудова фронтальна камера, роздільна здатність якої становить 32 мегапікселів. Основна камера підтримує 4К-бачення та режим уповільненої зйомки. В її основі знаходиться сенсор з роздільною здатністю 108 мегапікселів. Необхідно відзначити і наявність хорошої продуктивності, адже як процесор використовується Dimensity 900 від компанії MediaTek. Лінійка випускається у кількох модифікаціях. У нашому випадку йдеться про версію із 8 гігабайтами ОЗП. Акумулятор на 5000 мАг підтримує швидку зарядку потужністю 25 Вт.

Дивитись ціни та модифікації

Смартфон із потужною батареєю та гарною камерою, який розрахований на практичних користувачів, які завжди хочуть залишатися на зв’язку.

Плюси:

  • швидка зарядка;

  • хороша потужність;

  • відмінна селфі-камера;

  • частота оновлення;

  • основна камера з 4К.

Мінуси:

  • важко знайти.

Galaxy A54

Galaxy A54

Кращим смартфоном Samsung 2024 року в середньому класі, на нашу думку, є модель A54, що працює на базі Exynos 1380. Нагадаємо, що версія А52 отримала Snapdragon 720G. Тим не менш, новий процесор південнокорейського гіганта дійсно хороший (більше 500 тисяч балів в AnTuTu). Основна камера відповідає своєму класу і має 3 сенсори, включаючи об’єктив на 50 Мп. Важливо, що реалізовано оптичну стабілізацію, і модель набирає в районі 107 балів у DxOMark. Як екран тут використовується дорога панель на Super AMOLED технології, частота оновлення якої становить 120 Гц. Сканер пальців знаходиться під екраном, є стереодинаміки та NFC. У плані функціоналу цей девайс явно перевершує М54. Корпус захищений за стандартом IP-67.

Дивитись ціни та модифікації

Один із найфункціональніших смартфонів А-серії, який має відмінну камеру, захист корпусу від вологи, і він новенький.

Плюси:

  • захищений корпус;

  • функціонал для цього класу;

  • частота оновлення 120 Гц;

  • відмінна картинка;

  • хороша камера.

Мінуси:

  • завищена ціна, якщо порівнювати з китайцями.

Кращі смартфони Samsung преміум-класу

Тут Ви зможете виявити преміальні лінійки бренди, найпросунутіші та брендові моделі смартфонів.

Galaxy Flip 4

Galaxy Flip 4

Рейтинг смартфонів Samsung поповнює модель із гнучким екраном серії Galaxy Flip 4. Корпус цього гаджета можна зігнути навпіл. На звороті утворюються додатковий екран. Причому дисплеї збудовані на технології Dynamic AMOLED (2Х). До переваг цієї лінійки можна віднести об’ємний звук, що аргументовано підтримкою технології Dolby Atmos. Ще є Samsung Pay. В екрані є вбудована камера, яка складається з великих матриць, і саме розмір, а не роздільна здатність мегапікселів тут регламентує відмінну якість знімків. Також варто відзначити підтримку преміального процесора Snapdragon 8+ Gen 1, створеного компанією Qualcomm. Безумовно, реалізовано реверсивну зарядку, що характерно для всіх преміальних пристроїв даного бренду.

Дивитись ціни та модифікації

Флагман з унікальним форм-фактором, але вже далеко не нового покоління, адже компанія перезапустила серію. З точки зору співвідношення ціна/якість ми вибрали це рішення.

Плюси:

  • упала ціна;

  • об’ємний звук;

  • Flex для селфі-камери;

  • гнучкий корпус;

  • технологія екрана.

Мінуси:

  • мало тестів.

Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra

Список флагманських смартфонів з гарною камерою від Samsung поповнює модель Galaxy S22 Ultra, яка поки що оснащується найефективнішими сенсорами південнокорейського виробника. Помітні реальні покращення, а не лише пафосні заяви, що є характерним для деяких конкурентів. Тішить наявність реверсивної бездротової зарядки нового покоління 4.5 Вт (Qi). Реалізовано динамічну частоту оновлення екрана залежно від контенту з максимальним показником 120 Гц. Звичайно, корпус має захист від вологи, є фірмовий стілус. Працює гаджет на новому фірмовому процесорі Samsung Exynos 2200. Для ранку США ця модель працює на чіпі Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, який, традиційно, вважається більш ефективним як у плані потужності, так і споживання енергії.

Дивитись ціни та модифікації

Найпросунутіший камерофон компанії Samsung на сьогоднішній день, але й найдорожчий, чим і зумовлена така позиція гаджета в нашому рейтингу. Чекаємо на здешевлення девайсу, що неодмінно станеться з часом.

Плюси:

  • топова камера;

  • відмінний дисплей;

  • нова зарядка;

  • захищений корпус;

  • відмінний звук.

Мінуси:

  • не можна вибирати процесор.

Galaxy Z Fold 5

Galaxy Z Fold 5

Цей смартфон Samsung має найдорожчий та якісний екран у сегменті товарів бренду. Звичайно, тут використовується гнучкий дисплей, і є стілус, якого немає в Z Flip. Основний екран побудований на матриці Dynamic AMOLED 2X із частотою 120 Гц. Аналогічний дисплей використовується у минулому поколінні гнучких смартфонів. При цьому корпус захищений за стандартом IPX8. У минулому поколінні була проблема зі склом. Її вирішили за допомогою Gorilla Glass Victus+ та фірмового ультратонкого рішення від Samsung. Міцність вдалося збільшити майже вдвічі. Ресурсу вистачає на сотні тисяч складання, якщо вірити результатам тестів компанії. Основна камера має флагманські параметри. Також варто відзначити наявність процесора Snapdragon 8 Gen 2. З цим чіпом смартфон набирає в бенчмарку АнТуТу понад 1,5 млн балів.

Дивитись ціни та модифікації

Кращий смартфон компанії Samsung з гнучким екраном. Цим усе сказано.

Плюси:

  • потужний процесор;

  • дорогое скло;

  • відмінний екран;

  • ресурс складання;

  • функціонал моделі.

Мінуси:

  • автономності обмаль.

Galaxy Note 20 Ultra

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Ми говоримо про брендовий смартфон Samsung, який має максимальний набір опцій, що завжди було характерно для серії «Ноут». Відразу варто сказати, що у продажу можна знайти флагман навіть на чіпі Snapdragon 865+, але більше різновидів на фірмовому Exynos. У комплект входить фірмовий стілус для дистанційного керування. З головних переваг відзначимо сучасний нічний режим, потужність бездротової зарядки. Є пульсометр і підтримка функції поєднання з іншими зовнішніми екранами. За сукупністю параметрів камера мало чим поступається S21 Ultra. Фірмовий процесор удосконалили, прийнявши критику користувачів.

Дивитись ціни та модифікації

Це брендова лінійка, що має максимум функцій та технічне оснащення. Використовується найдорожча технологія екрану, преміальна камера та найкращий фірмовий процесор.

Плюси:

  • функціональність;

  • брендова лінійка;

  • добре звучання;

  • відмінна камера;

  • висока потужність.

Мінуси:

  • не виявлено.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Найкращі смартфони від Samsung 2024 року: (Топ-15) телефонів різних класів

Найкращим смартфоном Samsung у 2024 році є модель Galaxy S23 Ultra з топовим дисплеєм та камерою. Цей флагман має екран на Dynamic AMOLED 2X матриці з роздільною здатністю 1440 на 3088 пікселів. Заявлена яскравість становить 1200 Ніт. Про точність передачі відтінків та яскравості говорили практично всі відомі експерти після виходу моделі у продаж. Як процесор використовується топове рішення на сьогодні, і це Snapdragon 8 Gen 2. Для ігор продуктивності явно вистачає, тому вважаємо, що ОЗУ у розмірі 12 гігабайт це вже маркетинг. Камера отримала новий фірмовий сенсор з роздільною здатністю 200 мегапікселів. З’явилася підтримка стандарту Power Delivery 3.0 з максимальною потужністю 45 Вт.

Дивитись ціни та модифікації

На сьогоднішній день це найбільш просунутий флагман за всіма характеристиками від компанії Samsung.

Плюси:

  • фокусування;

  • сенсор на 200 Мп;

  • технологія дисплея;

  • лазерний фокус;

  • є стілус.

Мінуси:

  • не знайдено.

Серійний ряд смартфонів Samsung

У багатьох користувачів, які планують самостійно розібратися з вибором смартфона від Samsung, часто виникають труднощі через незрозумілу класифікацію. Дійсно, цей виробник, який часто проводить експерименти, постійно намагається придумати або запатентувати якусь технологію (наприклад, Super Amoled), через що постійно виникають труднощі з розумінням серійних рядів. Постараємося спростити:

  1. A-серія – на 2024 рік це уособлення найбільшої лінійки, куди входять як бюджетні, так і субфлагманські моделі смартфонів. Спочатку компанія почала розвивати цю колекцію з бюджетників та пристроїв середньо-початкового рівня. Потім додалися дорожчі аналоги M-класу. Потім із OIS. Тепер уже до цієї серії входить досить багато досить функціональних рішень, хоч і не флагманів.

  2. M-серія – позиціонувалася як смартфони середнього рівня з потужними батареями. Цей формат дуже сподобався користувачам, і компанія почала його розвивати. Пізніше актуальність такого позиціонування почала слабшати через наявність фактично дублів у А-серії. Поки не зрозуміло, чи продовжуватиме компанія займатися цим сегментом, але сьогодні у продажу ще є багато хороших телефонів даної серії, основною відмінністю яких можна назвати збільшений час автономної роботи.

  3. S-серія – це флагманські смартфони з найбільшою кількістю опцій та корисних технологій. Тут представлені дорогі камерофони бренди.

  4. Note-серія – втратила свою актуальність, починаючи з виходу S Колись позиціонувалася як брендові смартфони зі стілусом, але сьогодні точно також можна охарактеризувати сучасні S23 та S24.

  5. Z-серія – ще одна колекція флагманських смартфонів компанії, які відрізняються наявністю гнучких чи складаних екранів. Сьогодні компанія має розкладачки (Flip) і повноцінні складні камерофони (Fold).

  6. Xcover – єдина серія смартфонів в ударостійким корпусом. Поки що користується невисокою популярністю, але попит присутній.

Який смартфон Samsung краще вибрати в 2024 році?

Наприкінці підіб’ємо підсумки, і виділимо кілька лідерів нашого рейтингу. Якщо не знаєте, який купити хороший смартфон Samsung, спочатку рекомендуємо переглянути огляди наступних моделей.

  1. Модель із гарною камерою та потужним акумулятором – Galaxy M54.

  2. Кращий смартфон Samsung за ціною та якістю – Galaxy S10 Plus;

  3. Недорогий, але хороший телефон – Galaxy M22;

  4. Гарний смартфон із гнучким екраном – Galaxy Z Fold 5;

  5. Смартфон Samsung з найкращою камерою – Galaxy S23 Ultra.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Шопоголік
Шопоголік@Cina

Огляди товарів

131.7KПрочитань
2Автори
30Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

  • Топ-15 найкращих бездротових мишок – Рейтинг 2024 року

    Дротові моделі поступово йдуть у минуле з появою зручніших аналогів з дорогими сенсорами. Це навіть стосується геймерського сектору, який ми, частково, торкнемося в нашому рейтингу найкращих бездротових мишей 2024 року. Умовно такі моделі можна поділитися на кілька типів:

    Теми цього довгочиту:

    Пк
  • Кращі набори інструментів (ТОП-6) - Рейтинг 2024 року

    Сьогодні у продажу зустрічається велика кількість як професійних, так і простих наборів для рядових користувачів. При цьому багато брендів зі світовим ім'ям конкурують між собою, дивуючи різними предметами.

    Теми цього довгочиту:

    Набориінструментів
  • Який смартфон краще купити у 2024 році? ТОП-20 Android-смартфонів

    Якщо кілька років тому при аналізі камер багато хто орієнтувався на встановлені сенсори, то сьогодні не можна ігнорувати постпрограмні алгоритми обробки, процесор та ШІ, які використовуються в смартфоні.

    Теми цього довгочиту:

    Смартфони

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається