Передові технології: Криптоекономіка на шляху до майбутнього

На тлі постійного розвитку блокчейн-технологій рішення рівня 2 виходять на перший план як каталізатор трансформації криптоекономіки. Виступаючи під час звіту про прибутки Coinbase за перший квартал, генеральний директор Браян Армстронг сказав, що він оптимістично налаштований щодо рішень для масштабування рівня 2. Однак це не єдині заяви Армстронга, на які варто звернути увагу. Яке ж майбутнє чекає на технологію блокчейн і що думають про неї інші впливові особи?

Рішення рівня 2 трансформують криптоекономіку

Армстронг  каже, що рішення для масштабування рівня 2 сприятимуть зростанню кількості випадків використання криптовалют з меншими комісіями та швидшим часом проведення транзакцій.

“Нагадую, що рішення рівня 2 допомагають масштабувати блокчейн, подібно до того, як інтернет перейшов від комутованого доступу до широкосмугового. І ми віримо, що це масштабування призведе до появи багатьох нових варіантів використання в криптоекономіці”. 

Технології блокчейн вже давно використовуються в різних сферах діяльності, але, на думку Армстронга, масштабування до рівня 2 створить багато нових застосувань. Як зазначає Володимир Носов, CEO WhiteBIT:  Технологія блокчейн трансформує не лише фінансовий сектор, але й сфери управління, торгівлі, транспорту, охорони здоров'я, медіа та багато інших. Вплив на ефективність, економію коштів і чесність бізнес-процесів робить її ключовим інструментом майбутнього.”

Крім того, Браян Армстронг зосередився на блокчейні рівня 2 Base на базі Ethereum (ETH).

“Base допомогла значно скоротити комісію за транзакції та час підтвердження, наблизивши нас до нашої мети: середня криптовалютна транзакція займає менше однієї секунди та коштує менше ніж $0,01 в будь-якій точці світу. У першому кварталі активність розробників на Base зросла у вісім разів.”

Армстронг запевняє, що така комісія за транзакцію важлива не тільки для Global Payments, але й для багатьох інших додатків, які можуть бути побудовані на блокчейні. 

Він також зазначив, що планується інтеграція USDC на Base в усі продукти Coinbase. “Це справді, дуже велика справа, оскільки тепер ми маємо пряме поле зору для оновлення глобальної фінансової системи” - каже Армстронг.

ETF оживили крипторинок

Під час свого виступу він також приділив увагу спотовим ETF. На його думку, біржові фонди спотового ринку допомогли пожвавити сектор криптовалют. 

“Я думаю, що ETF привернули до себе багато уваги. Але ми бачимо, що коли є напруга щодо криптовалют в цілому, я думаю, це створює енергію та інтерес до всіх видів продуктів в індустрії.”

Пізніше він також згадує про можливість появи інших ETF на кшталт Ethereum і подібних у майбутньому. Створення спотового ETF на Ethereum є дуже спекулятивною темою серед криптовалютної спільноти. Дехто налаштований оптимістично, а інші, такі як засновник MicroStrategy Майкл Сейлор, вважають, що цього літа SEC класифікує Ethereum як цінний папір і відхилить відповідні заявки на створення спотових ETF. 

Такий прогноз він зробив у своєму пості в соціальних мережах 2 травня під час виступу на конференції MicroStrategy World 2024. Крім того, він вважає, що інші криптовалюти «нижче в списку» також отримають незареєстрований статус, включаючи BNB, Solana (SOL), XRP і Cardano (ADA).

“Жоден з них не буде загорнутий у спотовий ETF, жоден з них ніколи не буде прийнятий Уолл-стріт…” - каже він.

Однак, на його думку, лише BTC має повне інституційне визнання, називаючи його “єдиним універсальним” криптоактивом інституційного рівня.

Армстронг також знайшов час, щоб обговорити поточний криптоцикл і порівняти його з минулим. 

“У минулих циклах люди почали створювати такі речі, як DeFi й NFT - це речі, за допомогою яких ви можете періодично здійснювати транзакції, і це нормально, ви можете платити за це трохи більшу комісію” 

Однак, за його словами, вартість і час валідації для інших типів додатків повинні знизитися. І це те, що ми бачимо з рішеннями рівня 2.

Підсумок

Рішення другого рівня та впровадження спотових ETF змінюють криптовалютну індустрію, перетворюючи її на більш доступну та ефективну для користувачів. Створюючи можливості для нових застосувань у різних сферах життя та підвищуючи інтерес інвесторів, вони формують майбутнє криптоекономіки, де швидкість, ефективність та інноваційність стають новим стандартом.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Владислав Гринів
Владислав Гринів@hryniv_vlad

Digital-журналіст

730Прочитань
2Автори
4Читачі
На Друкарні з 8 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається