Як заробляти на створенні лендінгів, що продають

Зміст

Для того щоб продавати лендинги дорого, потрібно створити крутий продукт, який потрібен підприємцям.

Я не хотів навіть дивитися в бік фрілансу, тому що там більше 10-15 тис гривень за сайт не візьмеш - не ті клієнти.

Сайт зробить будь-який програміст. Веб-дизайнерів теж дуже багато... Але немає маркетологів, які б свої знання і навички переносили на створення сайтів.

Ідеальний продукт - це дизайнерський сайт, що продає, під ключ.

Головна суть сайту - приносити заявки з відвідувачів з реклами.

Він може бути дуже красивий, з новітнім UX/UI дизайном, з ідеальною версткою, яку напише Білл Гейтс, АЛЕ якщо він не буде приносити результату, то і вся краса не потрібна!

Це основний біль будь-якого підприємця, будь-якої маленької компанії. За це і готові всі платити великі гроші.

Давай підсумуємо: зараз у 2023-2024, якщо ти вмієш комплексно створювати лендінги з крутим дизайном, ухилом на маркетинг і пакування смислів, то на цьому ти зможеш брати по 30-50 тис мінімум за 1 замовлення.

З яких частин складається сайт, що продає?

Постараюся тезисно розповісти, який вигляд має мати лендінг, що продає. Отже, найголовніше, що впливає на ефективність сайту - це перший екран.

Саме він приносить 70% заявок, тому що там вказується спецпропозиція і пропозиція відразу залишити заявку.

На ньому обов'язково має бути:

  1. Оффер - тобто вигідна зрозуміла пропозиція для клієнта із закликом до дії.

  2. Кнопка або форма заявки, щоб було зрозуміло і легко залишити свої контакти на сайті.

  3. Контакти - номер телефону, кнопки меседжерів, і-мейл.

Далі - Опис товару/послуги

Ви маєте вміти правильно донести до відвідувача сайту, що ця пропозиція саме те, що йому потрібно.

Тут ви тезисно розповідаєте, що входить у пропозицію, які терміни та умови. Ця частина упаковки сайту відповідає за ЕКСПЕРТНІСТЬ. Тобто завдання - створити в голові відвідувача впевненість у тому, що компанія виконає роботу на найвищому рівні.

Наступне - умови та ціни

Тут треба описати, які варіанти роботи можливі, що в них входить і вартість кожної послуги.

Або якщо це товари, то просто додати каталог із цінами.

Зробити треба все так, щоб було інтуїтивно зрозуміло, як замовити/залишити заявку. Без складних форм і всяких реєстрацій на сайті.

Також є важливий блок - ГАРАНТІЇ. У ньому треба відповісти на запитання: "А мені точно можна вам довіряти?"

Відгуки та контакти:

Так зазвичай закінчується сайт.

Відгуки можуть бути у відео-форматі, у вигляді скрінів з доставок, відгуків з меседжерів або в соц. мережах. Головне, щоб вони доносили посил експертності компанії.

А в контактах потрібно вказати адресу, всю інформацію про компанію і додати ще одну кнопку, щоб людині не довелося гортати назад до першого екрана.

Це базовий шаблон сайту, який я показую, щоб у новачків з'явилося загальне розуміння, який вигляд має мати сайт, що продає. Можна розповісти ще про багато блоків, але моє завдання - дати все тезисно, щоб ви розуміли, чого треба навчитися. Далі справа за вами.

Скільки на цьому заробляють?

Зараз у середньому людина яка цим займається беруть 4-5 проєктів на місяць по 50-60 тисяч гривень. Частина з цього прибутку йде фахівцям, тому в середньому виходить близько 2 000 000 гривень на рік саме на сайтах. Іноді приходять і великі замовлення по 80-120 тисяч.

Що потрібно, щоб почати заробляти на сайтах як фрілансер?

Крок 1. Веб-дизайн.

Я пройшов курси, навчився робити крутий дизайн - це виявилося дуже просто. Тому перше, що потрібно, - це опанувати базові навички Фотошопу та веб-дизайну. Їх буде достатньо, щоб робити круті сайти. Також подивитись з яких елементів складаються лендінги. Курси з дизайну проходити не варто (можна, але цього ви самі навчитеся в процесі роботи).

Крок 2. Розуміння маркетингу.

Важливо розуміти, що ми робимо саме сайти, які продають. Тобто сайти, які дійсно приносять заявки.

Це як із літаком: коли ти злітаєш, важливо, щоб усе працювало як годинник, щоб не трясло і двигуни не заглохли. Дизайн літака, колір та інші дрібниці - другорядні.

У лендингу теж саме - має бути правильна структура.

Для цього вам знадобляться знання в маркетингу, рекламі.

Крок 3. Запуск.

На старті в мене була 1 проблема - сайти треба верстати, а я не вмію програмувати. Спочатку мені доводилося наймати програміста під кожен проєкт, але рішення знайшлося скоро.

Я знайшов платформу, на якій можна творити чудеса! Грубо кажучи - я знайшов онлайн-фотошоп.

Без верстки, без усіляких html'ів та інших страшних слів можна самому робити красиву верстку. Сайт збирається за годину.

Це сервіс sendpulse.ua. Спочатку це був конструктор, але зараз вони зробили величезний крок вперед і перевернули ринок у якомусь плані.

Зараз це найкращий сервіс для створення сайту і я рекомендую користуватися ним.

Пошук клієнтів

Усього є 5 основних способів пошуку клієнтів, але я розповім про найробочіші, щоб кожен зміг отримати заявки і взяти перші замовлення в перші дні роботи.

Безкоштовний спосіб. Можна брати 4 замовлення на місяць.

Тут не потрібні вкладення в рекламу і все робиться досить просто.

Суть полягає в тому, що ви обираєте 1 тематику, припустімо, стоматології або тату-салони, і просто починаєте писати адмінам цих груп із пропозицією за заздалегідь складеним шаблоном.

50 груп на день => 1-2 замовлення по 20-30 тис (більше не можна, тому що можна зловити бан). Також крім сайтів можна пропонувати оформлення телеграм каналів. Будьте готові показати свої приклади робіт. Якщо немає своїх кейсів - зробіть 1-2 замовлення за дешево або за відгук.

Платний спосіб, який приносить від 5 до 20 заявок на сайти в день.

Я перепробував багато способів пошуку клієнтів. Найробочіший - це таргетована реклама в Інстаграм.

В ідеалі 1 раз зробити так і потім цілий рік збирати плоди у вигляді клієнтів:

  1. Реклама в Інстаграм (сторіс і пости)Робимо кілька різних пропозицій, щоб протестувати яке оголошення працює краще, яке гірше.

  2. КВІЗ-лендинг. Створюємо односторінковий сайт, на який приходитиме реклама.

  3. Обробляємо і призначаємо зустрічі/дзвінки в скайпі. Під час першого контакту з клієнтом важливо показати експертність і домовитися на зустріч, на якій ви безплатно підготуєте прототип майбутнього сайту, щоб клієнт розумів, що ви гарний фахівець.

  4. Дам невелику пораду. Не треба відразу трясти гроші. Спочатку покажіть готове рішення, щоб зацікавити клієнта. Потім він сам запитає, як оплачувати і скільки)

Ось приклад для першого екрану сайту, щоб збирати заявки і оффер.

Тільки не копіюйте, все одно все працює тільки у зв'язці з правильною рекламою.

Чому одні фахівці ледве закривають чеки на 10 тисяч, а інші можуть взяти за лендінг 50-100 тисяч?

Справа в замовниках.

Закрити клієнта з грошима значно легше, ніж клієнта без грошей.

І поки одні пишуть по дівчаткам з манікюрними салонами, де дохід 60-70 тисяч чистими і власників душить жадібність заплатити більше 5-10 тисяч за сайт, бо потрібно платити кредити, годувати сім'ю тощо, інші пишуть у приватні стоматології, де за 40 хвилин лікування лікар забирає 5-15 тисяч із клієнта і власник бізнесу розуміє, що навіть якщо сайт йому за все життя принесе лише 10-20 клієнтів (ну, у найгіршому разі), - сайт уже окупився і за нього можна віддати навіть 100 тисяч.

Є ще одна крута фішка:

Якщо ви в одному місті для однієї стоматології зробили лендінг, який приносить клієнтів, - чому б не продати такий самий сайт у ще 40+ міст?

Можна змінити дизайн за кольором і картинками, змінити трохи текст, але загалом - у вас, якщо є алгоритми лендінгу, що продає, його можна масштабувати в усіх містах локальних бізнесів. Адже їм гірше від цього не буде, вони не складуть один одному конкуренції.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

637.4KПрочитань
11Автори
469Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається