Крипто тиждень: штучний інтелект в iPhone та X, CZ пише книгу, криптонавчання Інтерполу

Щотижня криптоіндустрія сповнена яскравими новинами. Нові інтеграції, запуски проєктів та чутки навколо стосунків між співзасновником Ethereum Віталіком Бутеріним та акторкою фільму «Ейфорія» Сідні Свіні. Саме так, ви не помилилися, але сьогодні ми говоримо не про це. Минулий тиждень був сповнений не менш цікавих подій, тож розглянемо, що ж відбувалося.

ШІ аудиторія від X

Бізнес-акаунт соціальної мережі X анонсував нову функцію для рекламодавців, покращену за допомогою штучного інтелекту.

10 травня вони оголосили про запуск опції під назвою AI Audience. Вона дозволить рекламодавцям описати свою цільову аудиторію для конкретного оголошення, а система ШІ створить пул “найбільш релевантних користувачів X”.

Публікація містить відео, що демонструє приклад роботи цієї функції. За лічені секунди штучний інтелект створив список із сотнями користувачів цільової аудиторії разом зі статистикою по демографічній групі. 

Думки користувачів соцмереж щодо оновлення розділилися. Дехто вважає, що воно змінить світ реклами та «співвідношення ціни та якості» на платформі. Один користувач поставив під сумнів те, наскільки ШІ здатен точно таргетувати аудиторію. Інші - занепокоєні тим, що штучний інтелект посилює та увічнює упередження та стереотипи. Серед них були й ті, хто запитував, що саме продає Х і “кому”.

“Я думав, що я оплачую, щоб Х не довелося продавати мене брендам і корпораціям.” - пише HarrierBR. 

Однак, навіть попри скептицизм, більшість назвала розробку “захопливою” і “справді розумною”.

Книжка від CZ 

Колишній генеральний директор Binance Чанпенг Чжао натякнув у своєму X, що може написати власну книгу. 

“У мене буде трохи «тихого часу». Використаю його, щоб щось написати.” - зазначає він. 

Чжао каже, що спробує написати власну книгу, оскільки йому більше немає чим зайнятися. 

У листопаді Чанпен Чжао визнав себе винним у відмиванні грошей і подав у відставку з посади генерального директора Binance. Прокурори вимагали засудити власника біржі до 3 років ув'язнення. Однак у квітні Чжао був позбавлений волі на чотири місяці, ставши найбагатшою людиною, яку коли-небудь ув'язнювали в США.

Не зважаючи на величезний штраф та тюремний вирок, біржа продовжує свою протизаконну активність. Кількість країн, які блокують роботу Binance через їхню незаконну діяльність, тільки збільшується. Так нещодавно канадський фінансовий регулятор оштрафував біржу на $4,3 млн за адміністративні порушення. FINTRAC заявив, що Binance не зареєструвалася як іноземна компанія, що надає грошові послуги, і не повідомила про майже 6 000 транзакцій на суму понад $10 000.

Інтерпол Нігерії підвищує кібербезпеку завдяки криптонавчанню

Інтерпол Нігерії, експерти з безпеки та інші представники місцевої спецслужби пройшли спеціальний тренінг, який допоможе їм боротися зі злочинами, пов'язаними з цифровими активами. Зустріч відбулася в рамках навчальної платформи, організованої компанією A&D Forensics у партнерстві з Африканським консорціумом стейблкоїнів.

Основною метою тренінгу було надати агентам Інтерполу навички використання інформації та аналізу блокчейну для відстеження та переслідування кіберзлочинців, причетних до криптовалютних транзакцій.

Фахівець з блокчейну Чіомі Оньєкелу заявив, що кіберзлочинність вийшла за межі традиційної фіатної валюти, і зараз злочинці використовують цифрові активи для вчинення різних кіберзлочинів. А також додав, що Інтерпол Нігерії отримує запити щодо кіберзлочинності від міжнародних партнерів, тому надзвичайно важливо розширити його можливості за допомогою цільових тренінгів.

Адедеджі Овонібі, старший партнер A&D Forensics, сказав пресі, що навчання є обов’язковим через зростання тенденцій кіберзлочинності в країні. Він заявив: “Існує значний розрив між еволюцією кіберзлочинності та можливостями правоохоронних органів Нігерії. Як відповідальні корпоративні громадяни, ми усвідомили необхідність подолати цей розрив і підтримати наші правоохоронні органи в оновленні та ефективній боротьбі з кіберзлочинністю”.

Крипто навчання зараз є досить важливим не тільки для спецслужб, але й для звичайних користувачів. Знання основ галузі дає не лише краще уявлення про неї, але й допомагає ефективніше захищати свої активи. Існує безліч освітніх курсів, організованих компаніями. 

Наприклад, навчальна академія OKX, яка дозволяє розширити свої знання з різних галузевих тем, від аналізу ринку до новітніх токенів.Свою академію має і криптовалютна біржа Bitget, де доступні курси на різні теми для користувачів з декількома рівнями складності: від початківців до просунутих. 

Україна стрімко набирає обертів у галузі криптовалют і навіть має власний стейблкоїн, прив'язаний до гривні, - UAHg. Завдяки цифровому активу користувачі можуть здійснювати операції безпосередньо у гривнях. Вони запровадили програму лояльності для юзерів, а також проводять ряд інших активностей з партнерами. До прикладу, акція з GeoPay, де можна було вивести UAHg з комісією 0,5%, або нещодавня ініціатива з WhiteEX, в якій користувачі можуть подвоїти свій баланс від суми покупки.

ChatGPT в оновленні Apple?

Компанії Apple та OpenAI перебувають на завершальній стадії переговорів щодо укладення контракту на використання функцій ChatGPT в iPhone. Згідно з повідомленням Bloomberg, якщо угода буде виконана, функції чат-бота будуть реалізовані в майбутньому оновленні програмного забезпечення iOS 18 від Apple. Також зазначається, що Apple веде переговори з Google про інтеграцію чат-бота Gemini. 

Поки що невідомо, чи матимуть користувачі можливість відключити ці функції на своїх пристроях у новій операційній системі. 

Раніше поширювалися чутки, що Apple обмежено використовує ChatGPT через побоювання щодо компрометації даних. Однак останнім часом з'являється все більше повідомлень про те, що компанія намагається створити власний підрозділ зі штучного інтелекту. 30 квітня видання Cointelegraph повідомило, що Apple набирає експертів з Google для створення власної команди фахівців з ШІ та машинного навчання. На додаток до створення команди експертів зі штучного інтелекту, Apple також нещодавно придбала два місцевих ШІ-стартапи в Цюриху, що призвело до створення “секретної” лабораторії, яка отримала назву “Vision Lab”.

Новий проєкт від Маска?

Ілон Маск залучений до розвитку різних проєктів і компаній, а нещодавно почала поширюватися інформація про причетність інвестора до нової платформи. Однак, як з'ясувалося, це зробили шахраї, які використовували дипфейки Маска, щоб ввести користувачів в оману і змусити їх повірити, що саме він є організатором платформи. Комісія з цінних паперів і ф'ючерсів Гонконгу повідомила, що за всім цим стоїть група під назвою Quantum AI або AI Quantum.

Група, причетна до інциденту, стверджувала, що пропонує послуги з торгівлі криптовалютою за допомогою штучного інтелекту. Злочинці використовували 3 вебсайти та 2 сторінки у Facebook для здійснення своїх махінацій. Щоб надати своїй схемі правдивості, шахраї використовували фальшиві відео за участю Ілона Маска, неправдиво зображуючи його як розробника своєї технології. Вони навіть створили підроблений «новинний» вебсайт, щоб поширювати сфабриковану інформацію про свої послуги, ще більше обманюючи потенційних жертв.

Поліція Гонконгу закрила всі вебсайти й сторінки групи в соціальних мережах. Але повна сума збитків досі невідома. 

Тобі сумно і самотньо? Не знаєш як провести вечір? 

Тоді сідай дивитись відео про крипту і збагачуйся знаннями. 

  1. ТОП 10 МОНЕТ, які залетять у 2024 році. Як заробляти на крипті новачку. - у відео представлені токени, на які варто звернути увагу у 2024 році. Проте не забувайте робити власні дослідження, перед тим, як інвестувати кошти.

  2. MASSIVE GAINS ARE HERE AMC GME & MEMECOINS RULE - відео присвячене мем-коїнам та що очікувати від них найближчим часом.

  3. Изнуряющий боковик, ждем развязку | Обзор 14.05.2024 - YouTube - новий огляд ринку від Cryptology.

  4. Стрим с фаундерами HOT - YouTube - стрім з засновниками токена HOT, де вони розповідають більше про проєкт, як він заснувався та усі інсайди. 

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Владислав Гринів
Владислав Гринів@hryniv_vlad

Digital-журналіст

739Прочитань
2Автори
4Читачі
На Друкарні з 8 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається