Скільки потрібно сонячних батарей для будинку?

Як розрахувати потужність сонячних батарей для будинку?

Один із найпростіших способів зробити це — взяти значення кВт⋅год з квитанції за електроенергію, а потім розділити це число на кількість днів у місяці. Так можна дізнатися про приблизне денне енергоспоживання об'єкта.

Скільки потрібно сонячних батарей для будинку?
Якщо ви знаєте енергоспоживання вашого об'єкта, достатньо розділити це значення на 5. Тобто для будинку з денним споживанням 18 кВт·год буде достатньо сонячної електростанції потужністю 3,6 кВт. Але треба врахувати, що взимку виробіток сонячної станції буде меншим, тому для холодної пори року потужність станції має бути еквівалентною енергоспоживанню — 18 кВт.

Складнішим, але більш точним варіантом є розрахунок за формулою. Щоб дізнатися скільки кВт потрібно для сонячних батарей, беруть споживання всіх необхідних пристроїв і множать їх потужність на кількість робочих годин. Враховують найрізноманітніше обладнання, включно з циркуляційними та свердловинними насосами, роутером, системою освітлення тощо.

Інформацію щодо потужності конкретного пристрою можна знайти в техпаспорті або безпосередньо на обладнанні. Найчастіше виробники вказують енергоспоживання на спеціальних табличках.

Які потрібно враховувати нюанси енергоспоживання приладів?

Розраховуючи скільки сонячних батарей потрібно для будинку, слід звертати увагу на особливості роботи деяких побутових пристроїв. Одним із них є холодильник з певною потужністю (наприклад, 200 Вт). Однак він працює не завжди, а лише для підтримки заданої температури. Тобто, після того, як ви помножите 200 Вт на 24 години, потрібно додатково помножити результат на реальний відсоток роботи компресору холодильника — це біля 10-15%. Вийде:

  • 200 Вт х 24 = 4,8 кВт·год;

  • 4,8 кВт·год х 0,10 = 0,48 кВт·год (добове енергоспоживання холодильника).

Потужність інших побутових приладів розраховується так само. Наприклад, циркуляційний насос опалення загалом споживає близько 50 Вт. При цілодобовій роботі (24 години) його енергоспоживання становитиме 1,2 кВт·год (або 2,4 кВт·год, якщо використовується два пристрої).

Враховуйте також, що електричні чайники, духові шафи, фени та інші пристрої різко підвищують навантаження на мережу.

Так ви дізнаєтесь навантаження, з яким має справлятися майбутня СЕС.

Якщо у вас система опалення на електрокотлі, ми не рекомендуємо використовувати сонячні панелі: скільки треба на будинок кВт у цьому разі відповісти складно, тому що споживання електричного котла може бути досить великим (залежить від площі, утеплення тощо). СЕС не впорається з таким навантаженням, тому краще використовувати її тільки з тепловим насосом. Або встановлювати гібридну сонячну станцію. В сезон продаєте е.енергію по зеленому тарифу, а взимку компенсуєте. При цьому заробляєте на пасиві і не плотите за електроенергію…

Все це дозволить вам заощадити на покупці обладнання, не переплачуючи за занадто потужну сонячну станцію.

📲 Viber

📲 Telegram

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
SolarPro
SolarPro@solarpro

⚡Про сонячні станції

14.4KПрочитань
1Автори
7Читачі
На Друкарні з 24 лютого

Більше від автора

  • Автономна сонячна електростанція 5 кВт: Ціна

    Сонячна станція гібридного типу на 5 кВт - це комплект високоякісного обладнання, спроектований для забезпечення резервного або навіть основного живлення в будинках, що перебувають поза зонами централізованої електричної мережі. Ця система гарантує стабільне електропостачання

    Теми цього довгочиту:

    Автономна Сонячна Станція
  • Автономна сонячна станція: 6 кВт: Ціна

    Автономна СЕС гібридного типу потужністю 6,5 кВт Річний показник генерації такої СЕС становить майже 7 МВт на рік. Площа, яку займають панелі станції - 32 м². Оснащена акумуляторними батареями для резервного живлення у випадку відсутності роботи сонячних панелей або мережі.

    Теми цього довгочиту:

    Автономна Сонячна Станція
  • Сонячна електростанція: 12кВт: Ціна

    Гібридна СЕС 12,9 кВт. Це інноваційний зразок стійкості та ефективності в енергетичній сфері. Завдяки вбудованим літій-залізофосфатним акумуляторам з резервом у 10,2 кВт-год, вона гарантує стабільне живлення вашого будинку як удень, так і вночі, навіть при відключенні мережі.

    Теми цього довгочиту:

    Сонячна Електро Станція

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається