Я спробував заробити на TikTok за допомогою ШІ

Два місяці тому я натрапив на відео на YouTube, яке пропагувало використання штучного інтелекту в TikTok для швидкого заробітку шалених грошей. Було майже неймовірно, наскільки легко у відео було викладено процес використання ШІ для заробітку майже $4,000 на місяць.

Так, $4 000 на місяць.

Але як це можливо?

Звісно ж, завдяки TikTok Creator Program.

TikTok Creator Program дозволяє авторам заробляти CPM у розмірі $1 за 1 000 переглядів відео. Єдина вимога - відео має бути не менше хвилини. І повністю оригінальний контент. Але ми повернемося до частини про оригінальний контент пізніше.

Отже, якщо автор завантажує відео, яке набирає 1 мільйон переглядів, він отримує $1,000.

Якщо це не змусило вас сісти на своє місце, то я не думаю, що ви готові до подорожі, яку я пройшов, щоб спробувати досягти таких цифр.

Ідея, викладена у відео на YouTube, була простою.

Знайдіть тему, створіть сценарій, попросіть штучний інтелект озвучити сценарій, накладіть сценарій на відео та отримайте кілька візуальних ефектів, які можна накласти на фон відео.

Звучить дуже просто, чи не так?

Ну, я так і думав.

Гаразд, спочатку мені потрібна була тема.

Я відкрив свій веб-браузер, і мій розум миттєво потьмянів. Я, напевно, був схожий на зомбі, бездумно спостерігаючи за миготінням курсору, поки я пускав слину на клавіатуру.

Я не міг придумати жодної оригінальної ідеї для створення відео, і ось тут ми зустрічаємо наш перший штучний інтелект.

ChatGPT.

Чесно кажучи, ChatGPT - це герой цієї історії, який провів мене через усе.

Для тих, хто не знає, що таке ChatGPT, я дозволю йому представити себе.

Забирай, ChatGPT.

«Звісно! Я - ChatGPT, штучний інтелект, розроблений OpenAI. Я створений, щоб допомагати таким користувачам, як ви, надаючи корисні та цікаві відповіді на широке коло питань і тем. Якщо вам потрібна інформація, порада, творче натхнення або просто хтось, з ким можна поспілкуватися, я тут, щоб допомогти. Моя мета - зробити вашу взаємодію з технологіями більш природною, інтуїтивною та приємною. Не соромтеся запитувати мене про що завгодно, і я зроблю все можливе, щоб допомогти вам!»

Коротше кажучи, він відповідає на будь-які ваші запитання, використовуючи інформацію, знайдену в Інтернеті, наскільки це можливо.

Тож якщо я запитаю: «Привіт, ChatGPT. Скільки буде 2+2?»Він відповість: «4!»

І це було дуже корисно для мене, тому що протягом наступних тижнів я використовував ChatGPT для всього впродовж наступних тижнів.

Я почав просити у ChatGPT список цікавих тем для моїх відео в TikTok.

І він надав мені нескінченну кількість тем для моїх відео.

Єдиною проблемою було те, що жодна з тем не була достатньо довгою, щоб зробити однохвилинне відео. Щоб потрапити до програми Creator, потрібно, щоб відео перевищувало хвилину, навіть якщо це на пару секунд.

Я попросив ChatGPT запропонувати мені «інтерактивні теми, на які я міг би створити однохвилинне відео», і він запропонував дріб'язкові питання.

Я скептично поставився до цієї ідеї, оскільки вона не була оригінальною, і її створення зайняло б більше часу. Однак, навіть якщо ідея не була оригінальною, вона була простою, тому я міг працювати з нею. Крім того, більшість акаунтів, які використовували штучний інтелект у TikTok, робили «дрібниці» або відео в стилі «а як би ви хотіли?». Тож я подумав, що якщо це не зламано, то не варто його лагодити.

Тож було вирішено, що я буду робити 1-хвилинні відео про дрібниці.

Ці відео не потребували сценарію, тому я міг пропустити цю частину процесу, і вони не потребували титрів.

Для озвучення відео, де я ставив запитання, я використовував Elevenlabs. Сайт для перетворення тексту в голос зі штучним інтелектом. Ці голоси ШІ на Elevenlabs страшенно реалістичні, що мені й було потрібно.

Далі я попросив ChatGPT поставити мені дріб'язкові запитання і дати відповіді на них про прапори або фільми. І почав створювати наступні три відео, які я завантажував у новий акаунт на TikTok.

Я не можу знайти жодного з відео, які я створив у цьому акаунті, але назва сторінки була «thequizwhizard», і на екрані з'являвся майстер, який пропонував вам відповісти на деякі дрібниці. Це було дуже просто, і перший пост отримав 3 000 переглядів за кілька годин.

На жаль, це був весь успіх, який могла б побачити ця сторінка. Я продовжував завантажувати інформацію протягом наступних 2 тижнів. Тричі на день. Однак завантаження відбувалися погано, і деякі з них отримали нуль переглядів.

Швидкий пошук на Reddit показав, що якщо ваше завантаження не отримало жодного перегляду. Вам варто перевірити, чи не рекомендує TikTok його через зміст відео. Звичайно, відео були в основному заборонені. TikTok стверджував, що вони були «не схвалені для FYP», тому що це не оригінальний контент.

Тож дрібниці вилетіли у вікно.

Я повернулася до початку, намагаючись вирішити, якою буде моя наступна тема. Я знав, що це має бути щось, що використовує штучний інтелект. Використання ШІ було найшвидшим способом створювати ці 3 відео щодня і майже без жодних зусиль з мого боку.

Саме тоді я натрапив на іншого ютубера, який використовував штучний інтелект, щоб заробити понад $20 000 на програмі для творців TikTok.

Чи збирався я знову попастися на цю вудку і спробувати скопіювати його процес? Безумовно.

Ютубер створив відео в TikTok з голосом штучного інтелекту, який ділився цікавими фактами про милих або смертельно небезпечних тварин. Але він вніс свою лепту, змусивши ШІ використовувати ненормативну лексику, що зробило відео смішними. Використання ненормативної лексики також заставало глядачів зненацька і змушувало їх залишати коментарі, що підвищувало рейтинг відео в алгоритмі.

Дуже розумно.

Тож я вирішив, що зроблю те саме, тільки замість тварин зніматиму цікаві місця з подорожей.

Я взявся до роботи, попросив ChatGPT назвати кілька дивних цікавих місць для подорожей, дав йому підказку зі сценарієм для кожного місця і скопіював сценарій в Elevenlabs для озвучення.

Ця частина була найпростішою і найменш трудомісткою.

Наступний крок - редагування - зайняв би найбільше часу.

Однак, щоб прискорити цей процес, я використовував Capcut, який заощадив мені стільки часу, коли справа дійшла до створення цих відео.

Якщо ви ще не читали мою статтю про Capcut. Я настійно рекомендую це зробити. Це така економія часу, коли справа доходить до редагування. Ви можете створювати спливаючі підписи одним натисканням кнопки, ви можете додавати сотні різних ефектів до графіки. Це приголомшливо.

Так чи інакше, я використовував Capcut, і це полегшило моє редагування. Йдемо далі.

Я почав викачувати ці відео про дивні або цікаві місця для подорожей з голосом штучного інтелекту, який я попросив ChatGPT згенерувати.

Ось зразок відео, яке я створив:

Озираючись назад навіть сьогодні, я пишаюся тим, що створив. Відео просте і забавно привертає увагу. Текст акуратний і чистий. Це був шедевр!

Однак TikTok не був надто добрим до мене, і всі відео, які я завантажив, включно з наведеним вище, виявилися жахливими...

Я витрачав цілий день на створення цих відео, а вони не мали жодного успіху.

Я був дуже розчарований і після шести чи восьми завантажень, чесно кажучи, здався.

Я десь читав, що якщо ваші перші кілька завантажень не стануть вірусними, не варто очікувати цього взагалі. І це має сенс. Я все одно очікував швидкого успіху, але цього не сталося.

А ще мені стало нудно.

Монтаж був таким нудним, і мені постійно доводилося завантажувати зображення або стокові кадри.

Це був головний біль.

Ах, заробляти тисячі на ледачому контенті. Це мрія, про яку я мріяв ще з дитинства.

Якщо серйозно, то цей тип контенту, хоч і ледачий, але може зробити вас багатим.

Я не сумніваюся, що ютубери, які надихнули мене, досягли успіху завдяки тому, що вони робили. Я просто думаю, що мені не пощастило, коли справа дійшла до TikTok і його алгоритму. І, можливо, я здався занадто рано.

Чесно кажучи, я здався, тому що створення цих 3 відео щодня забирало багато часу, і я краще доклав зусиль до більш продуктивного і гарантованого успіху, як, наприклад, YouTube.

Я також не думаю, що TikTok дійсно безпечний, коли справа доходить до отримання доходу. Мене буквально вигнали з їхньої програми для продавців з причин, про які я сьогодні не знаю.

Так чи інакше, саме так я змарнував місяць, намагаючись заробити швидкі гроші за допомогою штучного інтелекту. Мені було весело, коли я сидів і дивився на те, що я створив, але це було дуже виснажливо.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

762.9KПрочитань
11Автори
580Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • 6 soft skills успішного фрилансера

    На фрилансі кожен спеціаліст несе особисту відповідальність за свій успіх на сервісі. Тому такий формат роботи обирають далеко не всі: тут недостатньо самих лише професійних навичок.

    Теми цього довгочиту:

    Фриланс
  • Як зробити гроші з грошей

    Коли мова заходить про заробіток, на думку спадають два найпоширеніші шляхи: відкриття власного бізнесу або випробування часто сумнівних схем заробітку на YouTube. Але сьогодні ми розглянемо дещо інший шлях - як заробляти гроші з того, що у вас вже є.

    Теми цього довгочиту:

    Гроші

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Щось ви перетнули 1000 за мільйон переглядів

Вам також сподобається