Криптотиждень: Starknet співпрацює з Informal Systems, популярність MEW після проєктів WhiteBIT, новий гаманець від Ledger

Зміст

Соціальна мережа X перебуває під пильною увагою Ірландської комісії із захисту даних (DPC) після того, як з'явилися численні повідомлення про те, що зміна налаштувань за замовчуванням дозволила використовувати дані користувачів X для навчання штучного інтелекту чат-бота Ілона Маска - Grok. Хоча служба зашифрованої електронної пошти ProtonMail надала підписникам X інструкції про те, як вимкнути налаштування за замовчуванням, деякі з них все одно були незадоволені змінами. Втім, далі мова піде не про це, а про найгарячіші новини, які нещодавно захопили криптоіндустрію.

Ledger презентували новий гаманець з сенсорним екраном

Після випуску своєї першої моделі з сенсорним екраном, Ledger Stax, компанія Ledger представила новий сенсорний гаманець. 26 липня компанія оголосила про появу у продажу нового пристрою Ledger Flex.

«Після десятиліття встановлення стандартів безпеки та самостійного зберігання криптовалют і цифрових активів, я з гордістю можу сказати, що ми знову підіймаємо планку», - говорить Паскаль Готьє, голова та головний виконавчий директор Ledger. «Запускаючи Ledger Flex і Ledger Stax цього року, ми переосмислюємо досвід самостійного зберігання активів. Пристрої Ledger вже захищають понад 20% світових цифрових активів, а наша нова категорія захищених сенсорних екранів зробить автономне зберігання більш доступним, ніж будь-коли раніше, для більшої кількості споживачів та підприємств».

Керівник стверджує, що продукти зберігають «таку ж безкомпромісну безпеку», але мають більш інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Разом з Flex, компанія також запустила Ledger Security Key. За словами Готьє, їхні пристрої з сенсорним екраном мають можливість входити в систему з використанням технології зв'язку ближнього поля (NFC) за допомогою ключа безпеки. Дана функція доступна в продуктах Stax і Flex і може бути використана для двофакторної автентифікації (2FA). 

«Це дозволяє безпечно входити без пароля до багатьох сервісів, використовуючи відкритий стандарт FIDO2 для паролів. Його також можна використовувати для 2FA». - зауважує Готьє.

Компанія пояснила, що відкрита специфікація Fast IDentity Online (FIDO) 2 забезпечує децентралізований доступ на різних платформах. В результаті, користувачі можуть за допомогою дотику до свого Flex або Stax на телефоні увійти у підтримувані сервіси або під'єднатися через USB до ПК.

Популярність MEW на злеті: нові проєкти WhiteBIT запалюють інтерес до токена 

Cat in a Dog's World (MEW) розширює свій потенціал, не обмежуючись рамками звичних мем-коїнів. Токен стане частиною нового проєктного плану криптодепозиту WhiteBIT. Власники MEW тепер можуть вкладати свої мем-токени на депозит і отримувати пасивний дохід. Про це компанія WhiteBIT оголосила у своєму X. Поки що MEW приноситиме лише 1,5% річних з відносно низьким ризиком. Всі власники монет можуть інвестувати від 7 000 до 409 000 MEW за спеціальною програмою з обмеженим терміном дії.

MEW також запустила нову баунті програму на WhiteBIT, яка діятиме до 12 серпня. Вона передбачає створення нового облікового запису, проходження повної процедури KYC та виконання низки завдань. 

Зокрема, нещодавно MEW став найбільш торговим активом на Bithumb в парі з південнокорейською вон. Монета випередила за щоденними обсягами навіть Біткоїн, базуючись на тенденції мемів на котячу тематику. MEW - один з небагатьох мем-коїнів, який пропонують південнокорейським трейдерам, і користується все більшою популярністю.

Starknet співпрацює з Informal Systems

StarkWare, провідний учасник і розробник мережі другого рівня Ethereum Starknet, інтегрує протокол міжблокового зв'язку (IBC), ключовий компонент екосистеми Cosmos, призначений для забезпечення сумісності між незалежними блокчейнами. Для цієї інтеграції вона співпрацює з учасником Cosmos - компанією Informal Systems. Про це останні повідомили у своєму пості в соціальній мережі X. 

Наразі Cosmos і Starknet працюють на різних кодових базах. Starknet являє собою децентралізований ZK-Rollup, який функціонує як мережа другого рівня на Ethereum. Вона використовує докази STARK, щоб забезпечити високу пропускну здатність і низькі транзакційні витрати, зберігаючи при цьому безпеку базової мережі. Водночас Cosmos є екосистемою, що складається з декількох мереж, розроблених за допомогою Cosmos SDK. Вони використовують механізм консенсусу Tendermint і взаємодіють між собою за допомогою протоколу IBC.

Інтеграція дозволить Starknet підключатися до будь-якої IBC-сумісної мережі, включаючи всі існуючі в екосистемі Cosmos та поза її межами, які впровадили цю функцію. StarkWare пояснила, що це партнерство з Informal Systems спрямоване на досягнення більшої децентралізації та розширення інтероперабельності Starknet.

«Партнерство спрямоване на досягнення двох основних цілей Starknet: посилення децентралізації та інтероперабельності шляхом вивчення алгоритму консенсусу Tendermint і протоколу IBC», - йдеться в повідомленні.

JPMorgan Chase запускає ШІ інструмент для дослідницької аналітики

Як повідомляє Financial Times, інвестиційний банківський гігант JPMorgan Chase запускає власну версію продукту генеративного штучного інтелекту, подібного до ChatGPT, здатного виконувати роботу аналітика-дослідника.

Співробітники відділу управління активами та капіталом JPMorgan отримали доступ до нещодавно запущеного інструменту генеративного ШІ LLM Suite. Він призначений для допомоги в написанні текстів, генеруванні ідей, вирішенні завдань за допомогою електронних таблиць, узагальненні документів за допомогою доступу до сторонніх моделей та інших функцій.

У статті Financial Times також зазначається, що LLM Suite - це «продукт, подібний до ChatGPT», який може працювати з іншими внутрішніми системами, що обробляють конфіденційну фінансову інформацію, щоб підвищити «загальну продуктивність». Зокрема, банківський гігант випустив LLM Suite на початку 2024 року. Однак на той час лише 15% (50 000) його співробітників мали доступ до цього інструменту.

ШІ DeepMind став срібним призером Міжнародної математичної олімпіади

25 липня компанія Google DeepMind оголосила, що зробила значні кроки у вдосконаленні можливостей математичного мислення своїх систем штучного інтелекту. Цього року Google DeepMind представив дві системи ШІ: AlphaProof, яка фокусується на формальних математичних міркуваннях, і AlphaGeometry 2, що спеціалізується на розв’язуванні геометричних задач. Обидві системи вирішили чотири з шести завдань на цьогорічній Міжнародній математичній олімпіаді (IMO), «вперше досягнувши рівня срібних призерів», повідомили в компанії.

У Google пояснили, що олімпіада широко визнана як «великий виклик у галузі машинного навчання і бажаний орієнтир для вимірювання передових математичних міркувань систем штучного інтелекту».

Математика вважається найважливішим критерієм для розробки ШІ. Приміром, геометрія вимагає інтуїтивного та творчого підходу до вирішення завдань, а також складних навичок міркування. 

Раніше Google вже експериментувала з математичними моделями штучного інтелекту, створивши систему AlphaGo, яка навчилася грати в настільну гру Го і перемогла легендарного гравця в Го Лі Седола у 2016 році.

Тепер дослідники об'єднали наступника AlphaGo, відомого як AlphaZero, з попередньо навченими мовними моделями, щоб створити AlphaProof. Він навчається, вирішуючи мільйони завдань, перекладених на формальну мову програмування під назвою Lean.

Компанія заявила, що її команди ШІ «продовжують досліджувати різні підходи ШІ для поліпшення математичного мислення і планують незабаром випустити більше технічних подробиць про AlphaProof».

Підбірка нових відео, щоб розширити свої знання про криптовалюту:

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Владислав Гринів
Владислав Гринів@hryniv_vlad

Digital-журналіст

987Прочитань
3Автори
9Читачі
На Друкарні з 8 лютого

Більше від автора

  • Що можна придбати за крипту у 2024 році

    Криптовалюти стають дедалі популярнішою альтернативою фіатним грошам для купівлі товарів і послуг. У сьогоднішній статті ми розглянемо, як і що можна придбати за криптовалюту у 2024 році.

    Теми цього довгочиту:

    Криптовалюта
  • Головні криптоконференції 2024 року: що варто відвідати

    Індустрія криптовалют набуває стрімкого розвитку, адже щодня з'являються нові інновації, проєкти та ідеї. Одним з найважливіших аспектів розвитку галузі є криптоконференції, які є платформою для спілкування, освіти, презентації нових ідей та зміцнення глобальної спільноти.

    Теми цього довгочиту:

    Криптовалюта
  • WhiteBIT та інші криптолідери індустрії: як безпека користувачів стає пріоритетом у 2024 році?

    У 2024 році індустрія зазнала значних змін, позначених як позитивними зрушеннями, так і низкою перешкод.На тлі подальшого поширення криптовалют після схвалення спотових біржових фондів Біткоїн та Ефіріум ETF, галузь продовжує боротися з постійною проблемою - хакерськими атаками.

    Теми цього довгочиту:

    Криптовалюта

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається