Бізнес-ідея: виробництво льодяників

У кондитерській сфері існує багато напрямів. З них є такі, які не відрізняються складним виробництвом і не потребують значних грошових вкладень. Виробництво льодяників відрізняється простою рецептурою і нескладною технологією. Такі вироби можуть довго зберігатися і є затребуваними на ринку.

Перевага бізнесу полягає в тому, що його відкрити можна навіть у домашніх умовах. Звичайно, на високий прибуток у цьому разі не варто розраховувати. Але надалі можна буде розширитися.

Покупцями виступають прості споживачі, магазини, продуктові склади. Можна відкрити власну точку з реалізації або організувати випуск льодяників під замовлення.

Що потрібно для реалізації?

Для початку потрібно вивчити асортимент льодяників у вашому місті, дізнатися потреби потенційних покупців. Потрібно враховувати, що льодяники можуть відрізнятися формою, наявністю або відсутністю начинки, кількістю шарів або кольором.

Для відкриття бізнесу потрібно зареєструвати ФОП або ТОВ.

Важливо подумати про отримання сертифіката на товар, який зможе підтвердити якість льодяників. Якщо ви плануєте випускати льодяники під власним брендом, слід розробити і зареєструвати товарний знак.

Щоб виготовляти такі кондитерські вироби, знадобиться спеціальна лінія виробництва, що складається з апарату для виготовлення карамелізованої маси, машини для формування льодяників і обладнання для пакування.

На ринку існує досить багато організацій, які не тільки виготовляють, а й постачають і запускають таку лінію. Крім цього вони можуть навчити персонал роботі з лінією виробництва. Вартість обладнання залежить від виду продукції (круглі, формовані, з малюнком, однотонні, з логотипом, 3д - льодяники).

Під час купівлі обладнання рекомендується звернути увагу на матеріал, з якого воно виготовлялося, зокрема на форми для виготовлення льодяників. Найкраще обирати алюмінієві, силіконові або магнієві.

Для виробництва обирайте тільки натуральні інгредієнти. Згідно з державними стандартами продукція має складатися з води, цукру, кукурудзяного сиропу та патоки. Щоб надати смаку льодяникам додається фруктова есенція, соки та інші натуральні ароматизатори.

Технологія випуску

Виробництво можна виконувати такими методами, як відливання і штампування. Перший спосіб виробництва відрізняється простотою. За допомогою відливання можна приготувати якісні льодяники за невеликих витрат. Технологічна особливість відливання складається з:

  1. підготовки маси;

  2. формування цукерок;

  3. охолодження;

  4. пакування.

Покрокова інструкція

Виробництво льодяників може стати прибутковою справою. Ось приблизний план, який допоможе реалізувати свій проєкт:

  • Офіційна реєстрація підприємницької справи.

  • Оренда приміщення.

  • Отримання дозволу від санітарної служби.

  • Реєстрація товарного знака.

  • Купівля обладнання.

  • Підготовка каталогу з асортиментом льодяників.

  • Купівля сировини.

  • Виробництво і збут.

Фінансові розрахунки

Реалізація бізнесу завжди вимагає певних вкладень, а їхній розмір безпосередньо залежить від того, наскільки широкий асортимент ви хочете пропонувати потенційним покупцям. Давайте розглянемо вкладення і можливий прибуток на прикладі невеликого виробництва.

Стартовий капітал і щомісячні розрахунки

Стартові вкладення обійдуться вам приблизно у 1 млн гривень. У цю суму входить купівля обладнання, оренда приміщення, сертифікати та дозволи, закупівля сировини.

Щомісяця доведеться витрачатися на сировину, оренду приміщення і заробітну плату персоналу. Що виходить приблизно в 100 000 гривень.

Скільки можна заробити?

Собівартість одного льодяника становить 3 гривні. Для оптових покупців ціна зросте до 7 гривень. Якщо виготовляти на місяць 50 000 штук. То оборот буде 300 000 тис. гривень. З цієї суми потрібно відняти витрати і податки. Залишиться приблизно 200 000 тис. гривень.

Терміни окупності

При таких розрахунках термін окупності складе від 5 місяців. Але не варто забувати, що ми не врахували з вами те, що відразу виробляти 50 000 штук не вийде, точніше не варто. Обсяг виробництва краще регулювати від продажів. Тому окупність сильно залежить від того, як ви збудуєте збут готової продукції.

Ризики та особливості бізнесу

Можна сказати, що ризики в цьому бізнесі мінімальні. Грамотна організація і пошук покупців дадуть змогу отримувати регулярний дохід. У теплу пору року попит на льодяники буде вищим. Але можна і в зимовий час їх продавати у великій кількості. Потрібно проводити рекламу перед новорічними святами. Найскладніше, з чим може зіткнутися бізнесмен-початківець, - налагодження каналів збуту.

Висновок

Цей бізнес не вимагає від вас особливих навичок і великої кількості персоналу. Якщо ви впевнені в собі і вирішили організувати виробництво льодяників, не замислюючись, приступайте до пошуку постачальників обладнання і збирайте необхідну документацію. Прибуток не змусить себе чекати.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

613.3KПрочитань
11Автори
459Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається