Що таке волатильність фондового ринку та як нею торгувати?

Волатильність фондового ринку стосується діапазону зміни ціни акції з часом. Більш нестабільна торгівля має потенціал для значних прибутків, але також і для значних втрат. Волатильність акцій можна зрозуміти за такими показниками:

1) Стандартне відхилення

Стандартне відхилення – це середня величина, на яку ціна акції відрізняється від середнього за певний період. Смуги Боллінджера можуть використовуватися чартистами для аналізу стандартного відхилення.

2) Бета

Бета акції є показником її волатильності відносно ширшого ринку. Ринок має бета-версію 1,0, при цьому більш мінливі акції мають значення вище цього (наприклад, 2,0), а менш ризиковані акції мають значення ближче до нуля.

Які акції найбільш мінливі?

Коли справа доходить до волатильності та акцій, не існує однієї групи акцій, яка завжди є більш волатильною, ніж інша. Акції можна класифікувати як «нестабільні на даний момент», описуючи ті акції з поточними високими коливаннями, або «очікувано нестабільні», тобто акції, які можуть бути стабільними в даний момент, але мають потенціал для високої волатильності в майбутньому.

Як видно з наведеного вище прикладу, акції можуть мати періоди високої волатильності, наприклад, демонструючи бета-версію близько нуля, потім зростаючу бета-версію до 2,0, а потім знову падають майже до нуля через кілька місяців.

Виявлення акцій з високою волатильністю

Виявляючи акції з високою волатильністю, трейдери можуть використовувати перевірку акцій, здійснювати пошук на ринку деривативів і використовувати сторонні веб-сайти.

Стоковий скринінг/фільтр

Засіб перевірки акцій або фільтр акцій — це автоматизована програма, яка показує список акцій, які відповідають певним критеріям.

Наприклад, використання біржового скринінгу для моніторингу акцій, які мали найбільший приріст або втрату у відсотках у попередній торговій сесії, переконавшись, що кожна має достатній обсяг на день, може бути корисним для визначення наступної волатильності. Корисні критерії пошуку нестабільних акцій можуть включати «показати акції, для яких середній денний діапазон (50) перевищує 4%»

Пошук на ринку деривативів

Трейдери можуть використовувати такі параметри на відповідному ринку деривативів, як коефіцієнт пут-колл, який є інструментом для вимірювання настроїв ринку, відкритого інтересу, кількості незавершених контрактів на біржі в будь-який момент часу та неявної волатильності, ринкового прогнозу ймовірної ціни рух. За цими показниками бажано зайти на офіційний сайт біржі.

Веб-сайти третіх сторін

TradingView, наприклад, округлює найбільш мінливі акції за відсотковими змінами цін.

Як торгувати волатильністю фондового ринку

Успішна торгівля нестабільністю на фондовому ринку передбачає ефективне хеджування , знання, коли продавати акції, ефективне управління ризиками та виявлення можливостей для купівлі, коли відомі акції падають у ціні.

Хеджування

Хеджування від стрибків волатильності є важливим для компенсації втрат. Це можна зробити, купуючи опціони пут, які дозволяють продавати активи за узгодженою ціною на певну дату або раніше, і торгуючи зворотними біржовими фондами, які діють як зворотні показники індексу або контрольного показника, який він відстежує. Трейдери також можуть досліджувати агреговані акції за допомогою індексу для захисту від волатильності (див. нижче).

Продаж акцій/управління ризиком

Якщо надзвичайна волатильність впливає на ваше мислення, можливо, буде доцільно продати частину акцій і вкласти свої гроші в менш динамічні цінні папери. Це дозволяє вам торгувати ще один день, не ризикуючи більше, ніж ви готові втратити.

Практика раціонального управління ризиками має важливе значення під час агресивних цінових дій . Нестабільні акції можуть втратити багато грошей, і ними не слід торгувати, якщо ваш настрій цього дня неправильний, особливо якщо ви торгуєте вдень.

Виявлення можливостей покупки

Іноді можливість покупки виникає, коли висока волатильність впливає на ціну високоякісних акцій. Наприклад, на початку 2019 року NASDAQ і S&P 500, що входять до складу Apple, знизили прогноз прибутків, що призвело до падіння ціни на 10-15% у наступні дні. Однак лише через три місяці він повністю відновився і знову наблизився до оцінки в 1 трильйон доларів. Виявлення можливостей відкрити лонг, коли ринкові умови змінюються, є одним із способів спекулювати трейдерами в поєднанні з розумними методами управління торгівлею.

Волатильні акції для денної торгівлі

Як найбільш мінливі валютні пари , волатильні акції можуть демонструвати значні зміни протягом дня, що робить їх потенційно привабливими для денних трейдерів. Хоча деякі акції можуть піднятися на 0,5% за один день, інші можуть піднятися на 5% за той самий період, тобто трейдери повинні бути постійно напоготові.

Щоб знайти нестабільну акцію для денної торгівлі, спостерігайте за рухом акцій, які ви знайшли за допомогою скринінгу акцій. Якщо акція починає падати на 10% і починає рухатися, а не залишатися на місці, вона торгується денною торгівлею, і її варто розглянути.

Через швидкість руху ціни здійснення денних угод може бути фізичним зусиллям, і хороші рефлекси виграють день.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Форекс Бокс
Форекс Бокс@forexbox

3.6KПрочитань
8Автори
10Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається