Публікація містить рекламні матеріали.

Огляд Redmi Buds 3 Pro: TWS-навушники середнього класу

Обзор Redmi Buds 3 Pro

Пошуки ідеальних TWS-навушників до 1500 гривень продовжуються. На цей раз ми вирішили зробити огляд Redmi Buds 3 Pro, маючи досвід експлуатації четвертого покоління цієї гарнітури. Очевидно, що попередник став доступнішим, але чи поступаються навушники новинці? І чи варто переплачувати, якщо Pro-версія коштує стільки, скільки звичайна версія нової гарнітури? На ці питання ми постараємося відповісти, порівнявши якість звуку Buds 3 Pro та Buds 4. Крім того, нам особливо цікаво зіставити якість мікрофонів під час розмов, адже конструктивно вони суттєво відрізняються.

Ціни на Buds 3 Pro

Зовнішній вигляд та комплектація

Зовнішній вигляд Redmi Buds 3 Pro

Вже на перший погляд складається враження, що у нас в руках досить дорогий продукт із приємним на дотик покриттям. Це стосується і кейсу (матова поверхня). Відразу впадає у вічі кілька мікрофонів (тут їх по 3 штуки, про що поговоримо пізніше), а також незвичайний форм-фактор. З зовнішнього боку можна виявити оптичний датчик, який спрацьовує під час виймання гарнітури із вух (активується пауза). Важить кожен із навушників у районі 5 грамів.

Порівняння дизайну Redmi Buds 3 Pro та Buds 4

Кейс навушників Buds 3 Pro має матове покриття, у Buds 4 воно глянсове. Обидва заряджаються від USB-C, кабель до якої є в комплекті. Однак, Pro-версія виграє у плані посадки у вуха, форм-фактор явно зручніший. До того ж, комплектація включає одразу 3 пари амбушюр (ще одна встановлена за замовчуванням).

Отже, Pro-версія візуально і в плані комплектації виграє у Buds 4. До того ж, попереднє покоління зручніше, хоча це питання суб’єктивне. Є захист від бризок за стандартом IPX4, хоча нові навушники IP54 (захист від пилу і бризок).

Якість звуку Redmi Buds 3 Pro

За звук тут відповідають 9-мм композитні драйвера (у Buds 4 використовуються 10 мм). Система активного шумозаглушення відмінно взаємодіє з двома мікрофонами в кожному навушнику. Третій мікрофон розроблений спеціально для викликів і відповідає за передачу голосу. Відповідно тут є гібридний режим шумоподавлення ANC, підтримка кодека AAC.

Щодо якості звуку, на мій погляд, саме вокал (середні частоти) звучать дуже солідно. Низи теж досить динамічні, подобається деталізація, гарна робота шумоподавлення. Бракує трохи саме обсягу, але це помітно лише в порівнянні.

Порівняння звуку Redmi Buds 3 Pro з Redmi Buds 4

Порівняння Redmi Buds 3 Pro з Redmi Buds 4

Якщо порівнювати між собою звук Redmi Buds 3 Pro з Redmi Buds 4, то якихось явних переваг будь-якої гарнітури ми не помітили. З одного боку, минуле покоління щільніше фіксується у вушній раковині, чистіше і точніше середні частоти, хороше позиціонування. З іншого боку, Redmi Buds 4 має дуже тонку діафрагму і начебто більш точну деталізацію низів. У будь-якому разі обсяг відчувається більше саме у новинки.

Отже, явного лідера в плані відтворення звуку ми не виявили. В обох навушників чудова якість звучання для цієї цінової категорії. Можливо, Buds 4 дають більше обсягу та деталізацію в окремих сценах, але Buds 3 Pro зручніше, виграють у плані точності вокалу та верхніх частот, але знову ж таки не відчутно.

Огляд мікрофонів

Обзор микрофонов

Для нас особисто це був найцікавіший етап в огляді навушників Redmi Buds 3 Pro, адже в цьому класі дуже складно знайти гарнітуру, оснащену одразу трьома мікрофонами.

Активне шумозаглушення при цьому гібридне: один мікрофон відстежує рівень шуму, а другий експлуатується для зворотного зв’язку. Третій, як зазначалося, відповідає за передачу голосу. Дійсно співрозмовник чітко чує Вашу мову, і якість звуку залишається на належному рівні навіть за умови використання зимової шапки та інших перешкод. Це чудово з огляду на бюджетний цінник навушників.

Водночас, слід зазначити, що у Buds 4 теж немає жодних проблем з передачею голосу, хоча немає окремого мікрофона для цього завдання. Відмінно працює ANC, і явних недоліків на фоні Pro-версії ми також не виявили.

Висновок: Buds 3 Pro чи Buds 4?

Ціни на Buds 3 Pro

Настав час підбивати підсумки. Так, які ж навушники краще вибрати Buds 3 Pro чи Buds 4? Насправді очевидної відповіді немає. З одного боку, торішня гарнітура виграє у плані зручності, дизайну та комплектації. У неї теоретично якісніший звук при спілкуванні мобільного зв’язку, але на практиці цього особливо не відчувається. Також не відчувається явних переваг щодо якості звуку, хоча, на мій суб’єктивний погляд, вокал трохи краще. У свою чергу, новинка має трохи вище за час автономної роботи (до 30 годин з кейсом), виграє в плані деталізації низів і є захисту від пилу.

Єдиною очевидною перевагою Buds 3 Pro при цьому є підтримка бездротової зарядки.

Плюси Buds 3 Pro:

  • бездротова зарядка;

  • по три мікрофони в кожному навушникі;

  • щільна фіксація у вусі;

  • багато амбушюр у комплекті;

  • досить чистий звук.

Мінуси Buds 3 Pro:

  • не виявлено.

Якби Ви запитали мене: які навушники вибрати Buds 3 Pro або Buds 4, ймовірно, була б відповідь на користь новинки. Тільки тому, що ця гарнітура новіша хоч і без швидкої зарядки. При цьому, кожна з цих моделей точно входить до списку кращих бездротових навушників з точки зору співвідношення ціна/якість.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Шопоголік
Шопоголік@Cina

Огляди товарів

133KПрочитань
2Автори
30Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

  • Топ-5 кращих зовнішніх DVD-приводів - Рейтинг 2024 року

    Пам’ятається, як при покупці ноутбука постало питання – «чи потрібен привід?». Спочатку здавалось, що це вже минуле, і так було рівно доти, доки не виникла потреба в установці ліцензованого програмного забезпечення.

    Теми цього довгочиту:

    Рейтинги
  • Топ-15 найкращих бездротових мишок – Рейтинг 2024 року

    Дротові моделі поступово йдуть у минуле з появою зручніших аналогів з дорогими сенсорами. Це навіть стосується геймерського сектору, який ми, частково, торкнемося в нашому рейтингу найкращих бездротових мишей 2024 року. Умовно такі моделі можна поділитися на кілька типів:

    Теми цього довгочиту:

    Пк
  • Кращі набори інструментів (ТОП-6) - Рейтинг 2024 року

    Сьогодні у продажу зустрічається велика кількість як професійних, так і простих наборів для рядових користувачів. При цьому багато брендів зі світовим ім'ям конкурують між собою, дивуючи різними предметами.

    Теми цього довгочиту:

    Набориінструментів

Вам також сподобається

  • Топ-10 кращих Блютуз навушників – Рейтинг 2024 року

    Блютуз навушники - це уособлення найпопулярнішого типу гарнітур, що обумовлено, перш за все, зручністю аксесуарів. Причому це стосується не тільки TWS-навушників, а й повнорозмірних моделей, незважаючи на їхню залежність від джерела живлення.

    Теми цього довгочиту:

    Навушники
  • Кращі TWS навушники до 1500 грн у 2024 році (ТОП-5)

    Незважаючи на скептицизм справжніх меломанів, сьогодні в цій ціновій категорії вже зустрічаються непогані навушники, які можуть порадувати як мінімум збалансованим звуком і гідним рівнем шумозаглушення.

    Теми цього довгочиту:

    Навушники

Коментарі (2)

Для спорту краще подивитись на інший форм-фактор.

Вам також сподобається

  • Топ-10 кращих Блютуз навушників – Рейтинг 2024 року

    Блютуз навушники - це уособлення найпопулярнішого типу гарнітур, що обумовлено, перш за все, зручністю аксесуарів. Причому це стосується не тільки TWS-навушників, а й повнорозмірних моделей, незважаючи на їхню залежність від джерела живлення.

    Теми цього довгочиту:

    Навушники
  • Кращі TWS навушники до 1500 грн у 2024 році (ТОП-5)

    Незважаючи на скептицизм справжніх меломанів, сьогодні в цій ціновій категорії вже зустрічаються непогані навушники, які можуть порадувати як мінімум збалансованим звуком і гідним рівнем шумозаглушення.

    Теми цього довгочиту:

    Навушники