Пам'ятна монета 2 євро 2005 року, Іспанія🇪🇸 (Дон Кіхот)

2 євро — пам'ятна монета 2005 року, Іспанія

2 Євро 2005 року - пам'ятна монета, Іспанія

📖4 сторіччя першого видання Мігеля де Сервантеса «Дон Кіхот»

🔘У центрі монети зображено Дон Кіхота зі списом, а на задньому плані вітряні млини з однієї з його найвідоміших ескапад. Напис ESPAÑA видавлено на поверхні монети ліворуч від зображення, а внизу – знак монетного двору (літера M у верхній частині корони).

🔘На зовнішньому кільці розміщено дванадцять зірок Європейського Союзу, чотири з правого боку також вбиті в поверхню монети, а позначка року розміщена між трьома зірками (*20*05*) внизу.

Вартість пам'ятної монети 2 євро 2005 — Іспанія:

💵Ebay нещодавно було продано: $5 — $14

💵Продаж на Ebay: $5

⚡️Тираж: 8 000 000

Відео 2 Євро 2005 року - пам'ятна монета, Іспанія(українські субтитри)

📰 Контекст монет

👉Дон Кіхот — іспанський роман-епопея Мігеля де Сервантеса. Спочатку була опублікована у двох частинах, у 1605 та 1615 роках, її повна назва — «Винахідливий джентльмен Дон Кіхот із Ла Манчі» або, іспанською, El ingenioso hidalgo (або caballero, у частині 2) don Quijote de la Mancha. Основний твір західної літератури, його часто називають першим сучасним романом і одним із найкращих творів, коли-небудь написаних. Дон Кіхот також є однією з найбільш перекладених книг у світі.

Титульна сторінка першого видання Дон Кіхота

👉Сюжет розгортається навколо пригод представника найнижчої знаті, ідальго з Ламанчі на ім'я Алонсо Кіхано, який читає стільки лицарських романів, що або губиться, або вдає, що втратив розум, щоб стати мандрівним лицарем ( caballero andante), щоб відродити лицарство та служити своїй нації під ім’ям Дон Кіхот де ла Манча.

👉Він наймає простого фермера, Санчо Пансу, як свого зброєносця, який часто використовує дотепність у роботі з риторичними монологами Дон Кіхота про лицарство, які вже вважалися старомодними на той час і представляють найбільш безглуздий реалізм на відміну від ідеалізм свого господаря. У першій частині книги Дон Кіхот не бачить світ таким, яким він є, і воліє уявляти, що він проживає лицарську історію, яка призначена для літописів усіх часів.

👉Коли «Дон Кіхот» вперше був опублікований, зазвичай сприймався як комічний роман. Після успішної Французької революції книга була більш відома своєю передбачуваною центральною етикою, що певним чином люди можуть бути розумними, тоді як їхнє суспільство є досить химерним і розглядалося як захоплююча, чарівна або розчаровуюча книга в цій динаміці.

👉У 19 столітті це вважалося соціальним коментарем, але ніхто не міг легко сказати, «на чиєму боці був Сервантес». Багато критиків почали розглядати твір як трагедію, в якій ідеалізм і благородство Дон Кіхота розглядаються пост-рицарським світом як божевільні, і зазнають поразки та стають марними загальною реальністю; до 20-го століття роман став канонічним місцем як одна з основ листів у літературі.

🔗Посилання:

📍https://linktr.ee/wom_ua

📊Пам'ятні монети 2 Євро - таблиця всіх монет

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
World of Mintage
World of Mintage@womua

Нумізматика, філателія

679Прочитань
0Автори
7Читачі
На Друкарні з 19 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (9)

А чи не завелика ціна порівняно з таким величезним тиражем?

Вам також сподобається