Поповнення балансу та KYC-верифікація: як користуватися криптобіржею | Whitebase Trading №3

Зміст
Зображення стоворено автором у графічному редакторі Canva. Джерело вихідного фото: WhiteBIT © Автор бере на себе авторські права та відповідальність за походження

Криптобіржа – головне робоче місце трейдера. Це його функціональний простір і інструмент, від якості якого залежать його результати в торгівлі. У минулій статті Whitebase Trading, ми дослідили основні критерії, яких слід дотримуватися, щоб обрати найбільш комфортний та безпечний торговельний майданчик. Однак вибір біржі – це тільки початок. 

У цій статті ми розглянемо, як правильно користуватися криптобіржею, що таке KYC і як торгувати без інвестицій і втрат.

Ця стаття входить у серію Whitebase Trading – рубрику навчальних статей про криптоторгівлю, заснованій на однойменну тренінгу від криптобіржі WhiteBIT. Матеріал є продовженням минулих довгочитів, тож рекомендую ознайомитися з ним перед прочитанням цієї статті.

З огляду на те, що крипта – сфера досить складна та розгалужена, інтерфейс цифрових майданчиків має унікальну логіку та структуру. Ба більше, приватність мережі блокчейн вимагає від компаній особливих технологій захисту даних користувачів. 

Але про це – пізніше. На прикладі інтерфейсу криптобіржі WhiteBIT, ми почнемо з реєстрації та верифікації на торговельному майданчику.

Варто зазначити, що за логікою та структурою інтерфейс біржі WhiteBIT не відрізняється від інших торговельних майданчиків.

Реєстрація та KYC-верифікація

Створення акаунту та підключення двофакторної аутентифікації

Реєстрація на криптобіржі є доволі стандартною процедурою. Як і на будь-якому інтернет-ресурсі, від вас вимагатиметься введення електронної пошти, створення паролю та підтвердження необхідних положень. 

Інтерфейс реєстрації акаунту на криптовалютній біржі WhiteBIT. Здебільшого ідентичний до інших торговельних майданчиків
Важливо: деякі торговельні майданчики можуть не функціонувати у певних країнах або територіях через недоліки у правовому регулюванні криптовалюти чи геополітичну ситуацію. Обовʼязково перевіряйте список держав, де працює обрана вами біржа.

Також, рекомендовано одразу ввімкнути двофакторну аутентифікацію для безпечного доступу до акаунту. Для цього використовується Email або підключення сторонніх програм – наприклад, Google Authenticator чи Microsoft Authenticator. 

Інтерфейс установлення двофакторної аутентифікації на криптовалютній біржі WhiteBIT.

Наступним етапом після реєстрації на біржі стане KYC-верифікація вашого акаунта. 

KYC-верифікація


Криптосленг

KYC (Know Your Customer, з англійської – “знай свого клієнта”) – це процедура ідентифікації клієнта, частіше за все, фінансової установи, шляхом отримання документів, що підтримують його особу. KYC є основоположною технологією безпеки криптовалютних бірж. 


Левова частка бірж пропонує стандартну KYC-верифікацію. Для її проходження, варто обрати країну, громадянином якої ви є, та надіслати документ, що підтверджує вашу особу – наприклад, ID-картка/паспорт чи водійське посвідчення. Перевірка документів може зайняти від кількох годин до декількох днів. 

Інтерфейс стандартної KYC-верифікації акаунта на криптовалютній біржі WhiteBIT. Здебільшого ідентичний до інших подібних платформ

Натомість WhiteBIT пропонує альтернативний спосіб верифікації для громадян України – за допомогою сервісу “Дія”. Для її активування, варто вибрати відповідну опцію у меню KYC-верифікації, відсканувати за допомогою застосунку “Дії” QR-код і підтвердити операцію за допомогою “Дія.Підпис”. Із використанням такого методу KYC, особа верифікується за 5 хвилин, що є набагато швидшим за стандартний спосіб підтвердження. 

Інтерфейс KYC-верифікації акаунта за допомогою сервісу “Дія" на криптовалютній біржі WhiteBIT.

Усе! Ваш аккаунт створений і верифікований. Тепер ви можете проводити торговельні операції й інвестувати в крипту. Та як саме це зробити?

Поповнення гаманцю біржі

Гаманець біржі поповнюється ідентично на кожному торговельному майданчику. Розберемо цей процес на прикладі біржі WhiteBIT.

Для того, щоб поповнити баланс, варто натиснути відповідну кнопку у правій верхній частині екрану.

У меню поповнення, можна вибрати декілька доступних валют – як фіат, так і крипту. Поповнення цифровими активами здійснюється через криптогаманці. Натомість для того, щоб закинути на баланс гривню, на поточний момент доступна лише опція через посередницьку платіжну систему.

Інструкція до поповнення балансу біржі WhiteBIT

Криптосленг:

Фіатні гроші або фіатні валюти (скорочено фіат) – це гроші, вартість яких встановлює, контролює та гарантує держава (центральний банк), яка їх випускає. Простими словами, фіат – це традиційні гроші, до яких ми з вами звикли.


Важливо: частіше за все, фіатна валюта (долари, євро, гривні тощо) поповнюється на криптобіржі через сторонні платіжні системи. Тому, перед поповненням балансу майданчика, варто вивчити фінансовий сервіс від А до Я, їх умови користування та грошові ліміти. Наприклад, для реєстрації на GeoPay – сервісі, через який здійснюється поповнення балансу на WhiteBIT – варто пройти KYC-верифікацію та поповнити баланс системи мінімум на 500 грн для реалізації транзакцій.
Інтерфейс платіжного сервісу GEO Pay

Як купити криптовалюту за кошти балансу

Після поповнення балансу фіатом виникає логічне запитання: як же інвестувати гроші з балансу в криптовалюту? Існує декілька способів обміну коштів балансу на цифрові активи, які ми зараз і розглянемо. 

Швидкий обмін

Мабуть, найпростіший спосіб обміну фіату на крипту, що чудово підійде для новачків у такій царині. 

Функція обміну доступна у багатьох криптовалютних біржах. Зокрема, у WhiteBIT вона розташована в меню “Торгівля”.

Уявімо, що ви хочете придбати Bitcoin на 300 гривень. Для цього, варто просто вибрати гривню та Bitcoin у розділах із валютою, ввести необхідну суму в гривнях, яка автоматично конвертується в $BTC, і натиснути “Продовжити”.

Інструкція до швидкого обміну в криптовалютній біржі WhiteBIT

Можна зробити й навпаки: вписати суму $BTC, яку ви прагнете придбати, і вона автоматично конвертується у гривні. Якщо суми вашого балансу не буде достатньо для придбання бажаної суми крипти, то його можна поповнити безпосередньо з меню обміну.

Спотова торгівля

Обмін можна здійснити й за допомогою спотової торгівлі.

Цей варіант є більш складним із точки зору доступності інтерфейсу, та він дасть вам можливість вивчити торговий інтерфейс торговельного майданчику, а також шанс придбати актив за більш вигідною для вас ціною.

Криптосленг

Спотова торгівля (спот) – це процес купівлі або продажу активу на ринку, за якого його оплата і доставка відбуваються миттєво, тобто покупець отримує об'єкт купівлі миттєво і оплачує його одразу ж, а продавець передає актив і отримує оплату також миттєво. Вважається класичним методом трейдингу. 


Перед тим, як обміняти гривню на Bitcoin за допомогою спотової торгівлі, варто перевести її з загального балансу на торговий. Для цього, варто перейти на загальний баланс, натиснути опцію “переказати” біля гривні й обрати напрямок переказу “торговельний баланс”. Після цього, варто вказати суму фіату, яку ви прагнете використовувати для обміну.

Тепер ви можете переходити до розділу “Спот” у меню “Торгівля”

Для того, щоб обміняти гривню на Bitcoin, варто обрати торгову пару “BTC/UAH” у меню у верхній лівій частині екрану.

Після цього, у розділі праворуч від книги ордерів, потрібно обрати частку вашого балансу, який ви прагнете конвертувати в криптовалюту. 

Тим не менш, перед тим, як користуватися фактичним балансом, ви можете попрактикуватися з інтерфейсом біржі за допомогою доволі розповсюдженої функції – демо-токену.

Демо-токен


Криптосленг

Токен – це одиниця обліку, яка не є криптовалютою, що призначена для представлення цифрового балансу в деякому активі. Іншими словами, токен виконує функцію "замінника цінних паперів" у цифровому світі.


Фактично, демо-токен – це “рахунок-чернетка” для вашої практики, що не потребує інвестицій і не спричиняє втрату ваших фінансів. Для того, щоб відкрити демо-токен, потрібно зайти в розділ “WhiteBIT-коди”

Після цього, варто обрати опцію “Отримати Demo Token”.

У меню ви побачите два коди: один – для $BTC, другий – для $USDT.


Криптосленг

Tether USDt ($USDT) – це стейблкоїн, тобто криптовалюта, що своєю ціною привʼязана до долара США.


Обидва з цих кодів варто вставити в меню “Активувати код”, і після цього ви отримаєте відповідні баланси демо-токенів. Вони позначаються як $DBTC і $DUSDT.

Для того, щоб практикуватися з демо-токенами, варто перейди в меню спотової торговлі й обрати у верхньому правому куті екрану в розділі “Demo” торгову пару “DBTC/DUSDT”. Після цього ви можете тестувати функції торгового інтерфейсу, купівлю/продаж активів і різні ордери, про які ми поговоримо в наступних статтях серії Whitebase Trading. 


У цій статті ми розібралися з базовим функціоналом біржі, а також тестовою торгівлею на ній із демо-токенами. Наступний матеріал ми присвятимо типам балансу в гаманці торговельного майданчика, їх ролі та функції.


Про рубрику:

Whitebase Trading – серія навчальних статей з криптоторгівлі, заснована на відеотренінгу Whitebase Trading від компанії WhiteBIT – європейської криптобіржі, заснованої у Харкові.
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Павло Осадчук
Павло Осадчук@paul_osadchuk

пишу про крипту та блокчейн

2.1KПрочитань
17Автори
23Читачі
На Друкарні з 3 серпня

Більше від автора

Вам також сподобається

  • TON готується, і це буде перший ланцюг, який підтримується Snapster

    Snapster Points це можливість заробляти винагороди, просто взаємодіючи з платформою. За допомогою Snapster Points ви можете поїнти, які в майбутньому можна буде конвертувати у криптовалюту. Це чудова можливість для всіх, хто хоче зробити перші кроки у світі криптовалют

    Теми цього довгочиту:

    Snapster
  • Останній шанс! Grass запустив 6 епоху фармінгу - $10,000 Airdrop

    Grass - платформа для заробітку на продажу невикористаного інтернет-трафіку для навчання AI моделей. Реєструйтеся, встановлюйте розширення, підключайтеся до дашборду і заробляйте поінти. Останній шанс отримати тисячі доларів за мінімальні дії

    Теми цього довгочиту:

    Grass
  • Airdrop Grass: Заробляй на невикористаному Інтернеті

    Grass — платформа надає інструменти для продажу невикористаної частини вашого інтернет-з'єднання компаніям, які використовують його для збору та підготовки даних для навчання моделей ШІ.

    Теми цього довгочиту:

    Airdrop

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • TON готується, і це буде перший ланцюг, який підтримується Snapster

    Snapster Points це можливість заробляти винагороди, просто взаємодіючи з платформою. За допомогою Snapster Points ви можете поїнти, які в майбутньому можна буде конвертувати у криптовалюту. Це чудова можливість для всіх, хто хоче зробити перші кроки у світі криптовалют

    Теми цього довгочиту:

    Snapster
  • Останній шанс! Grass запустив 6 епоху фармінгу - $10,000 Airdrop

    Grass - платформа для заробітку на продажу невикористаного інтернет-трафіку для навчання AI моделей. Реєструйтеся, встановлюйте розширення, підключайтеся до дашборду і заробляйте поінти. Останній шанс отримати тисячі доларів за мінімальні дії

    Теми цього довгочиту:

    Grass
  • Airdrop Grass: Заробляй на невикористаному Інтернеті

    Grass — платформа надає інструменти для продажу невикористаної частини вашого інтернет-з'єднання компаніям, які використовують його для збору та підготовки даних для навчання моделей ШІ.

    Теми цього довгочиту:

    Airdrop