Едоардо Ермотті, швейцарський одноосібний керівник фонду, закриває фонд на $30 млн для підтримки B2B SaaS-стартапів

За останні роки кількість одноосібних керуючих фондами в Європі поступово зростає, і ангельський інвестор Едоардо Ермотті є одним з останніх, хто приєднався до цієї когорти.

Його швейцарський фонд 14Peaks Capital залучив $30 млн для інвестування в B2B SaaS-стартапи Європи та США з особливим акцентом на фінтех сферу та майбутнє роботи.

Фірма вже здійснила 11 інвестицій з цього фонду, включаючи американську платформу для оплати послуг HR Rain та швейцарську компанію Tune Insight, що займається співпрацею з даними.

До того, як заснувати власну фірму одноосібного керуючого фондом, Ермотті працював венчурним інвестором та інвестором у зростання для американського сімейного офісу W5 Group і почав ангельські інвестиції у 2019 році.

На сьогодні він підтримав 25 компаній як ангел-інвестор, включаючи платформу управління ETF (Tema ETFs), та компанію зі штучного інтелекту для розпізнавання мови (Aiola). Він також інвестував у два венчурні фонди, один з яких - американський фонд ранніх стадій Motive Ventures, та фонд прямих інвестицій, але не розкриває всіх назв фондів, де він є лімітованим партнером (LP).

Ермотті приєднується до інших одноосібних керуючих фондами, які інвестують у B2B-стартапи, таких як Глорія Бауерлейн, яка закрила свій фонд минулого року, і Робін Хак, який залучив €3 млн для нового фонду з загальною ціллю €10-20 млн.

Стратегія

Новий фонд 14Peaks Capital інвестуватиме у 25 компаній на стадіях від pre-seed до Series A.

Розмір інвестицій залежатиме від того, який річний дохід (ARR) отримує компанія:

Фонд інвестуватиме:

  • $300-500 тис. у компанії на pre-revenue стадії або до їх перших $150 тис. ARR (pre-seed)

  • $500-750 тис. у компанії з ARR від $200 тис. до $1 млн (seed)

  • до $1 млн. для компаній з ARR $1 млн. і більше (Series A)

Розмір чеків також залежатиме від того, чи фонд є ведучим, співведучим або таким, що приєднується до раундів.

Фірма зберігає 30% фонду для наступних раундів інвестування.

Щодо того, у що інвестуватиме фонд, 14Peaks зацікавлений (у сфері фінтех) в інструментах для сфери фінансових послуг, таких як кібербезпека та виявлення шахрайства, інвестування та управління грошовими коштами, дотримання нормативів, фінанси та страхування, а також платіжні системи.

Щодо "майбутнього роботи", Ермотті визначає цей сектор як "будь-який програмний інструмент, який руйнує "традиційний" спосіб ведення бізнесу або дозволяє зробити традиційні методи більш ефективними та дієвими".

В межах цієї сфери 14Peaks хоче інвестувати в управління даними та співпрацю, управління персоналом, конфіденційність і, звичайно, додатки на основі генеративного ШІ.

Підтримати автора можна зареєструвавшись на сайті Whitebit за реферальним посиланням https://whitebit.com/referral/6f7c7706-ec7d-4a60-8021-adf88b3a9559

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Crypto blogger
Crypto blogger@crypto_blogger

723Прочитань
5Автори
7Читачі
Підтримати
На Друкарні з 24 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається