Головні криптоконференції 2024 року: що варто відвідати

Зміст

Оригінал статті належить медіа GNCrypto і опубліковане за посиланням.

Індустрія криптовалют набуває стрімкого розвитку, адже щодня з'являються нові інновації, проєкти та ідеї. Одним з найважливіших аспектів розвитку галузі є криптоконференції, які є платформою для спілкування, освіти, презентації нових ідей та зміцнення глобальної спільноти. Відвідування таких заходів - один зі способів зануритися в динамічний ландшафт простору Web3 і відкрити для себе нові можливості: від інноваційних проєктів до поповнення своєї мережі контактів. Щороку подібні івенти об'єднують тисячі ентузіастів, розробників, інвесторів та лідерів індустрії. При цьому 2024 рік вже став багатим на блокчейн-події, і найближчим часом їх очікується не менша кількість. Отже, про топ криптоконференцій, які проходять у 2024 році, - у сьогоднішній статті. 

Чому варто відвідувати криптоконференції?

Втім, перш ніж перейти до огляду цьогорічних конференцій, варто зупинитися на тому, чому відвідування таких подій є важливим. Зокрема, вони пропонують чимало переваг, дозволяючи не лише отримати корисну інформацію, але й зануритися у комʼюніті.

Отже, до основних причин, чому варто відвідувати такі заходи, можна віднести наступні:

  1. Нетворкінг та співпраця. Криптоконференції надають унікальну можливість для нетворкінгу. Відвідування таких заходів дозволяє поспілкуватися з тисячами однодумців, які в майбутньому можуть стати партнерами, колегами, клієнтами тощо. Взаємодія з іншими професіоналами галузі може надати нові перспективи для співпраці та розвитку. 

  2. Освітні можливості. Однією з переваг відвідування криптозаходів є можливість навчатися, оскільки вони пропонують широкий спектр навчальних сесій, воркшопів та панельних дискусій, що охоплюють широкий спектр тем - від DeFi й NFT до останніх новин і тенденцій у світі криптовалют; до того ж на таких заходах зазвичай виступає значна кількість експертів і лідерів індустрії, які діляться своїм багаторічним досвідом і знаннями. 

  3. Інвестиційні можливості. Індустрія постійно розвивається, а отже, слід завжди бути в курсі останніх подій, оскільки це може допомогти вам отримати конкурентну перевагу. Знайомство з інноваціями та новими концепціями з перших вуст дозволить вам надалі прийняти слушне рішення щодо майбутніх інвестицій.

Найкращі криптоконференції, які варто відвідати у 2024 році

TOKEN2049 Singapore – 18-19 вересня 2024

TOKEN2049 - це щорічна конференція, яка проходить в Дубаї та Сінгапурі і збирає засновників та керівників провідних компаній у сфері Web3. Захід у Дубаї, який відбувся у квітні цього року, зібрав понад 500 спікерів з більш ніж 200 блокчейн і Web3 компаній та проєктів, де обговорювалися глобальні розробки, можливості та ідеї для галузі. На додаток до різноманітних воркшопів, хакатонів і нетворкінгових заходів, на TOKEN2049 виступили понад 200 лідерів індустрії, серед яких Ілля Полосухін, співзасновник Near Protocol, Паоло Ардойно, CEO Tether, Гевін Вуд, засновник Polkadot, і багато інших.

Уже найближчим часом TOKEN2049 відбудеться й в Сінгапурі. За попередньою інформацією, подія відбудеться в Marina Bay Sands напередодні Гран-прі Сінгапуру Формули-1 2024 року за участю 20 000 відвідувачів з більш ніж 150 країн світу та понад 200 спікерів. З 16 по 22 вересня на TOKEN2049 буде проведено щонайменше 500 паралельних заходів, що забезпечить насичений тиждень, сповнений можливостей для нетворкінгу та співпраці. Очікується, що протягом дводенного заходу відбудуться тисячі зустрічей, воркшопів та нетворкінгових заходів.

Згідно з програмою конференції, цього року захід відвідають не лише керівники компаній, що працюють у сфері Web3, штучного інтелекту, фінансів та технологій, а й учасники Формули-1 та представники попкультури. Серед спікерів - такі відомі особистості:

  • Макс Ферстаппен, пілот команди Формули-1 Oracle Red Bull Racing;

  • співачка Іггі Азалія, номінована на Греммі;

  • Брайан Джонсон, засновник компанії Blueprint;

  • Анатолій Яковенко, засновник компанії Solana;

  • технічний фахівець і колишній спецагент ЦРУ Едвард Сноуден;

  • підприємець Баладжі Шрінівасан та багато інших.

На TOKEN2049 також відбудеться дебютний конкурс стартапів NEXUS. Сотні претендентів пройдуть ретельну оцінку, і лише 10 найбільш інноваційних проєктів буде відібрано для презентації на світовій сцені, де вони вперше продемонструють свої інновації.

Також організатори відзначили присутність значної кількості партнерів, серед яких:

  • компанія цифрових платежів WSPN;

  • децентралізована платіжна мережа Gnosis Pay;

  • Chromia - платформа, що поєднує блокчейн з реляційними базами даних;

  • розподілена мережа для децентралізованих протоколів 1inch;

  • MANTRA - блокчейн першого рівня;

  • блокчейн L2 другого рівня в мережі GOAT;

  • Організація Starknet Foundation;

  • Telos Foundation, мережа відкритих фінансів;

  • інвестиційний фонд C2 Ventures та багато інших.

Більше того деякі партнери заходу анонсували про презентацію своїх нових продуктів і послуг на TOKEN2049. Наприклад, нещодавно стало відомо, що організатори уклали партнерство з компанією Polygon Productions. Після цього команда проєкту оголосила, що представить свою просторову аудіовізуальну систему на вечірці закриття AFTER 2049. Представники компанії зазначили, що їхня мета - переосмислити досвід виконання живої музики за допомогою сучасних технологій. Аудіо рішення Polygon Productions складається з декількох стеків динаміків, розміщених по колу. Вони працюють за технологією L-Acoustics L-ISA, яка дозволяє «переміщати музику над, навколо і крізь аудиторію», підкреслюють у компанії. За словами команди проєкту, рішення вже використовують такі артисти, як deadmau5 та Кеті Перрі.

Криптобіржа WhiteBIT днями також анонсувала свою участь в якості партнера TOKEN2049. В рамках заходу буде організована брендована зона WhiteBIT, де існуючі та потенційні партнери зможуть обговорити актуальні продукти й сервіси біржі з керівниками компанії. Крім того, перед анонсом партнерства криптобіржа представила свою афіліатну програму. Вона надає низку переваг, таких як персоналізовані афіліатні бонуси, регулярне оновлення рівнів користувачів, щоденні виплати, а також панель для відстеження аналітичних даних. Додатково, учасники програми матимуть можливість розробити персональну кампанію з індивідуальним реферальним посиланням. 

Разом з тим, організатори заходу відзначають, що подія викликала великий ажіотаж серед учасників і постійно наголошують на необхідності придбання квитків якомога швидше, поки вони не були розпродані. Варто зазначити, що квитки на TOKEN2049 в Дубаї були розпродані за кілька тижнів до початку заходу. 

Solana Breakpoint 2024 – 20-21 вересня 2024

Solana Breakpoint - щорічний захід, організований Solana Foundation, який об'єднує розробників, галузевих експертів, підприємців та членів спільноти з усього світу для вивчення останніх подій в екосистемі мережі. Цього року захід відбудеться у Сінгапурі 20-21 вересня, але реєстрація та видача бейджів розпочнеться вже 19 числа. 

Організатори заходу зазначили, що попередні Breakpoints мали до чотирьох сцен з різною кількістю учасників, але цього року буде дві однакові за розміром сцени - Left Curve та Right Curve. Зокрема:

  • Ліва фокусується на продуктових та бізнес-презентаціях, що мають на меті продемонструвати продукти, які прискорюють впровадження проєктів Solana користувачами.

  • Права зосереджена на технічних та інженерних питаннях і покликана продемонструвати продукти, які прискорюють адаптацію розробників до платформи Solana.

Також організатори повідомили, що цього року не буде панельних дискусій, натомість гості зможуть насолодитися чотирма іншими форматами. Перший полягає в тому, що розробники презентують продукт, партнерство або токен, який вони запустять на Breakpoint. На другому - двоє запрошених досвідчених гостей вестимуть тематичну дискусію у форматі подкасту. На третьому - модератор проведе дебати між запрошеними учасниками дискусії на теми, пов'язані з майбутнім мережі. І четвертий етап буде використаний для масових анонсів та новин, які є критично важливими для мережі. Крім того, між двома сценами будуть розташовані робочі зони, місця для зустрічей тощо.

European Blockchain Convention 2024 – 25-26 вересня 2024

25-26 вересня в Барселоні відбудеться десята European Blockchain Convention. Як зазначають організатори, вона стане однією з головних подій осені в криптоіндустрії. Конференція об'єднає лідерів думок і топменеджерів галузі, а також представників влади, розробників і керівників криптостартапів. Гості та учасники EBC10 зможуть обговорити ефективні шляхи формування майбутнього індустрії.

За словами організаторів, захід охопить широкий спектр тем, від цифрових активів до екосистеми Web3. Зокрема, відвідувачі EBC10 зможуть дізнатися багато нового про токенізацію, децентралізовані фінанси (DeFi), регулювання галузі, конфіденційність і безпеку даних, а також поринути у світ штучного інтелекту.

Серед спікерів будуть представники відомих криптовалютних компаній, а саме: 

Також свої доповіді представлять експерти з Hilbert Capital, Algoquant, Bitwise Asset Management, Fabric Ventures, Societe Generale-FORGE, B2C2 та інших організацій. Програма заходу включатиме 100 сесій на трьох різних сценах, а також стартап-батл, хакатон та виставкову зону. 

Крім того, в рамках конференції відбудеться другий хакатон, присвячений сектору децентралізованих фінансів (DeFi). Його головна мета - об'єднати лідерів індустрії, розширити спектр інновацій та розробок у секторі DeFi. За словами організаторів, 250 учасників хакатону вивчатимуть DeFi на блокчейнах першого рівня, таких як Radix. Вони зможуть під керівництвом досвідчених менторів створити та запустити свій перший децентралізований додаток (dApp) для розв'язання проблем за допомогою технології блокчейн.

Найкращі з уже завершених криптоконференцій 2024 року

Paris Blockchain Week – 09-11 квітня 2024

Paris Blockchain Week - одна з найбільших і найвпливовіших подій у світі блокчейну та криптовалют, яка цього року проходила з 9 по 11 квітня. Захід зібрав рекордну кількість відвідувачів - понад 9000 учасників з 85 країн світу, включаючи 500 спікерів та численних лідерів галузі. Учасники мали можливість дізнатися більше про макротенденції й інвестиції у відкриті фінанси, штучний інтелект, NFT-ігри, метапростір та багато іншого. Крім того, на заході виступили провідні експерти індустрії, серед яких засновник Algorand Сільвіо Мікалі, генеральний та виконавчий директор Stellar Development Foundation Денелл Діксон, співзасновник Polygon Михайло Бєліч, співзасновник Animoca Brands Ят Сіу та інші.

На хакатоні, що відбувся під час заходу, були представлені інноваційні проєкти від понад 250 розробників, а команди-переможці були відзначені за їхній внесок у токенізацію реальних активів та розвиток децентралізованих платіжних платформ. Важливою частиною заходу став День інвесторів та засновників, в рамках якого відбувся конкурс стартапів, в якому взяли участь понад 800 нових проєктів Web3, що змагалися за фінансування та визнання. 

Incrypted Conference 2024 – 23 червня 2024

Incrypted Conference 2024 - найбільша криптовалютна подія у Східній Європі та головна подія Ukrainian Blockchain Week 2024, яка відбулася 23 червня. Подія зібрала понад 1500 осіб, чимало спікерів та відомих представників криптовалютної спільноти. У заході взяли участь понад 30 експертів, 75 компаній, представників міжнародних блокчейн-організацій та українського уряду.

Серед них були виконавчий директор Solana Foundation Даніель Альберт, CEO Trustee Plus Вадим Груша, CEO Nym Technologies Гаррі Халпін, співзасновники WTG Ventures Майкл Тейлор і Дженіс Граубіс та багато інших. Таємним гостем конференції став співзасновник Ethereum Віталік Бутерін, який завітав на конференцію, щоб оголосити переможців Ethereum-хакатону ETHKyiv, що відбувся за день до неї, також за його участі. Крім оголошення кращих команд, Віталік Бутерін розписався на прапорі України, який був розіграний у благодійній лотереї ETHKyiv. 

Зокрема, Ростислав Бортман, організатор ETHKyiv, нещодавно дав інтерв'ю, в якому розповів більше про організацію заходу. За його словами, їм вдалося залучити в якості спонсорів таких гігантів, як EtherFi, Scroll, Intmax, Zero1, Circles, The Graph Builders Dao та інших, а також зібрати $8000 на FPV дрони. Окрім того, він відмітив, що хакатони мають безпосередній вплив на розвиток екосистеми Ethereum в Україні, оскільки вважає, що розробники є головним активом екосистеми.

На Incrypted Conference 2024 також було представлено низку новітніх розробок. Наприклад, Даніель Альберт розповів про нову на той момент технологію Solana actions - інструмент, який дозволяє інтегрувати можливості екосистеми у вигляді API без необхідності перемикатися на інший додаток або вебсторінку. Ще однією інновацією поділилися представники Ready To Fight. Зокрема, Владислав Чепіс, менеджер з розвитку бізнесу Ready to Fight, та Ігор Самарцев, блокчейн-розробник Kauri Finance, представили Ready to Pay - сервіс, інтегрований у The Open Network (TON), який пропонує криптовалютні рахунки з можливістю додавання карток до Apple Pay та Google Pay.

Consensus 2024 – 29-31 травня 2024

Consensus 2024 - це подія, організована CoinDesk, яка відбулася 29-31 травня в Остіні, штат Техас. Цього року захід привернув увагу понад 15 тисяч відвідувачів. Конференція включала різноманітні дискусії, панелі та можливості для нетворкінгу, зосереджені на таких ключових темах, як інституційне впровадження, регуляторні зміни та перетин блокчейну і штучного інтелекту.

На заході виступили ряд відомих спікерів, серед яких Роберт Ф. Кеннеді, кандидат в президенти США у 2024 році, Рон Вайден, сенатор від штату Орегон, Кріс Діксон, відомий венчурний інвестор і засновник a16z crypto, та інші. 

У рамках заходу відбулася низка окремих самітів. Наприклад, на саміті з питань штучного інтелекту було організовано чимало сесій, присвячених різним питанням цієї тематики і тому, як вони можуть розвиватися в майбутньому. Приміром, Брендан Айх, генеральний директор Brave Software, виступив з доповіддю про те, що перехід до штучного інтелекту не обов'язково означає кінець приватності.  Крім того, було проведено кілька унікальних окремих заходів, таких як бойові поєдинки з карате, шахи в натуральну величину та розіграш UNFK Prank Stunt. 

Підсумок

Криптовалютні конференції відіграють ключову роль у розвитку індустрії, надаючи можливості для обміну досвідом, нетворкінгу та навчання. Участь у таких заходах дозволяє професіоналам з усього світу пізнавати нові ідеї, проєкти та інновації, сприяючи формуванню потужної глобальної спільноти. 2024 рік виявився багатим на криптоподії, які об'єднали лідерів індустрії, інвесторів і розробників. Від TOKEN2049 до Solana Breakpoint та European Blockchain Convention - кожна з конференцій пропонує унікальні можливості для учасників. Завдяки таким заходам криптовалютна індустрія продовжує розвиватися, створюючи нові перспективи.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Владислав Гринів
Владислав Гринів@hryniv_vlad

Digital-журналіст

989Прочитань
3Автори
9Читачі
На Друкарні з 8 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається