Відкриття та Закриття: Розгляд Фігури Клину в Технічному Аналізі

Фігура "клин" - одна з ключових формацій, яка привертає увагу трейдерів та інвесторів у сфері технічного аналізу. Ця фігура вказує на можливість зміни тренду та надає корисну інформацію щодо відкриття та закриття позицій на ринку. Розгляньмо цей феномен детальніше.

Що таке Фігура Клину?

Фігура "клин" утворюється, коли ціновий рух зустрічається зі зменшенням волатильності. Графік утворює дві діагональні лінії, які зближуються до центру. Верхня лінія представляє опорний рівень, в той час, як нижня лінія відображає підтримку.

Клин - фігура технічного аналізу, що належать до класичних формацій на вершині або дні ринку і розглядається фахівцями як розворотний патерн.

Варіант, коли ринок формує на графіках цінову конфігурацію у вигляді конуса з максимумів та мінімумів, що сходяться у вузькій зоні, називають клин.

Бича та ведмежа фігура Клин

  • Коли ринок формує висхідні максимуми та мінімуми за якими можна провести лінії підтримки та опору. Ситуація виникає на висхідному тренді в момент зупинки попиту, що зростає, ринок ще думає що робити, а ми вже можемо припустити його подальшу поведінку, після чого відбувається прорив лінії підтримки в протилежний бік тенденції, формується бичачий клин.

  • Коли ринок формує низхідні максимуми та мінімуми за якими можна провести лінії підтримки та опору на ведмежому тренді, після чого відбувається прорив лінії опору, формується ведмежий клин.

    • Попередній тренд має бути зламаний. На висхідному тренді кожен мінімум повинен бути вищим за попередній.

    • Лінія опору або підтримки, яку пробиває ціна при формуванні клина, повинна проводитися мінімум за двома максимумами на ведмежому ринку або мінімумами на бичачому. В ідеалі має бути три торкання ціною будь-якої з цих ліній.

    • Похила лінія підтримки на ведмежому ринку повинна включати щонайменше два торкання, відповідно лінія опору на бичачому ринку так само проводиться за двома мінімумами.

    • Формування клину відбувається шляхом звуження цінового діапазону.

    В основному, виникненню передує уповільнення цін, коли тренд перестає викликати пильний інтерес. Оновлення у той чи інший бік вже не приносить очікуваного прибутку. Невпевнені стрибки змінюються глибоким відкатом.

    Метод Відкриття та Закриття Позицій:

    Відкриття позицій у випадку "клину" зазвичай рекомендується після перетину цінового руху з однієї сторони ліній "клину". Наприклад, якщо ціни виходять за верхню лінію "клину", трейдер може розглядати відкриття довгої позиції. Закриття позиції може відбутися після досягнення певного прибутку або при зміні напрямку цінового руху.

    Вхід в ринок
    Коли висхідний клин з'являється на бичачому тренді, швидше він є фігурою розвороту і веде до зниження. Створюються гарні умови для продажу. 

    Висхідний Клин - це модель зворотна низхідному. Фактично це той же трикутник, але його вершина спрямована вгору.

    Сигналом у цьому випадку є пробиття нижньої грані Клина. Це говорить про те, що спадний тренд підтверджений. Відкривати коротку позицію можна в момент пробивання або дочекатися, поки ціна протестує нижню грань знизу вгору і відскочить від неї.

Якщо висхідний клин виникає при ведмежому тренді, то вважається, що ринок робить паузу, але готується знову йти вниз.

Аналогічні ситуації у низхідному клині:

Східний клин при висхідному тренді говорить про паузу та продовження зростання ціни.

На малюнку можна побачити, що після низхідного тренду утворюється трикутник. Його вершина спрямована вниз. Він також формується кількома хвилями цін (від трьох і більше). Сигнал на відкриття довгої позиції з'являється тоді, коли ціна пробиває верхню грань низхідного патерну Клин.

Зазвичай такі сигнали досить сильні, і вони дозволяють безпомилково знаходити точки входу. На малюнку також показано, що ціна може повернутися до верхньої грані та протестувати її згори донизу. Якщо таке тестування виявиться даремним, можна знову відкривати довгу позицію.


Можливі Ризики та Обмеження:

Хоча фігура "клин" може бути корисною для прогнозування можливих трендів на ринку, важливо пам'ятати, що жоден патерн або формація не гарантує успіху у всіх випадках. Ринок завжди нестабільний, і трейдерам слід завжди бути готовими до непередбачених змін.

Завершальні Думки:

Фігура "клин" є важливим інструментом для трейдерів та інвесторів у технічному аналізі. Вона допомагає виявляти можливі зміни трендів на ринку і надає сигнали для відкриття та закриття позицій. Проте завжди важливо розуміти контекст ринку та бути готовим до ризиків.


Довгочит підготував для Вас адмін. Telegram-каналу “Грамотний Трейдинг” ТИЦЬ Підпишіться, будь ласка, на нього і на мій акаунт в Друкарні, якщо вважаєте цю статтю корисною. Реакції нижче теж вітаються 😉

Всього Вам найкращого!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
ЮК
Юлія Копитко@yulia_artmanager

184Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 14 лютого

Більше від автора

  • Торгова Стратегія Samurai cats

    Ми пропонуємо стратегію, яка підтримує стабільний та постійний прибуток. Ви навчіться розуміти ринок, а не лише сліпо копіювати операції. З нами ви отримуєте: 🕯 Професійну аналітику 📊Постійну підтримку та консультації 🤫 Ексклюзивний доступ до ринку найкращих стратегій

    Теми цього довгочиту:

    Трейдинг
  • Фігура "Вимпел": що це таке і як з нею торгувати

    Патерн вимпел - це фігура продовження, що формується, коли фіксується суттєвий рух угору чи вниз, після чого відбувається короткострокова консолідація, та  продовжується рух у початковому напрямі. Залежно від напрямку тренду патерн вимпел може бути як ведмежим, так і бичачим.

    Теми цього довгочиту:

    Трейдинг
  • Що означає патерн подвійне дно у трейдингу?

    Досвідчені трейдери чудово знають, що вміння аналізувати графіки Форекс необхідне для отримання прибутку на фінансовому ринку. Цей процес може здатися вам занадто складним та заплутаним, але дана стаття допоможе вам розібратися у деяких тонкощах графічного аналізу.

    Теми цього довгочиту:

    Трейдинг

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається