Автопідбір як бізнес: актуальна ідея для заробітку

Купівля вживаного автомобіля – можливість добре заощадити. Але при цьому великий шанс отримати разом із машиною та купу проблем. Недосвідченому покупцю можуть продати відреставроване авто після ДТП або машину, яка перебуває під заставою. Тому набирає популярність новий вид бізнесу - підбір автомобілів для покупки. Покупець просто наймає спеціаліста, який замість нього зможе правильно оцінити стан машини, переконатися в юридичній чистоті угоди, домовитись про справедливу ціну.

Підписуйтесь на телеграм-канал

Особливості та формати бізнесу

У цій сфері два основні формати роботи.

Перший — запуск повноцінної компанії, яка займатиметься підбором потрібних машин на вторинному ринку. Для старту буде потрібно офіс, а також цілий штат працівників: консультантів, автомеханіків, юристів.

Другий варіант - професіонал-одинак. Якщо ви добре знаєтеся на технічній частині, у вас є зв'язки в МРЕВ та державтоінспекції, можна сміливо відкривати автопідбір як бізнес. Плюс такого формату він вимагає мінімальних вкладень.

Що потрібно для початку бізнесу

Ще до запуску компанії з автопідбору складіть бізнес-план. Підрахуйте, скільки вкладень потрібно на старті, коли вони окупляться. Виходячи з цих розрахунків, ви зможете вибрати відповідний формат роботи.

Наступний етап – оформлення бізнесу. Для цього можна зареєструвати ФОП або юридичну особу. Законодавство не висуває якихось специфічних вимог у цій сфері. Не потрібні й дозволи, ліцензії.

При оформленні вкажіть правильний код КВЕД: Клас 96.09 — Надання інших індивідуальних послуг, н.в.і.у.».

Вибір приміщення та розташування

Щоб почати займатися автопідбором та відкрити бізнес, досить невеликого офісу, де ви прийматимете клієнтів. Деякі підприємці обходяться навіть без цього, воліючи призначати зустрічі із замовниками та обговорювати подробиці у кафе. Більшість часу все одно доведеться проводити на виїзді, оцінюючи машини.

Незалежно від того, чи виберете роботу з офісом або без нього, домовтеся з декількома автосервісами в різних локаціях, щоб можна було швидко перевірити машину. "Польовий" огляд все одно не дасть повної картини технічного стану автомобіля.

Перелік необхідного обладнання

Навіть якщо ви укладете договори з СТО, все одно первинний огляд авто доведеться проводити самостійно. Для цього виїзному фахівцю знадобиться:

  • товщиномір — потрібен, щоб заміряти шар фарби, що допоможе визначити, чи автомобіль не побував у ДТП;

  • мультисканер - підключається до бортового комп'ютера для діагностики "нутрощів" машини;

  • планшет або ноутбук - він необхідний, щоб розшифрувати коди помилок з мультисканера та отримати відомості про авто;

  • пусковик - цей пристрій допомагає запустити мотор, якщо акумулятор сів, що зустрічається досить часто.

Крім того, стануть у нагоді пластикові лопатки для розбирання салону, дзеркало на вказівці для огляду двигуна, ліхтарик. На необхідний мінімум для сервісу автопідбору, щоб відкрити бізнес, доведеться витратити приблизно 30-50 тисяч гривень.

Які послуги можна надавати

Є кілька варіантів послуг, які можна запропонувати потенційним клієнтам:

  • Разовий виїзд. Замовник хоче купити певний автомобіль, але сумнівається у чесності продавця. Він може викликати спеціаліста для перевірки машини.

  • Автопідбір протягом дня. Цей варіант підходить для тих, у кого на прикметі є кілька варіантів. Щоб вибрати найбільш підходящий, клієнт запрошує професіонала, який перевірить одразу кілька машин.

  • Вибір під ключ. Замовник має запит на конкретну модель. Ваше завдання – знайти її на вторинному ринку, повністю перевірити та домовитися про купівлю.

Вартість послуг автопідбору

Цінник формується залежно від типу послуг. Наприклад, разовий виїзд та огляд машини коштуватиме 1–3 тисяч гривень. Автопідбір під ключ коштує дорожче - до 10-50 тисяч гривень. Тут все залежить від того, наскільки рідкісну модель хоче отримати замовник. Як правило, все обмежується достатньо ходовими автомобілями. Через те, що ринок переповнений ними, знайти машину в хорошому стані досить непросто.

Де шукати замовлення

Запустивши власний бізнес із підбору автомобілів, як почати заробляти? Щоб залучити клієнтів, варто використати кілька каналів:

  • сайт компанії;

  • соціальні мережі;

  • контекстну рекламу;

  • онлайн-дошки оголошень.

Для цього потрібно створити акаунти в популярних соцмережах і постійно постити цікавий контент: приклади з практики, поради покупцям тощо.

Ще один канал, який може у перспективі привести клієнтів, – Youtube. Викладаючи тематичні ролики, ви наберете підписників, які будуть упевнені у вашій експертизі. При купівлі вживаного автомобіля, швидше за все, вони звернуться саме до вас.

Витрати на запуск бізнесу

Автопідбір як бізнес хороший тим, що, порівняно з іншими напрямками, стартові інвестиції тут невеликі. У початкові вкладення входить:

  • реєстрація підприємства;

  • закупівля обладнання;

  • сайт та реклама.

Якщо у вас немає власного автомобіля, доведеться його купити. Потрібно постійно виїжджати в різні райони міста, передмістя. Тому власна машина для такого бізнесу - найголовніше.

Скільки можна заробити на підборі авто

У середньому фахівці з підбору машин на замовлення заробляють 70-100 тисяч на місяць. Щоб дізнатися про розмір чистого прибутку, від цієї суми потрібно відняти щомісячні податки, витрати на пальне, оплату реклами та доступів до платних сервісів та додатків.

Незважаючи на те, що запуск автопідбору як бізнесу вимагає відносно небагато часу та вкладень, розгляньте варіант купівлі готового підприємства.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

634.9KПрочитань
11Автори
468Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Стрижка газонів як бізнес-ідея

    "Зелений" бізнес - чудовий варіант для тих, хто любить природу і воліє працювати на свіжому повітрі. І одним із найприбутковіших його різновидів є бізнес на стрижці газонів

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес-ідея
  • Як почати заробляти $10 000 на місяць за 90 днів

    Очікуйте, що вам доведеться копати глибоко і працювати наступні 90 днів Я знаю, що більшість людей шукають швидкого рішення. Чарівну кулю, яка дозволить заробляти $10 000 на місяць, майже не працюючи.

    Теми цього довгочиту:

    Онлайн Заробіток
  • 30 грантів для бізнесу від ЄС, USAID, Mercy Corps та українського уряду

    У цій статті ми розглянемо 30 грантів від Європейського Союзу (ЄС), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), організації Mercy Corps та українського уряду, які пропонують фінансування від 2000 до 2,5 млн.

    Теми цього довгочиту:

    Гранти На Бізнес

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається