Кращі аерографи 2024 року (ТОП-5) рейтинг

Лучшие аэрографы

Через подібну конструкцію аерографи часто порівнюють з фарбопульти, але це різні прилади. Зокрема, сегмент техніки, що обговорюється, виділяється вищою точністю роботи: працює з меншою кількістю фарби, може промальовувати найтонші лінії, можна промальовувати дрібні деталі. Разом з тим, результат багато в чому залежить безпосередньо від кількості та якості змінних сопл. У нашому рейтингу найкращих аерографів 2024 року зібрані моделі різних типів, відповідно, для різних потреб. За типом посадки сопла такі інструменти можна поділити на два класи:

  1. Різьбові – в таких інструментах сопло накручується на корпус, і треба приділити належну увагу матеріалам (часто експлуатується силумін або латунь), які здатні ламатися при перетяжці або через перекос. У бюджетних моделях аерографів додатково використовують гумові ущільнювачі, що протидіє протоку фарби. Водночас такі деталі вразливі перед розчинниками.

  2. Конусні – зручніші в плані збирання/розбирання, але конструкція таких виробів більша. Пошкодити конусні аерографи складніше, тому вони найчастіше коштують дорожче.

Топ-5 найкращих аерографів 2024 року

На сьогоднішній день у продажу зустрічається не дуже багато аерографів, адже цей тип інструментів так чи інакше націлений на вузьку категорію користувачів.

Intertool PT-1504

Лучшие аэрографы

Відкриває топ аерографів відкриває лінійка Intertool PT-1504, що має форсунку з довжиною 0,3 міліметрів. Невеликий інструмент чудово підходить для нанесення графіки у промислових обсягах, можна робити гідні ілюстрації, ретушувати різноманітні картинки. Робочий тиск цього приладу може змінюватись в діапазоні від 1 Атм до 3,5 Атмосфер. Витрати повітря, відповідно, можуть досягати обсягів 50 літрів за хвилину. Комплектація цього бюджетного винаходу включає невеликий бачок на 70 мл. Є класичний ключ для форсунки, футляр для транспортування аерографа та піпетка-дозатор. Важливо, що корпус створений із металу, але сопло недороге.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • металевий бак та корпус;

  • низька вартість;

  • оптимальний тиск;

  • непогана комплектація.

Мінуси:

  • недороге сопло.

Master Tool 81-8711

Лучшие аэрографы

Цей інструмент позиціонується як професійний інструмент середньо-початкового рівня, який оснащується алюмінієвим баком 7 см³. Корпус аерографа теж виготовлений з металу, чого не можна сказати про ключові елементи конструкції, включаючи сопло з діаметром 0,3 мм. У свою чергу, модель має широку сферу застосування та невелику вагу в районі 300 грамів. За коментарями зрозуміло, що аерограф підходить для художників-початківців і ретушерів. Є регулятор подачі фарби, можна керувати ходом голки та обмежувати розпилення лакофарбових матеріалів відповідно. Необхідно відзначити базову комплектацію, включаючи ключ кришки, піпетку та валізку для транспортування інструменту.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • досвід виробника;

  • добрий бак;

  • управління ходом голки;

  • якісний корпус.

Мінуси:

  • бюджетна голка та сопло.

MIOL 80-896

Лучшие аэрографы

Якщо не знаєте, який купити гарний аерограф для любителів та професіоналів, можливо, не варто ігнорувати факт продажу MIOL 80-896 на теренах України. Цей прилад позиціонується як інструмент подвійної дії. Простіше кажучи, можна регулювати подачу повітря, і фарби, а також перемішувати всередині. Виріб позиціонується як хороший аерограф для художників та ілюстраторів, але насправді комплектація дуже скромна. Так, є штуцер для шланга та мірна піпетка, але цього обмаль. Усього одне сопло з діаметром 0,3 міліметрів широку сферу застосування не забезпечить. Об’єм бака при цьому дорівнює лише 70 мл, а робочий тиск не вище 2 Бар.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • якість корпусу;

  • зручний форм-фактор;

  • добрий бренд;

  • лояльна ціна.

Мінуси:

  • одно сопло 0.3 мм.

Intertool DT-5001

Лучшие аэрографы

Рейтинг аерографів поповнює модель Intertool DT-5001, яка вже солідно виділяється від аналогів щодо якості реалізації, але не сфери застосування. Тут те саме лише одне сопло, діаметр якого досягає 0,3 міліметрів. Для дрібного розпису та складних деталізованих малюнків це не ідеальний варіант, але прикрасити, наприклад, самокат вдасться. Робочий тиск може становити 2 Бар. Електричний аерограф має потужність 12 Вт, в комплекті є адаптер. З переваг можна виділити регулювання повітря, є подвійне натискання та якісні ніжки (ефективно гасять вібрацію). У комплекті є набір фарб, чим пояснюється лояльний цінник.

Дивитись ціни та модифікації✅

Плюси:

  • добре складання;

  • електричний прилад;

  • якість голки;

  • подвійне натискання.

Мінуси:

  • діаметр сопла.

MIOL 81-130

Лучшие аэрографы

Найкращий аерограф 2024 року у співвідношенні ціна/якість – це модель MIOL 81-130, і тут теж сопло всього одне і на 0,3 мм. Сам прилад приваблює гарною якістю виконання, досить тихою роботою. Тут використовується міні-компресор високої якості. До комплекту входить шланг. Передбачено як регулювання подачі, так і внутрішнє змішування фарб. Модель має широку популярність через простоту перенесення лакофарбових покриттів на різні поверхні. Нерідко цей інструмент можна зустріти в тюнінгових агенціях і навіть серед ювелірів.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • досить зручна модель;

  • хороша якість компресора;

  • внутрішнє змішування;

  • відомий бренд;

  • співвідношення ціна/якість.

Мінуси:

  • лише одне сопло на 0,3 мм.

Як вибрати хороший аерограф?

Щоб розібратися з тим, як вибрати аерограф на сьогоднішній день, треба розуміти, яким критеріям слід надавати перевагу. Розглянемо основні характеристики:

  1. Діаметр сопла – відповідає за регулювання ширина факела, тому є вкрай важливим, якщо не основним фактором. Тут зазначимо, що 0,15-0,18 мм підходить для найтонших ниток, практично для малювання; Діаметр 0,2-0,3 мм вважається універсальним стандартом для тих користувачів, які ще не визначилися з кінцевими цілями. Цього вистачає для невеликих об’єктів типу кришки ноутбука чи моноколеса; Для великих поверхонь вважається нормою до 0,6 мм.

  2. Розташування бачка – можна виділити верхнє розміщення (гравітаційне), коли фарба потрапляє в змішувач самопливом, нижнє (з сифонною подачею), до переваг якого можна віднести можливість експлуатації великого розміру ємностей, а також бічне для розпису стель. Є ще гібридний варіант, але він трапляється рідко.

  3. Гриф – підходить для початківців, адже дозволяє контролювати хід голки.

Поради професіоналів

У цьому розділі ми зібрали корисні рекомендації від експертів, які, на нашу думку, мають «важливу вагу» у виборі таких інструментів:

  1. В основу ціноутворення таких інструментів входять саме матеріали, з яких виготовлено прилад. Тут варто звернути увагу на якість голки та сопла насамперед. Найдорожчі вироби мають сталеві деталі.

  2. Термін експлуатації навіть дорогих аерографів часто залежить від стійкості до активних речовин. Зокрема до розчинників. Проблема бюджетних аерографів у тому, що вони мають багато ущільнювачів, які псуються з часом під час взаємодії з хімікатами.

  3. Форм-фактор треба підбирати з урахуванням своїх інтересів користувача, ігноруючи поради – це питання смаку.

  4. Покупка нового сопла часто обертається розчаруваннями. Експерти радять відразу купувати весь комплект, якщо це навіть дорожче.

  5. Підсумковий термін служби таких інструментів (навіть бюджетних) більше залежить від відповідності вимогам до зберігання. Важливо, щоб Ваш пристрій постійно розбирався після завершення експлуатації.

Який аерограф краще купити в Україні?

Ви, напевно, прийшли до висновку (якщо читали рекомендації щодо вибору), що в нашій добірці не вмістилися професійні моделі з дуже маленьким соплом. Сьогодні такі професійні інструменти купуються вкрай рідко, і передбачають певні навички. Якщо Ви не знаєте, який купити аерограф, швидше за все, варто звернути увагу на більш універсальні моделі, до яких входять такі рішення:

  1. Найзручніший аерограф – лінійка Intertool DT-5001;

  2. Топ за ціною та якістю – MIOL 81-130;

  3. Хороший бюджетний аерограф – Intertool PT-1504.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Шопоголік
Шопоголік@Cina

Огляди товарів

150.9KПрочитань
2Автори
32Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

  • Топ-8 кращих смартфонів Xiaomi - Рейтинг 2024 року

    В останні роки дуже важко розібратися з класифікаціями лінійок смартфонів різних брендів. Зокрема, тому що провідні виробники все частіше націлені на флагманський сегмент.

    Теми цього довгочиту:

    Смартфони
  • Кращі інфрачервоні обігрівачі (Топ-8) - Рейтинг 2024 року

    На тлі аналогів інфрачервоні моделі обігрівачів переваг, що приваблюють широким асортиментом: не нагрівають повітря (впливають тільки на об’єкти), захищають від опіків, пропонуються в різних форм-факторах.

    Теми цього довгочиту:

    Обігрівачі
  • Кращі газові пальники для туризму (ТОП-8) - який обрати пальник у 2024 році?

    Газові пальники для походів стають все популярнішими, безпечнішими та ефективнішими. Останніми роками попит цей сегмент техніки змушує провідних виробників постійно вдосконалювати устаткування, пропонуючи покупцям дедалі більше різновидів товарів.

    Теми цього довгочиту:

    Пальники

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається