Публікація містить рекламні матеріали.

Топ-5 кращих SSD-дисків - Рейтинг 2024 року

Лучшие SSD-диски

Безумовно, прогрес диктує повільний, але вірний перехід із HHD на SSD-накопичувачі, які набагато швидше. Разом з тим, власникам багатьох ПК, які збиралися раніше, складно скористатися цією пропозицією через застаріле складання. І ми це враховували у нашому рейтингу найкращих SSD-дисків 2024 року. У списку представлені моделі для внутрішнього та зовнішнього підключення. Перші встановлюються в корпус комп’ютера і передбачають постійну експлуатацію в межах однієї системи. Зовнішні диски постійно підключаються через USB або Thunderbolt певної версії. Якщо Ви купуєте такі комплектуючі вперше, пропонуємо уважно ознайомитися з наступною інформацією.

Кращі внутрішні SSD-накопичувачі

Як ви розумієте, такі накопичувачі інформації встановлюються в корпус персонального комп’ютера і підходять для постійної експлуатації всередині одного ПК. З їхньою допомогою можна істотно прискорити роботу операційної системи, і використовувати як накопичувач загального призначення. У цій категорії представлені як невеликі, так і ємні моделі, вартість яких значно вища, ніж у HHD-аналогів.

Kingston SA400S37/480G

Kingston SA400S37

Список високоякісних твердотільних накопичувачів відкриває модель Kingston SA400S37, ємність якої складає 256 гігабайт. При цьому у продажу є конфігурації об’ємом від 20 до 960 гігабайт. Вони не відрізняються швидкістю і перевищують ефективність звичайних жорстких дисків у 10 разів. Девайс гарантує високий рівень надійності та зносостійкості. Модель виконана у форм-факторі 2,5-дюймів. До переваг гаджета варто віднести захисну етикетку із голографічною зоною Phantom. Крім хорошої швидкості та міцності, цей девайс приваблює низькою вартістю та гарним сервісним обслуговуванням.

Магазини

Посилання та ціни

TOUCH

Купити за 2239 грн

Плюси:

  • термін гарантії;

  • якість виконання;

  • швидкість запису;

  • висока міцність.

Мінуси:

  • початковий обсяг.

ADATA XPG SX8200 Pro

ADATA XPG SX8200 Pro

Одним з найшвидших SSD-дисків для ПК зараз є модель ADATA XPG SX8200 Pro, ємність якого становить 512 гігабайт. Модель відрізняється дуже спритним інтерфейсом PCIe Gen3x4, що гарантує швидкість читання 3500 та запису 2300 Мб/с. Тобто, спочатку показник вищий за швидкість SATA 6. Разом з тим, гаджет відповідає стандарту NVMe 1.3, SX8200 Pro, гарантуючи найвищу ефективність при виконанні складних завдань. До переваг варто віднести динамічне кешування типу SLC, також просунутий захист інформації E2E. Модель позиціонується як топове рішення для ігрових систем.

Магазини

Посилання та ціни

ROZETKA

Купити за 3311 грн

Плюси:

  • швидкість запису;

  • швидкість читання;

  • форм-фактор M2;

  • флеш-пам’ять;

  • захист даних.

Мінуси:

  • просте складання.

Samsung MZ-V7S1T0BW

Samsung MZ-V7S1T0BW

Для користувачів, які ще збентежені через те, що не знають, який вибрати SSD-диск у 2020 році, компанія Samsung має гарне рішення – це твердотільний накопичувач MZ-V7S1T0BW. Гаджет чудово справляється з вимогливими іграми. Як і очікувалося, видає до 3495 МБ/с і на запис до 3261 МБ/с. Якщо порівнювати з простим SSD на SATA-інтерфейсі, це чудовий результат. Судячи з відгуків, після переходу на цю версію швидкість значно збільшується в 2-2,5 рази. Доступний обсяг складає 465 гігабайт. З флешки на USB 3.0 встановити операційну систему вдасться лише за 5 хвилин, і це чудова демонстрація продуктивності новинки.

Магазини

Посилання та ціни

TOUCH

Купити за 3679 грн

ЦИФРА

Купити за 3687 грн

Плюси:

  • швидкість читання та запису;

  • підтримка інтерфейсу;

  • добра конструкція;

  • термін експлуатації.

Мінуси:

  • сильно гріється.

Western Digital WD BLUE 3D

Western Digital WD BLUE 3D

Серед усього різноманіття топових внутрішніх SSD-накопичувачів, на окрему увагу заслуговує модель Western Digital WD BLUE 3D NAND з об’ємом на 1000 гігабайт. Пристрій виконаний у форм-факторі 2,5-дюймів. Твердотільний накопичувач підходить для ноутбуків та ПК. Як підключення використовується роз’єм SATA 3. Працює цей девайс на пам’яті типу 3D TLC NAND (64 шари). Швидкість запису становить 530 мб/с, а читання на 30 мб/с вище. Ударостійкість під час роботи відповідає 1500 G, і це приголомшливий результат. Напрацювання на відмову майже 2 мільйони годин. І, мабуть, найголовніший плюс – це 5-річна гарантія від надійного виробника та гарне сервісне обслуговування.

Магазини

Посилання та ціни

РОЗЕТКА

Купити за 6290 грн

Плюси:

  • термін гарантії;

  • вага 38 грамів;

  • тип пам’яті;

  • удароміцність;

  • лояльна ціна.

Мінуси:

  • за цю ціну їх немає.

Samsung Portable SSD T5

Samsung Portable SSD T5

Кращий зовнішній SSD-диск 2024 року – модель Samsung Portable T5 з об’ємом 1 терабайт. Ця серія відрізняється збільшеною швидкістю передачі даних. При цьому девайс отримав міцну, компактну конструкцію та висококласний захист інформації. Через наявність флеш-пам’яті типу V-NAND, а також порту USB 3.1 з інтерфейсом 2-го покоління, цей твердотільний накопичувач підтримує передачу інформації до 540 мб/с. Це майже в 5 разів більше, ніж під час використання класичного жорсткого диска. При цьому південнокорейський бренд подбав про резервування величезних обсягів відомостей, включаючи контент із роздільною здатністю 4K. З ігровими системами досягається найвища продуктивність.

Магазини

Посилання та ціни

Geekabyte

Купити за 8000 грн

Плюси:

  • для ігрових ПК;

  • компактні розміри;

  • швидкість передачі даних;

  • оптимальна ціна/якість.

Мінуси:

  • поки не виявлено.

Як вибрати хороший SSD-диск?

Відразу варто почати з того, що у продажу зустрічаються не тільки комп’ютерні, а й серверні моделі твердотільних накопичувачів інформації, що відрізняються підтримкою специфічних варіантів підключення та вищою продуктивністю. Їх ми не розглядаємо, оскільки попит невеликий.

Якщо не знаєте, як вибрати SSD-накопичувач для комп’ютера, варто приділити увагу наступним параметрам:

  1. Оптимальна ємність – цей параметр відповідає не лише за кількість даних, які може помістити у своєму компактному корпусі гаджет, але й про його кінцеву вартість. При цьому у продажу можуть зустрічатися моделі однієї версії з різним об’ємом пам’яті від 120 гігабайт до 2 терабайт і більше;

  2. Форм-фактор – найпопулярнішими сьогодні вважаються 2,5-дюймові та M.2 накопичувачі. Перші спочатку розробляли для ноутбуків, але тепер вони експлуатуються і в настільних комп’ютерах. Форм-фактор M.2, як правило, уособлюють можливість підключення за допомогою власного стандартного роз’єму, який також називається. Такі диски містять багато пам’яті і підтримують два формати передачі інформації.

  3. Роз’єми – для підключення твердотільних накопичувачів використовується власний стандарт форм-фактору M.2 (M.2), а також внутрішні інтерфейси типу SATA та USB певної версії.

  4. Тип пам’яті – цей параметр визначає аспекти, пов’язані з розподілом інформації по осередках, а також їх властивості. Існують MLC (2 біти на комірку), TLC (3 біти), 3D MLC NAND (комірки пам’яті розташовані в кілька шарів).

  5. Обсяг буфера обміну – показник, що вказує на обсяг проміжної пам’яті між ОЗП та власним ресурсом. Чим вищий показник, тим краща продуктивність.

Поради щодо вибору твердотільного накопичувача

Якщо ви хочете максимально відповідально підійти до вибору твердотільного накопичувача інформації, доведеться приділити увагу ряду допоміжних параметрів, включаючи такі технології:

  1. NVMe – протокол обміну інформацією, створений для усунення недоліків ранніх стандартів підключення;

  2. TBW – вказує на напрацювання пристрою на відмову, що виражається в терабайтах;

  3. TRIM – підтримка цих команд говорить про повне видалення старої інформації, а не лише в «змісті» диска.

Крім цього, при покупці такої техніки необхідно приділити увагу терміну гарантії від виробника, зовнішньої та внутрішньої швидкості запису/зчитування, напрацюванню на відмову. Варто додати, що багато сучасних зовнішніх накопичувачів мають ударостійкий корпус. Деякі гаджети приваблюють підтримкою підсвічування, мають внутрішню кишеню та кабелі в комплекті. Це не просто дрібниці, і їх варто враховувати.

Який SSD-диск краще купити у 2024 році?

Таким чином, слід враховувати величезну кількість показників, щоб підібрати справді добрий варіант, і не переплатити при цьому. Ми не гналися за максимумом, а враховували оптимальне співвідношення ціна/якість. Представлені моделі чудово справляються зі швидкими завданнями та високим навантаженням. При цьому підібрано різну ємність. В кінці, пропонуємо підбити підсумки, якщо не зрозуміли, який купити SSD-накопичувач цього року:

  1. Бюджетний SSD-накопичувач для ПК – Kingston SA400S37/480G;

  2. Ударостійкий твердотільний накопичувач – Western Digital WD BLUE 3D;

  3. Хороший зовнішній диск за ціною та якістю – Samsung Portable SSD T5;

  4. Кращий внутрішній SSD-диск – Samsung MZ-76Q2T0BW.

Час від часу ми публікуємо інформацію про вигідні пропозиції в нашому телеграмі. Не забувайте підписуватись на наші соціальні мережі.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
MC
My Choice@MyChoice

3.6KПрочитань
1Автори
4Читачі
На Друкарні з 23 червня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається