Криптоновини тижня: розширення від Uniswap Labs, освітній стартап Eureka Labs, створення мізків для роботів

Зміст

OpenAI, розробник ChatGPT, розробляє нову модель штучного інтелекту під назвою Strawberry. Вона допоможе інструментам ШІ досягти рівня людського інтелекту завдяки розширеному мисленню. Strawberry буде ефективно сканувати інтернет в автономному режимі й надійно виконувати те, що OpenAI називає «deep research», що дозволить йому вирішувати більш складні реальні проблеми в масштабі. А поки ми в очікуванні нової розробки від OpenAI, інші компанії вже презентували на ринку свої останні інновації.

Skild AI створить “мізки роботів”

Днями компанія Skild AI, що займається розробкою систем штучного інтелекту, оголосила про успішне закриття раунду фінансування Серії А на суму $300 млн за участю Джеффа Безоса та Softbank. 

Skild AI - це стартап Університету Карнегі-Меллона, зосереджений на створенні системи ШІ, яка може бути вбудована в різні машини та роботизовані пристрої, так званий «мозок загального призначення».

Згідно з анонсом компанії, інвестиції у розмірі $1,5 млрд залучили Lightspeed Venture Partners, Coatue, SoftBank Group та Джефф Безос. Також у проєкті взяли участь Felicis Ventures, CRV, Amazon, Університет Карнегі-Меллона тощо.

Skild AI - новачок у даній сфері з метою розробки «штучного загального інтелекту» (AGI), який приєднався до OpenAI, Anthropic AI, xAI та незліченної кількості інших організацій, що працюють над створенням ШІ людського рівня. Згідно з повідомленням у блозі, довгострокова мета компанії - розробити модульний штучний мозок, який можна модернізувати для використання в будь-якому корпусі, що відповідає його вимогам до живлення та підключення. Поки що деталей про те, як буде розроблятися цей продукт/послуга, небагато.

“Масштабна модель, яку ми будуємо, демонструє безпрецедентне узагальнення та нові можливості для роботів і завдань, забезпечуючи значний потенціал для автоматизації в реальних умовах. Ми вважаємо, що Skild AI являє собою крок вперед у масштабуванні робототехніки та має потенціал для зміни всієї фізичної економіки”. - повідомив Діпак Патак, генеральний директор і співзасновник Skild AI, у своїй заяві.

Tether наймають головного економіста Chainalysis

У планах компанії Tether - підвищити прозорість використання стейблкоїнів і для цього вони найняли нового фахівця. Згідно з публікацією від 15 липня, Філіп Ґрадвелл, колишній головний економіст Chainalysis, призначений керівником економічного відділу компанії. Він відповідатиме за кількісну оцінку та інформування регуляторів і зацікавлених сторін про використання Tether USDT.

“Багато людей все ще вважають цифрові активи таємницею, частково через те, що індустрія зосереджена на технологіях, а не на практичному використанні”, - сказав Ґрадвелл у своїй заяві, додавши, що його мета в Tether - “змістити цю розмову в бік розуміння того, як цифрові активи використовуються в реальній економіці, і як USDT підтримує гегемонію долара”.

CEO Tether Паоло Ардойно прокоментував призначення Ґрадвелла, зазначивши, що його досвід “дозволить Tether ще глибше зрозуміти нашу незамінну роль у підтримці долара”.

У Барселоні пройде European Blockchain Convention

У вересні в Барселоні відбудеться десята European Blockchain Convention. Відповідно до пресрелізу, захід об'єднає візіонерів, лідерів галузі, політиків, розробників і керівників стартапів, щоб спільно обговорити способи формування майбутнього індустрії.

EBC10 має на меті охопити широкий спектр тем, від цифрових активів до прогресивної екосистеми Web3. Зокрема, учасники матимуть можливість дізнатися більше про токенізацію, децентралізовані фінанси (DeFi), регулювання галузі, конфіденційність та безпеку даних, а також штучний інтелект.

За словами організаторів, у заході братимуть участь представники відомих криптопроєктів, серед яких експерти з Polygon, Kraken, Blockchain.com, The Sandbox, 1inch Network, Animoca Brands та інших компаній. Крім того, свої доповіді представлять фахівці з Hilbert Capital, Algoquant, Bitwise Asset Management, Fabric Ventures, Societe Generale-FORGE, B2C2 та інших організацій.

“Ми раді бачити таке розмаїття поглядів, представлених на цьогорічному з'їзді. Від новаторів Web3 до представників традиційних банків, наша місія завжди полягала у створенні платформи, яка подолає розбіжності та сприятиме конструктивному діалогу. Індустрія рухається вперед, коли ми беремо участь у складних розмовах і кидаємо виклик нашим власним переконанням”, - говорить Вікторія Гаго, співзасновниця EBC.

Саме такі події відіграють вагому роль у популяризації криптовалют в цілому. Цей рік вже був насичений на подібні масштабні та резонансні заходи. Наприклад, Paris Blockchain Week, де учасники могли дізнатися більше про макротренди та інвестиції у відкриті фінанси, штучний інтелект, NFT-ігри та метапростір і багато іншого. Вони також прослухали виступи провідних експертів галузі, таких як засновник Algorand Сільвіо Мікалі, генеральний і виконавчий директор Stellar Development Foundation Денелл Діксон та співзасновник Polygon Михайло Бєліч. 

Так само як і глобальна криптоконференція TOKEN2049 в Дубаї, яка об'єднала засновників й керівників провідних компаній для обговорення глобальних подій, можливостей та ідей для простору Web3. Окрім різноманітних воркшопів, хакатонів та нетворкінгу, на TOKEN2049 виступили понад 200 лідерів індустрії, серед яких Павло Дуров, генеральний директор Telegram, Паоло Ардойно, генеральний директор Tether, Артур Хейз, співзасновник BitMEX тощо.

До того ж нещодавно в Барселоні відбувся WhiteBIT CUP 2024, який об'єднав партнерів WhiteBIT, впливових представників індустрії та криптоентузіастів. Учасники заходу мали можливість поспілкуватися з відомим футболістом ФК «Барселона» Джуліано Белетті, а також покататися на клубному автобусі та приміряти спеціальну іменну форму.

Uniswap Labs презентувала розширення для браузера з підтримкою 11 блокчейнів

Після більш ніж піврічного очікування Uniswap Labs відкрила публічний доступ до розширення для свого гаманця в браузері Chrome. Вперше інструмент був анонсований у лютому, і до списку очікування приєдналося понад 793 000 користувачів.

Відтепер користувачі можуть додати розширення до свого браузера через Google Chrome Web Store, а потім створити новий гаманець Uniswap або імпортувати вже наявний. Рішення працює з блокчейн-мережами Ethereum, Base, Arbitrum, Optimism, Polygon, Blast, ZKsync, Zora Network, BNB Chain, Avalanche і Celo.

“Розширення Uniswap живе в бічній панелі вашого браузера, залишаючись з вами незалежно від того, де ви знаходитесь в Інтернеті. Більше ніяких спливаючих вікон або вікон транзакцій, які легко втратити. Обмінюйте, підписуйте транзакції, відправляйте й отримуйте криптовалюту прямо з бічної панелі”, - написали в Uniswap Labs в релізі.

Колишній керівник Tesla, OpenAI заснував освітній стартап Eureka Labs

Згідно з дописом у соціальній мережі X, Андрій Карпати, керівник відділу ШІ в Tesla та співзасновник OpenAI, запускає Eureka Labs, стартап, спрямований на створення «нового типу школи, що використовує штучний інтелект».

Eureka створюватиме віртуальних асистентів на основі генеративного ШІ, щоб забезпечити доступ до найкращих курсів для більшої кількості студентів, не жертвуючи при цьому персоналізованою взаємодією, притаманною очному навчанню. Кінцева мета стартапу - забезпечити доступ до елітних викладачів та курсів для студентів по всьому світу, незалежно від географічних та мовних бар'єрів.

“На жаль, експертів, які глибоко захоплені своєю справою, чудово викладають, безмежно терплячі та вільно володіють усіма мовами світу, також дуже мало, і вони не можуть особисто навчати всіх 8 мільярдів з нас на вимогу. Однак завдяки нещодавньому прогресу в галузі генеративного штучного інтелекту, цей досвід навчання здається досяжним”. - зауважує Карпаті.

Першим проєктом Eureka стане бакалаврський курс зі штучного інтелекту під назвою LLM101n. Студенти навчатимуться за допомогою штучного інтелекту, подібного до асистента викладача. Матеріали будуть доступні онлайн, але також включатимуть цифрові та фізичні когорти, що дозволить учасникам проходити курс у невеликих групах.

“Викладач, як і раніше, розробляє матеріали курсу, але вони підтримуються, використовуються і масштабуються за допомогою штучного асистента, який оптимізований для того, щоб допомогти студентам пройти через них”, - пояснив Карпаті.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Владислав Гринів
Владислав Гринів@hryniv_vlad

Digital-журналіст

979Прочитань
3Автори
8Читачі
На Друкарні з 8 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається