Публікація містить рекламні матеріали.

Кращі смарт приставки (ТВ-бокси) - Рейтинг 2024 року

Зміст
Лучшие смарт приставки

Питання вибору медіаплеєра завжди супроводжується складнощами не лише у вивченні справді широкого асортименту товарів, а й щодо існування досить умовних класифікацій цієї техніки. Ми постараємося спростити непросте завдання у нашому рейтингу найкращих ТВ приставок 2024 року, попередньо роз’яснивши низку ключових питань:

  1. Який бюджет готові виділити на покупку медіаплеєра – встановивши рамки заздалегідь, ви зможете суттєво скоротити час, необхідний для пошуку відповідної смарт-приставки. Вартість аргументує апаратні особливості, набір інтерфейсів, функціонал, комплектацію, кількість форматів файлів, що підтримуються.

  2. Для яких цілей купуєте медіаплеєр – сучасні ТВ-бокси можу використовуватися для перегляду фільмів та відеороликів за допомогою веб-сайтів та програм; відкривати вміст сайтів; відкривати файли із зовнішніх накопичувачів інформації; запускати Android додатки, включаючи ігри; замінювати аналоговий ПК у робочих процесах.

Знаючи відповіді на поставлені питання, стає зрозуміло, яка потрібна ОС, які опції можна отримати, скільки ще часу залишатиметься актуальним той чи інший ТВ-бокс.

Кращі преміальні СМАРТ-ТВ приставки

У цьому розділі ви зможете знайти ТВ-бокси на різних операційних системах. Тут важливо відзначити, що моделі на Windows відрізняються вищими вимогами до апаратної частини, але можуть похвалитися повноцінним BIOS. Такі приставки явно кращі для офісної роботи, вони підтримують багато відповідних програм від Microsoft. Моделі на Android менш вимогливі, мають більше програм, зручний пошук та просте інтерфейс. Вони найкраще підходять для ігор, залучають більш доступною вартістю. Також ви зможете знайти моделі від Apple на IOS з шикарною оптимізацією та стабільною роботою.

Artline TvBox KM6

Artline TvBox KM6

Наш Топ-10 приставок для ТВ відкриває модель Artline TvBox KM6, випущена навесні минулого року, але не втратила своєї актуальності. Ця лінійка працює під керуванням Android (AOSP) із передбаченими РУТ-правами. Відповідно, не доведеться думати про встановлення стороннього програмного забезпечення – все готове за умовчанням. При цьому девайс радує непоганим процесором Amlogic S922X, який доповнений 4 гігабайтами оперативної пам’яті. Для цієї цінової категорії продуктивності достатньо. Плеєр без особливих проблем відтворює 4К-відео і дозволяє насолоджуватися іграми без гальмування. Для зберігання файлів є 64 гігабайти пам’яті, можна додати в картридер ще 32 Гб, але це, звичайно ж, небагато.

Магазини

Посилання та ціни

STYLUS

Купити за 4700 грн

Плюси:

  • Wi-Fi 5 з двома антенами;

  • пульт із голосовим керуванням;

  • непогана потужність;

  • Bluetooth v 5.0;

  • 3 порти під флешку.

Мінуси:

  • мало додаткової пам’яті.

Apple TV Gen 4

Apple TV Gen 4

Якщо шукаєте хорошу TV-приставку з 4К, варто розглянути один із топових продуктів компанії Apple із шикарним керуванням, функціоналом та стабілізацією. Ця модель підтримує контент з HDR, дозволяє грати в інтерактивні ігри, насолоджуватися Netflix, Red Bull та іншими популярними додатками, з якими взаємодіє корпорація. Картинка дійсно чітка, будь-які динамічні передачі, включаючи спортивні заходи, виглядає дійсно яскраво. На окрему увагу заслуговує колекція встановлених програм, включаючи Amediateka (більше 150 безкоштовних серіалів), IVI, MEGOGO, Qello Concerts (найбільша колекція концертів, музики в HD). Управління функціоналом здійснюється за допомогою пульта Apple TV Remote або за рахунок технології Touch (перемикання дотиками). Чіп A10X Fusion гарантує високу швидкість обробки запитів. Є фірмовий магазин App Store.

Магазини

Посилання та ціни

STYLUS

Купити за 6999 грн

TOUCH

Купити за 6399 грн

Плюси:

  • процесор A10X Fusion;

  • обсяг ОЗУ 4 гігабайти;

  • вбудовані програми;

  • компактний корпус.

Мінуси:

  • підтримка 1080p.

Apple TV 4K New

Apple TV 4K New

В огляді ТВ-приставок, що приваблюють хорошим функціоналом і потужністю, просто не можна залишити поза увагою оновлену модель Apple TV 4K New, яка, відтепер, функціонує на основі чіпа A12 Bionic. Ми розглядаємо конфігурацію з 32 Гб, але є версія з 64 Гб вбудованої пам’яті. Від попереднього покоління (Apple TV 4K) цей плеєр відрізняється не тільки технічною складовою, а й пультом дистанційного керування. Функціонує один із найнадійніших плеєрів на основі системи tvOS. За відгуками ясно, що цей продукт впевнено відтворює 4К-відео навіть із підтримкою розширеного динамічного діапазону, включаючи HDR10 та Dolby Vision. Передбачено об’ємний звук, що також зумовлене підтримкою аудіокодека Dolby Atmos. Реалізовано сучасні комунікації, включаючи модуль Wi-Fi 6 та Bluetooth 5.0.

Магазини

Посилання та ціни

STYLUS

Купити за 5999 грн

TOUCH

Купити за 5629 грн

Плюси:

  • управління з iPhone;

  • об’ємний звук;

  • система tvOS;

  • чіп A12 Bionic.

Мінуси:

  • не знайдено.

Кращі Android TV-приставки за ціною та якістю

Спочатку пропонуємо ознайомитися з найпопулярнішими медіаплеєрами, вартістю до 75 доларів, які працюють на операційній системі Android. На думку редакції, заявлена ціна є уособленням оптимального співвідношення ціни та якості за наявності гідних технічних характеристик та функціоналу, звичайно. Чи є ТБ-приставки дешевшими? Звісно так. Але ми не рекомендуємо намагатися заощадити на цих гаджетах, так як це здебільшого негативно відбивається на функціоналі, стабільності роботи, зручності в експлуатації техніки. Приставки на ОС Android приваблюють тим, що для них є найбільше додатків та ігор.

World Vision T625A LAN

World Vision T625A LAN

Безперечно, і по праву, гарною СМАРТ-приставкою на Андроїд сьогодні вважається модель World Vision T625A LAN, представлена в 2021 році у зв’язку з підтримкою процесора нового покоління GUOXIN GX6702H5. Функціональний девайс підтримує сучасні стандарти мовлення, включаючи DVB-T та T2, а також кабельне ТБ типу DVB-C. До переваг цього винаходу необхідно віднести підтримку кодека H.265. Виробник пропонує використовувати LAN-порт для підключення до мережі з пропускною здатністю 100 Мбіт/с. Разом з тим інженерами торгової марки передбачена можливість підключення зовнішнього Wi-Fi-адаптера. За умовчанням в оболонку ОС “вшити” сучасні онлайн-ресурси, включаючи кінотеатр Megogo.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • продумана конструкція;

  • доступ до RSS-стрічки;

  • підтримка H.265;

  • працює на Андроїді.

Мінуси:

  • невисока продуктивність.

Mecool KM6 Deluxe

Mecool KM6 Deluxe

Якщо ви шукаєте недорогу, але хорошу ТВ-приставку на Андроїд, рекомендуємо оцінити лінійку Mecool KM6 Deluxe. Цей медіаплеєр має 4 гігабайти оперативної пам’яті, і непоганий процесор, що працює у зв’язці із системою Android TV 10. За комунікації відповідає сучасний модуль Wi-Fi 6, є гігабітний LAN-інтерфейс. До переваг також потрібно віднести Chromecast з підтримкою голосового пошуку. Можна насолоджуватися чудовим контентом, створеним у форматі 4К при частоті 60 кадрів за секунду. При цьому реалізовано підтримку HDR. Є багато онлайн-кінотеатрів. У разі потреби можна транслювати контент з флешки за допомогою порту USB 3.2 gen1.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • підтримка якісного контенту;

  • сучасні порти та модулі;

  • відмінна версія ОС;

  • непогана потужність.

Мінуси:

  • дизайн на любителя.

Android TV Box X96Q

Android TV Box X96Q

Якщо досі не вирішили, яку вибрати приставку на Android в Україні, пропонуємо звернути увагу на лінійку Android TV Box X96Q. Досить вигідно у плані ціни виглядає модель з 16 гігабайтами пам’яті, що працює на основі операційної системи Android 10 з AOSP (відкритий вихідний код). Компактний пристрій має пульт у комплектації, а також усі необхідні комунікації, включаючи модуль Wi-Fi та LAN-порт. Гідну продуктивність при цьому гарантує процесор Allwinner H313, частота кожного з ядер якого становить 1,35 ГГц. Функціонує при цьому процесор у зв’язці з 2 гігабайтами ОЗП, чого обмаль не тлі аналогів, але жодних нарікань у плані потужності немає.

Магазини

Посилання та ціни

ЦИФРА

Купити за 839 грн

Плюси:

  • можна відвідувати сайти;

  • непоганий процесор;

  • невеликі розміри;

  • просте управління;

  • топовий бренд.

Мінуси:

  • 2 гігабайти оперативної пам’яті.

Vontar X3

Vontar X3

Найкращою TV-приставкою на Android у 2024 році з урахуванням співвідношення ціни та якості є лінійка Vontar X3, а точніше конфігурація з 32 гігабайтами пам’яті. Цей девайс дозволяє відтворювати відео навіть у форматі 8К, щоправда, при частоті 24 кадрів в секунду. При цьому відеофайли з роздільною здатністю 4К і нижче відтворюються при частоті 60 FPS. Ви можете розраховувати на стабільну роботу медіаплеєра, тому що всередині знаходиться популярний чіп Amlogic S905X3, що виконує свої завдання у зв’язці з 4 гігабайтами оперативної пам’яті. Очевидно, що в цій лінійці реалізовані всі необхідні модулі, включаючи гігабітний ЛАН-порт та Вай-Фай.

Магазини

Посилання та ціни

STYLUS

Купити за 2645 грн

Плюси:

  • підтримка 8К-відео;

  • співвідношення ціна/якість;

  • хороша потужність;

  • стабільна робота;

  • сучасна лінійка.

Мінуси:

  • не виявлено.

Кращі ТВ-тюнери для телевізорів

Приставки Т2 – це найбюджетніший варіант для організації телевізійного мовлення в домашніх умовах. Такі тюнери можуть виводити зображення на монітор чи телевізор у різних форматах. По суті, такі гаджети є попередниками DVB-T, стандарту якого вже реалізовано у всіх сучасних телевізорах. У цій добірці ми розглянемо найпростіші рішення для ТВ.

Romsat T8008HD

Romsat T8008HD

Ще один недорогий цифровий тюнер, випущений досить великим виробником – Romsat. Лінійка серії T8008HD має стильний дизайн. Приставка початкового рівня включає приймач для цифрових каналів, і його можна перетворити на простий медіаплеєр. В результаті Ви зможете отримати приставку для перегляду відео на Youtube, використання Megogo, а також для перегляду IPTV. Щоправда, адаптер для Wi-Fi потрібно купувати окремо, але цінник дозволяє (якщо захочете надалі). За промовчанням апарат передбачає відтворення фотографій та іншого графічного контенту. У разі потреби обсяг пам’яті можна збільшити за допомогою флешки з об’ємом, аж до 1 терабайт.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • добре складання;

  • багато портів;

  • можливий апгрейд;

  • скромні розміри.

Мінуси:

  • слабкий процесор.

Eurosky ES-17

Eurosky ES-17

Непоганим рішенням для ефірного підключення каналів вважається модель Eurosky ES-17 з підтримкою DVB-T і DVB-T2, і кабельного мовлення DVB-C. Гаджет підтримує антенний вхід під телебачення та оснащується скромним екраном. Управління здійснюється за рахунок інтуїтивно зрозумілого та ергономічного пульта ДК. Усередині знаходиться непогана апаратна складова, чим обумовлена стабільна робота техніки. Крім того, чіпсет ефективно освіжається пасивною системою охолодження. У плані функцій, тут все дуже скромно, але приваблює стабільність і кількість портів. Є вхід HDMI, AV-вихід, також Wi-Fi ready. До переваг приставки слід також віднести повноцінну підтримку IPTV.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • кількість портів;

  • стабільна робота;

  • зручний пульт;

  • якість збірки.

Мінуси:

  • мало опцій.

iNeXT TV

iNeXT TV

Ще один хороший Андроїд-бокс, який працює на досить «швидкому» чіпі Realtek RTD1185DD. Крім стабільної роботи, цей пристрій приваблює підтримкою безлічі декодерів: від H.264 до DTS. Тішить відмінний пульт, зручне меню і хороше охолодження, адже прилад не нагрівається навіть протягом тривалого часу. “З коробки” гаджет має браузер, підтримує IPTV. Передбачено багато роз’ємів, щоб простіше дивитися контент з різних носіїв інформації. Крім того, необхідно наголосити на наявності корисних мультимедійних сервісів.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • збалансована модель;

  • низька ціна;

  • різні декодери;

  • зручне меню;

  • відмінний браузер;

  • стабільна робота.

Мінуси:

  • немає за цю ціну.

Як правильно вибрати СМАРТ TV-приставку?

Визначившись із виробником, операційною системою та функціями, залишається приділити належну увагу ключовим параметрам, безпосередньо пов’язаним із продуктивністю та оснащенням. Якщо не знаєте, як вибрати хорошу ТВ-приставку, радимо врахувати характеристики:

  1. Центральний процесор. Йдеться про одну з найголовніших ланок апаратної основи ТВ-боксу. Він відповідає за швидкість роботи техніки, рівень продуктивності. Варто сказати, що у компанії Apple свої процесори, які мають більш високу продуктивність, ніж аналогії серії Amlogic S922X-H на ядрах Cortex-A73 і Cortex-A53. Але й останнього варіанта цілком вистачає, і він ще довго залишатиметься актуальним. Втім, вистачає і менш потужних рішень, але не варто забувати, що вимоги до контенту зростають, як і до сучасних програм, тому краще орієнтуватися на останні версії чіпів.

  2. Графічний адаптер. Це актуально швидше для моделей Android, які дозволяють використовувати ігри. Хорошим графічним прискорювачем сьогодні, як і раніше, вважається Mali G-52, за допомогою якого можна без проблем використовувати 4К-картинку при частоті кадрів від 60 до 120 FPS при інших гідних характеристиках.

  3. Об’єм пам’яті. Йдеться про ОЗП (відповідає за швидкість роботи, багатозадачність) та ПЗП (обсяг даних, які можна зберігати всередині пристрою). Звичайно ж, залежить від цілей, але що більше, то краще. Якщо плануєте грати в ігри, потрібно від 64 до 128 гігабайт постійної пам’яті і від 4 Гб ОЗУ, мінімум.

  4. Модуль Wi–Fi. Від версії залежить швидкість завантаження та відтворення контенту через Інтернет. Чим сучасніше, тим краще.

  5. Рознімання. Різні порти відповідають за різні цілі підключення (накопичувачі інформації, інтернет, інші варіанти виведення відомостей). Обов’язково потрібен HDMI (для телевізора), AV (якщо старий телевізор), LAN (дротовий Інтернет), TF (для збільшення пам’яті через MicroSD), USB (периферійні гаджети).

Фактичні тести TV-приставок

За інших рівних, нерідко фактичні виміри продуктивності та швидкодії ТВ-боксів відрізняються. Тому крім відгуків необхідно враховувати дані ресурсів, які проводять такі дослідження:

  1. Екстрім-тест – показує, яку максимальну температуру може витримувати і до якої позначки нагрівається пристрій під час використання всього потенціалу потужності;

  2. Тест Wi-Fi – відображає реальну швидкість на прийом/передачу інформації;

  3. Тести в іграх – якщо цікавить Android TV Box для ігор, варто звернути увагу на частоту кадрів у різних додатках (FPS).

Як правило, у оглядах усіх преміальних рішень можна побачити фактичні показники.

Поради щодо вибору медіаплеєра

  1. Яку мінімальну потужність має мати ТБ-приставка? Якщо ви керуєтеся лімітованим бюджетом, то буде корисно знати, що мінімумом для комфортного перегляду відеороликів у високій якості є використання 4-ядерного чіпа з частотою від 1,3 до 1,5 ГГц за наявності 2 Гб оперативної пам’яті та 16 Гб ПЗУ. Для 4К при обмеженому бюджеті гідним рішенням вважається X96 Max.

  2. На якій операційній системі вибрати медіаплеєр? Як правило, моделі на базі Windows купують для отримання альтернативи ПК, тобто для вирішення офісних завдань (у тому числі). Якщо цікавить медіаплеєр для розваг, то безперечно найкращим варіантом є Android TV BOX в силу широкого достатку додатків. Альтернативою є більш оптимізовані продукти Apple на IOS. Але у них перелік софту нижчий, а вартість вища.

  3. Чи залежить ціна ТВ-приставки від зовнішнього вигляду? На вартість медіаплеєра залежить багато параметрів: від апаратної частини до виробника. Зовнішній вигляд не є важливим параметром для формування вартості. Тим не менш, якщо вас цікавить компактне рішення, то зверніть увагу на фактичні показники у тротлінг-тестів, що говорить про термін служби техніки.

Вибір комплектації ТВ-боксу

Переважна кількість ТВ-боксів має стандартний набір аксесуарів, включаючи документацію, HDMI-кабель, зарядний пристрій та пульт. У преміальних рішеннях може бути набагато більше додаткових компонентів:

  1. Антени – суттєво покращують швидкість прийому даних за допомогою модуля Wi-Fi;

  2. Технологічні пульти – більш просунуті компоненти, оснащені голосовим введенням, гіроскопом для керування курсором, інше;

  3. Приймач інфрачервоного сигналу – корисно, якщо збираєтеся приховати бокс за телевізором, наприклад;

  4. Ігрові контролери – геймпади зазвичай входять до складу дорогих Android-боксів, що підтримують досить вимогливі 3D-програми.

Список не є остаточним. Багато що залежить безпосередньо від призначення моделі та бренду.

Яку TV-приставку краще купити у 2024 році?

Сподіваємося, зрозуміли, що вибір такої техніки передбачає розуміння основних завдань, з якими можуть справлятися сучасні бокси. Якщо не вирішили, яку придбати ТВ-приставку, врахуйте можливості різних ОС, процесорів та функціонал. Якщо Вас цікавить наша думка, то висновок такий:

  1. Краща TV приставка на IOS – Apple TV 4K.

  2. Хороший медіаплеєр за ціною та якістю – NVIDIA SHIELD;

  3. Збалансована модель на Андроїді – Vontar X96 MAX+;

  4. Кращий ТВ-бокс на Android – Vontar X3;

  5. Недорога приставка для цифрового ТВ – World Vision T624A.

Друзі, якщо ви вважаєте, що в цьому списку не вистачає будь-якого медіаплеєра, обов’язково ділитесь назвою та своїми доказами в коментарях, і дякую за увагу.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
MC
My Choice@MyChoice

3.6KПрочитань
1Автори
4Читачі
На Друкарні з 23 червня

Більше від автора

  • Топ-10 кращих веб-камер – Рейтинг 2024 року

    Якщо з сучасними ноутбуками все передбачено в плані відео-спілкування та запису контенту, то зі стаціонарними ПК справи інакше.

    Теми цього довгочиту:

    Веб-камери
  • Топ-10 кращих VR-окулярів - Рейтинг 2024 року

    VR-окуляри повільно, але впевнено набувають популярності не тільки в ігровій індустрії, але і в галузі навчання, моделювання та в інших сферах життя суспільства.

    Теми цього довгочиту:

    Рейтинги
  • Топ-5 кращих SSD-дисків - Рейтинг 2024 року

    Безумовно, прогрес диктує повільний, але вірний перехід із HHD на SSD-накопичувачі, які набагато швидше. Разом з тим, власникам багатьох ПК, які збиралися раніше, складно скористатися цією пропозицією через застаріле складання.

    Теми цього довгочиту:

    Ssd

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається