Огляд криптоновин: оновлення Ethereum, WhiteBIT партнер Money20/20 Europe, рекорд від Aptos

Поки мережею ширилися чутки про банкрутство криптоплатформи Bybit, у криптоспільноті відбулося чимало знакових подій. Нові хакерські атаки, яких потрібно остерігатися, технології, на котрі варто звернути увагу, та події, що слід відвідати. Що ще цікавого? Про це читайте далі.

Серія зломів акаунтів знаменитостей у X

На вихідних стався масовий злом акаунтів соцмережі X. Жертвами стали кілька впливових представників індустрії та знаменитостей, які просували все, від Luna2 й ORDI до мемкоїнів, натхненних відомими особистостями.

Серед останніх жертв - криптоінвестор під псевдонімом Gigantic-Cassocked-Rebirth, відомий як GCR. Він підтвердив, що його профіль був зламаний. Через його акаунт публікувалися пости про ORDI та Luna2.0, після чого обидва токени миттєво зросли на 6% і 274%.

Source: GCR/X

Дехто зауважив, що хакер міг би використати акаунт для розміщення мікрокеп монету, але вирішив опублікувати два токени, що призвело до обмеженого прибутку.

“Хакер GCR ретельно обнишпорив портфель. Братан міг вибрати БУДЬ-ЯКИЙ надійний мікрокеп для прокачування в 10-20 разів, але вирішив продати ORDI й LUNA2 за жалюгідний 10%” - зазначив криптоаналітик Майлз Дойчер.

Ще однією жертвою став відомий американський репер Rich The Kid. З його акаунту було опубліковано посилання на купівлю нового токена $RICH, запущеного на інструменті для створення Solana мемкоїнів - pump.fun.

Дані DEX Screener вказують на те, що протягом перших двох годин після запуску токен накопичив ринкову капіталізацію в розмірі $90 000.

Пізніше пост був видалений, але репер так і не зробив жодної заяви про злом. 

Суперкомп'ютер зі штучним інтелектом

Компанія мільярдера Ілона Маска xAI у співпраці з Oracle планує створити комп'ютер, на якому буде працювати наступна версія масштабної мовної моделі штучного інтелекту Grok. 

Як повідомляє видання The Information з посиланням на презентацію, показану зацікавленим сторонам xAI, проєкт описується як «гігафабрика обчислень». Очікується, що комп'ютер буде готовий до осені 2025 року. 

Під час презентації інвесторам Маск заявив, що новий суперкомп'ютер буде використовувати до 100 000 графічних процесорів Nvidia H100 на базі архітектури Hopper, що зробить його щонайменше в чотири рази більшим, ніж найбільші існуючі кластери графічних процесорів. Він також підкреслив свою особисту прихильність до своєчасного завершення проєкту. 

WhiteBIT - партнер Money20/20 Europe

Одна з найбільших криптовалютних бірж Європи WhiteBIT знову виступає партнером міжнародних блокчейн-заходів. Зокрема, цього разу було оголошено про участь у Money20/20 Europe - одному з найбільших заходів в індустрії фінансових технологій. Захід відбудеться в Амстердамі 4-6 травня, де біржа представить свої інноваційні рішення і продукти. 

Money20/20 Europe об'єднує представників фінансових установ, технологічних компаній, стартапів, регуляторів та інвесторів. Програма конференції включає виступи провідних експертів, панельні дискусії та демонстрації інноваційних рішень. У заході візьмуть участь понад 350 спікерів, серед яких представники таких великих компаній, як Visa, Mastercard, Lloyds Banking Group, JPMorgan, Amazon, Google, Microsoft та ПриватБанк. Серед основних тем заходу - впровадження рішень штучного інтелекту в індустрію, актуальні питання кібербезпеки, блокчейн як нова реальність фінтех-індустрії, персоналізація в банківському секторі тощо.

Засновник WhiteBIT Володимир Носов коментує: «Це вже третя глобальна подія цього року, в якій ми беремо участь, після Paris Blockchain Week Summit і Token2049 Dubai. Як одній з найбільших європейських криптобірж, нам важливо залишатися в центрі подій, щоб продовжувати впроваджувати інновації та пропонувати нашим клієнтам найкращі рішення на ринку».

Нове оновлення Ethereum 

На нещодавній зустрічі керівництва розробники Ethereum встановили дату оновлення Pectra. Вони планують випустити його до кінця першого кварталу 2025 року. Раніше команда очікувала, що оновлення з'явиться в кінці 2024 або на початку 2025 року.

Pectra представить об'єктний формат віртуальної машини Ethereum (EOF), який містить близько 11 пропозицій поліпшення віртуальної машини Ethereum (EVM) в рішеннях як першого, так і другого рівнів. Одним з помітних доповнень в Pectra є EIP-7251, інакше відоме як «збільшення максимального активного балансу». Завдяки цій пропозиції індивідуальні валідатори зможуть вносити більше, ніж поточний максимум в 32 ETH, збільшуючи ліміт до 2,048 ETH.

Разом з новими покращеннями розробники Ethereum вирішили замінити пропозицію щодо абстрагування облікових записів EIP-3074 на EIP-7702, нову ініціативу, представлену співзасновником Ethereum Віталіком Бутеріним. EIP-7702 вводить новий тип транзакцій, який дозволяє адресам облікових записів Ethereum тимчасово виступати в якості гаманців смартконтрактів під час операції, а потім повертатися до свого початкового стану.

Aptos досягає рекордного обсягу транзакцій

Блокчейн-платформа першого рівня Aptos досягла нового максимуму за кількістю транзакцій. За один день, 25 травня, вона зафіксувала 115,4 мільйона операцій, що перевищило показник Solana в 31,7 мільйона.

Зростання обсягу транзакцій не тільки встановило новий стандарт, але й перевершило попередній рекорд L1 у понад 65 мільйонів операцій, який належав Sui Network, зі значним відривом у понад 50%.

Дані Aptoscan свідчать, що кількість транзакцій в секунду (TPS) користувача блокчейну також досягла історичного максимуму - 32 000. Такий сплеск активності операцій може бути пов'язаний із запуском Tapos Cat, нової гри яка набула стрімкої популярності. За перший день в мережі в грі було оброблено 10 мільйонів транзакцій, що суттєво сприяло зростанню активності на платформі.

На перший погляд, може здатися, що Tapos Cat не має чіткої мети, але прихильники Aptos стверджують, що це важливий інженерний проєкт, який демонструє надійність і масштабованість мережі та прокладає шлях для майбутніх розробок.

Новини лістингу

BounceBit (BB) - це мережа рестайкінгу BTC з інноваційним фреймворком CeDefi. Завдяки фреймворку CeFi + DeFi, BounceBit дозволяє власникам BTC отримувати дохід з різних джерел. Токен BB доступний для спотової торгівлі на Binance, Bybit та ф'ючерсів на WhiteBIT. 

Retik Finance (RETIK) - це DeFi-токен, створений на базі мережі Ethereum, який відповідає стандарту ERC20. RETIK забезпечує роботу екосистеми Retik Finance, стимулюючи децентралізовані транзакції та інноваційні фінансові рішення. Торгується на біржах UniSwap, MEXC та BitMart. 

Notcoin (NOT) - токен, керований спільнотою, спрямований на залучення користувачів до екосистеми Web3 за допомогою клікабельної гри. Наразі монета доступна для спотової та ф'ючерсної торгівлі на багатьох криптовалютних біржах, включаючи Binance, OKX, WhiteBIT тощо. 

MON Protocol (MON) - нативна монета протоколу MON Protocol, який слугує токеном екосистеми для всіх ігор Pixelmon. Mon Protocol представив токен MON на заході TGE на початку 2024 року, а також запустив програму попереднього продажу для спільноти. Нещодавно монета стала доступною для торгівлі на Bitget, Gate.io, MEXC та інших криптовалютних біржах.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Владислав Гринів
Владислав Гринів@hryniv_vlad

Digital-журналіст

723Прочитань
2Автори
4Читачі
На Друкарні з 8 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається