Найдовша безперервна стрільба зі зброї.

Найдовша зареєстрована безперервна стрільба зі зброї відбулася в 1963 році, коли група збройників британської армії вирішила піддати кулемет “Віккерса” найекстремальнішим випробуванням, які будь-коли реалізовувалися. Маючи запас близько 5 мільйонів застарілих 303 британських патронів, вони по черзі безперервно стріляли з одного щойно відремонтованого Віккерса протягом цілого тижня.

Чоловіки займалися 30-хвилинними змінами, щоб керувати кулеметом, а інші вигрібали відпрацьовану мідь і приносили більше боєприпасів і охолоджувальної води, зупиняючись лише для того, щоб перезарядити та змінити зношені стволи. Дивовижно, але за тиждень безперервної стрільби рушниця жодного разу не вийшла з ладу, і подальша перевірка виявила, що вона за всіма параметрами відповідає проектним характеристикам.

Навряд чи це стало несподіванкою, оскільки “Vickers MG” вже був легендарним завдяки своїй надійності, оскільки під час Першої світової війни стріляли з нього протягом 24 годин.

В одному зафіксованому випадку в 1916 році британська кулеметна рота з десяти кулеметів витратила мільйон пострілів протягом 12 годин, щоб придушити німецьку позицію, в кінці використавши власну сечу для охолодження стволів після того, як була витрачена вся доступна вода.

Джерела:

yrok.pp.ua

Канал залізна душа: https://t.me/+VFLow6OVTvM5ZGIy

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Залізна Душа
Залізна Душа@ZaliznaDuha

Пишемо обережно про небезпечне

954Прочитань
0Автори
5Читачі
На Друкарні з 24 січня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Вам також сподобається