Вітаю вас всіх, друзі! На зв’язку розробник і я прийшов до вас з деякими апдейтами по платформі і не тільки.

Інтро

Почати хотів би з того, що в нас зараз відбувається і як планується розвиток платформи.

Старожили Друкарні, мабуть, пам’ятають, що ми почали будувати платформу десь з вересня 2022-го року. Протягом наступних 9 місяців ми працювали в дуже швидкому темпі. Постійні оновлення, робота в соц. мережах, славнозвісний Тік Ток акаунт Друкарні, завдяки якому багато людей дізналися про нас, мій Твіттер також в цьому допоміг (здебільшого завдяки вам, адже твітерянин з мене ну такий собі 😅. Дякую!).

Десь на початку літа ми трохи зникли з інфопростору. Здебільшого це відбулося через втому, яка накопичувалася всі ці місяці. Ми відкладали відпочинок на потім, адже була велика кількість людей, які чекали на реліз і ми не могли собі дозволити перерву.

Однак, невдовзі після релізу платформи, наші організми зрозуміли що “все - обов’язок виконано, платформа працює і дихає”. Тож, накопичена втома звалилася на наші голови великим комом, який зніс на своєму шляху абсолютно всі бажання.

Приблизно місяць тому ми почали знову повертатися до думки, що сумуємо за Друкарнею. Роботи там залишилось не мало. Тож ми відпочили, зарядилися мотивацією і повертаємося назад до постійного покращення, поширення і вдосконалення платформи.

Перші кроки

Першим апдейтом був функціонал блокування користувачів. Я розробив і додав можливість нам, як адмінам, блокувати людей. Це було, мабуть, найбільш бажаним функціоналом, який був відсутній, адже продовж літа ми постійно отримували скарги на користувачА.

Цей реліз також містив баг фікси і інші покращення під авторством Олександра Козака. Дякуємо йому за це!

Основна частина

Після цього ми вирішили піти за планом, який в нас був ще давно. Тому ми зараз, окрім баг фіксів, додаємо:

  • налаштування сповіщень

  • можливість отримувати сповіщення в нашому Telegram боті

  • індивідуальну розсилку довгочитів в боті

  • прогрес прочитання за день

Детальніше по кожному пункту.

Налаштування сповіщень

Раніше ми вже додали сповіщення як в середині платформи, так і на ваш девайс (якщо ви додавали Друкарню, як застосунок). Однак не було можливості керувати або відключати сповіщення взагалі.

Зараз в налаштуваннях облікового запису або на сторінці сповіщень, якщо натиснути на іконку шестерні, ви можете знайти таке віконечко:

Вигляд з ПК

Тут є:

  • налаштування сповіщень на платформі

  • можливість відключити або увімкнути сповіщення на девайс.

  • можливість зв’язати ваш телеграм акаунт з акаунтом на Друкарні і відповідно отримувати сповіщення також через бот

  • налаштування, які саме сповіщення ви хочете отримувати через бот

  • підключення розсилки довгочитів

Оскільки все, окрім підключення боту, це старий функціонал, то зупинятися я на ньому не буду.

Сповіщення в Telegram боті

А ось те, що стосується телеграму, покажу. Ви можете зв’язати ваш акаунт на Друкарні з нашим і ботом і увімкнути сповіщення в телеграм бот. Тож, кожен раз коли ви будете отримувати сповіщення на сайті, воно також буде дублюватися вам в телеграм.

Приклад сповіщення в бот

У вас також є можливість відключити сповіщення в телеграм на деякий час, або відключити це взагалі.

Ось перелік усіх можливих сповіщень:

Я знаю, що це доволі необхідний функціонал, бо навіть чув, що хтось робив бот scraper, який оновлював довгочити раз на якийсь час і при, умовно, новому коментарі скидав сповіщення в бот.

Тож тепер це працює напряму з платформи 🙂

Індивідуальна розсилка довгочитів в бот

Після підключення вашого телеграм акаунту до Друкарні у вас з’явиться можливість отримувати розсилку довгочитів. Ви можете налаштовувати частоту такої розсилки. Мінімальна кількість 1, максимальна 4. Ми намагалися зробити так, щоб елемент вибору частоти розсилки був максимально зрозумілим.

Розсилка відправляється о 9-ій ранку за Києвом і містить в собі 3 довгочити. Ось так вона виглядає:

Приклад розсилки в телеграм

Прогрес прочитання за день

Ми вирішили почати експериментувати з гейміфікацією на платформі та зробили в цьому напрямку перший крок. Ця протогейміфікація не має ніяких нагород та скидається кожен день, але є в ній і плюс - вона працює не тільки для зареєстрованих користувачів! Саме вони є основною аудиторією цієї штуки.

За допомогою такого сповіщення, ми хочемо досягти дві цілі:

  1. Люди, які потрапляють на платформу і не є її активними користувачами зможуть зрозуміти, що Друкарня це не новинний сайт - тут є якісь інші “довгочити”. Як мінімум це може викликати зацікавленість, а деякі можуть навіть вперше раз стикнутися з гейміфікацією поза межами ігор.

  2. Люди дуже не люблять залишати справу незакінченою, тож ми сподіваємося, що читачі будуть намагатися заспокоїти свій перфекціонізм та закінчити цей нескладний і, навіть корисний для самого ж себе, челенж 😅

    Prozorro on X: "@CezarLaLv @nefyodov https://t.co/E4HZEWq0Qn" / X

Ось так виглядає це сповіщення з прогресом прочитання за день:

Що далі?

Ми повертаємося до роботи над Друкарнею, спокійні, більш мудріші та організовані. Будемо покращувати платформу, додавати новий функціонал, але в нормальному темпі, щоб не вигоріти знову.

Затверджених планів поки що нема, але є чернетки. Скоріш за все наступні оновлення будуть містити:

  • можливість відкрити зображення на весь екран в оригінальній якості (цей функціонал просили люди, яким якість зображення дуже важлива)

  • RSS (хто знає, той знає)

  • Режим читання для людей з дислексією

Також у нас є деякі експериментальні ідеї, але вони ще потребують верифікації.

Тож, залишайтесь з нами на цьому цікавому шляху!

PS.

Я не дуже на цьому акцентую в апдейті, але хочу підкреслити, що ми звертаємо увагу на ваш зворотний зв’язок або баги, які ви нам кидаєте. Баги фіксяться постійно і заливаються на платформу позачергово.

Також прошу вас написати тут в коментарях, чого вам особисто не вистачає на платформі. Або робіть це у твіттері та відмічайте нас. Наприклад так:

Ми зараз формуємо список того, що будемо робити, тож ваші думки нас дуже цікавлять!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Друкарня
Друкарня@drukarnia

Офіційний акаунт

2.7KПрочитань
27Автори
443Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (31)

Не вистачає охоплень в стрічці=) А вазагалі не вистачає людей і читачів на друкарні. Більшість прочитань моїх публікацій приходять з розшарених мною посилань в мої соц мережі. Було б круто щоб ви повернулись до ативного медіа залучення читачів.

Вам також сподобається