Дизайн. Що варто почитати?


Почну зі статтей та форумів:

Перше, щоб я порадила так це платформа ( якщо неправильно зазначила назву, дайте знати) https://ux.pub/ Це чудовий простір для дизайнерів, де кожен може написати статті, свої думки та знайти для себе дійсно корисне. Зокрема хочу наголосити про такий пункт як Ресурси, не буду все переписувати сюди,але там дійсно варте вашої уваги зібрання;

Друге -“Блог №1 про графічний та UI/UX дизайн в Україні. 🇺🇦 “   як позиціонує себе автор проєкту  неймовірна кількість статтей,які дуже корисні ( це слово буде багато раз повторятися в ції статті);

Третє -  20 корисних плагінів для Figma, які зекономлять ваш час;

Четверте -Дизайн мобільних додатків, як його робити правильно: ТУТОРІАЛ

П’яте -  8 типових помилок в UX дизайні мобільних додатків  Ну тут навіть без коментарів

Шосте - 28 відмінностей дизайну мобільного додатку під iOS і Android

Сьоме- Awesome Web Design

Восьме - не стосується безпосередньо дизайну, але буде корисне для будь якої людини https://learn-anything.xyz/ генерує вам загальний курс по будь якому запиту та підбирає матеріали

Далі продовжу з курсами:

  • Learn how to use Webflow CMS to build completely custom websites powered by dynamic content, and define your content's structure and style. https://university.webflow.com/courses/cms-and-dynamic-content ;

  • Learn about accessibility on the web and how to create inclusive and accessible sites without writing code. https://university.webflow.com/courses/web-accessibility ;

  • https://uxcel.com/ - дуже багато безкоштовних ресурсів для вивчення окремих тем по дизайну, можна і курсом, але він буде платним (є безкоштовна версія, але з обмеженими ресурсами) ;

  • UX/UI. Проєктування та дизайн інтерфейсів - є безкоштовний доступ на 7 днів, тому варто заглянути та спробувати;

  •  IT-Generation - грантове навчання для українців на різних IT-курсах від Мінцифри. Воно доступне для світчерів та студентів без досвіду роботи у сфері. Доступні курси з розробки, діджитал-маркетингу, тестування тощо. Серед шкіл-партнерів: StartUp Academy, IAMPM, Choice31, Laba, DAN.IT та інші.

  • ЕРАМ University набір курсів та менторингових програм від компанії EPAM. Кожний напрямок має свої унікальні вимоги та потребує здачі вступного іспиту (єдина загальна вимога — знання англійської на рівні В1).

  • Coursera — відома платформа з безкоштовними курсами та навчальними програмами по всьому світу. За тематикою Informational Technologies, Data Science та Computer Science можна знайти понад 170 курсів англійською мовою.

  • Prometheus — ресурс з онлайн-курсами українською. Можна знайти безкоштовні курси в тематиці основ програмування, Java, R, Python та JavaScript (для веб), Machine Learning, візуалізації даних, командного управління тощо.

  • ITVDN — різні відеокурси з програмування у вільному доступі. Наявні курси з C#, TypeScript, Python, Django, Java, UI/UX-дизайну, тестування тощо.

  • Projector Humanitarium — українська онлайн-школа креативних професій. Команда відкрила доступ на 12 курсів, серед яких: Історія геймдеву, Як працює композиція, Як працює колір тощо. Щоб відкрити доступ, потрібно зареєструватися та ввести промокод 0688-5072 (він буде діяти до нашої перемоги та місяць опісля).

  • Фонд Projector Institute — фонд для навчання 5000 українських жінок, які через війну були змушені переселитися за кордон або у безпечніше місце всередині країни, новим професіям у креативних та IT-індустріях. Плануються курси з Project Management, Graphic Design, Motion Design, SEO Specialist, Interface Designer, PPC Specialist, Data Scientist, Data Analyst тощо.

  • Skillsetter —  серія курсів з теми Project та Product менеджменту: позиціонування продукту, управління командою та проєктами, взаємодія з розробниками, продуктові метрики, аналіз ринку та конкурентів, юніт-економіка і як пройти відбір до IT-компанії.

  • Genius — платформа пропонує безкоштовний доступ до курсу Project-менеджер до кінця червня. Однак бажаючі зможуть продовжити свій доступ на 12 місяців з 20 по 24 червня за виконання завдання в цьому Telegram каналі.

  • Рекрутинг від SocialTalent —  безкоштовний доступ на шість місяців до бази знань європейських фахівців з рекрутингу. Підходить для бажаючих працювати на ринку Європи та США. Необхідне знання англійської.

  • 1000+ ІТ-стипендій від Beetroot Academy — курси від продуктової IT-компанії в Україні. Зараз у 1000+ українців є можливість отримати стипендію. Всі повнолітні можуть подати заяву на навчання з Front-end, Python або С#  розробці, UI/UX дизайну, QA Manual, HR Generalist, Project Менеджменту чи бізнес-аналізу в ІТ.

  • Навчання від Вінницької IT-академії —  багатомісячна програма для українців, бажаючих опанувати такі напрямки IT, як програмування, тестування, веб-дизайн (UI/UX), проєктний менеджмент. Додатково пропонується вивчення английскої для IT.

  • Грантова програма від DAN.IT — безоплатне навчання для українських волонтерів. Учасники зможуть пройти курси за одним з таких напрямів: програмування, вебдизайн, аналітика даних, маркетинг, тестування й IT-рекрутинг. Набір триває до 30 листопада.

  • Курси програмування від Avada Media — безкоштовні курси зі стажуванням та можливістю працевлаштування для кращих студентів. Можна розвиватися у таких напрямках: Frontend Development, Backend Development, Mobile Development, Web Development та нейронні мережі.

  • 21 day design portfolio course

Наступним пунктом, вважаю за потрібне поділитися, ютуб канали та інші подібні ресурси:

Шрифти:

Нажаль це єдиний ресурс,яким я користуюсь https://wordmark.it/ проте це не відміняє його прекрасності

Для практики:

Відомий всім вам сайт , проте для новачків я б не радила до нього звертатися

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Toma
Toma@umetnost

46Прочитань
2Автори
6Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Вітаю! Вашу роботу опубліковано в Twitter та на Facebook Друкарні.

🔸https://www.facebook.com/drukarniaua

🔸https://twitter.com/drukarniaua

Ваш довгочит дуже цікавий! 🫶

Вам також сподобається