Реліз PeaZip 9.9: Нові можливості для роботи з архівами

PeaZip 9.9

3 серпня 2024 було випущено нову версію PeaZip 9.9 — відкритого, безкоштовного та кросплатформного програмного забезпечення для стиснення та шифрування файлів, яке підтримує графічні інтерфейси GTK і Qt.

Основні нововведення

Одна з головних новинок PeaZip 9.9 — підтримка перетягування файлів. Це дозволяє користувачам витягувати один або кілька архівованих файлів безпосередньо під час його перегляду.

Крім того, новий реліз PeaZip додав швидке посилання "Extract here" на правій стороні панелі інструментів, яке з’являється під час перегляду архіву. Це дозволяє миттєво витягувати файли. Для користувачів Linux була покращена робота меню "Системні інструменти", додана можливість показувати, коли додаток запущено з правами супер користувача (root), а також оновлено інтерфейс для запуску завдань.

Інші покращення

У версія 9.9 також вдосконалила роботу з файлами DMG, IMG, RPM та SQUASHFS, оновила файли пресетів для стиснення для підтримки новітніх наборів опцій, та додала можливість тестувати архіви на наявність шифрування під час операцій переліку або тестування, запитуючи у користувачів пароль для шифрування, якщо це необхідно.

Екран параметрів було оновлено для 7z/p7zip архівів із новою опцією показу часових міток як UTC замість локального часу. Також додана можливість встановлювати рівень синтаксису до версій 21.07 і 23.01, а під пунктом Options > Settings > Archive manager з'явилася нова група опцій, пов'язаних із форматом TAR.

Технічні оновлення

Під капотом PeaZip 9.9 отримав оновлений алгоритм стиснення даних Zstandard (Zstd) до версії 1.5.6 для Linux і Windows, додаткові KDF-цикли для потрійного каскадного шифрування у форматі .PEA, а також підтримку Lazarus 3.4, при цьому джерела все ще сумісні з версіями Lazarus 2.x.

Цей реліз також виправляє завантаження користувацьких форматів у налаштуваннях компресії та перегляд деяких спеціальних випадків архівів, що містять елементи з абсолютними шляхами, які починаються з символів роздільників директорій. Також було покращено підвищення привілеїв UAC у файловому переглядачі для систем Windows.

Детальний список змін можна знайти в офіційному списку змін на вебсайті PeaZip. Тим часом, ви можете завантажити PeaZip 9.9 у вигляді готових до використання бінарних файлів з інтерфейсами GTK або Qt для архітектур 64-біт (x86_64) або AArch64 (ARM64) з офіційного сайту.

Підтримати автора можна зареєструвавшись на сайті Whitebit за реферальним посиланням https://whitebit.com/referral/6f7c7706-ec7d-4a60-8021-adf88b3a9559

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Crypto blogger
Crypto blogger@crypto_blogger

696Прочитань
5Автори
7Читачі
Підтримати
На Друкарні з 24 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається