Роблю свій проект, частина 2

Якщо ви не читали попередній довгочит, то поясню ще раз. Я розробляю свій власний проект (сайт) де кожен зможе поділитися своїм сайтом, в перше чергу це підійде для розробників новачків, які хочуть поділитися своїми успіхами в розробці сайті або маленьких фірм.

Хтось може подумати що я копіюю друкарню. Ну типу оцей весь “шарм”, викладанням блогів про розробку, аля, надивився тіктоків і теж захотів зробити свій проект. Ні, я його розробляю вже більше пів року, ідея з'явилася вже давно, ще коли динозаври ходили, шутка, коли тільки починав вливатися в IT індустрію, коли написав свій перший `hello world`, а потом калькулятор і потім уже зробив свій перший сайт, якщо не помиляюсь, то був якийсь сайт про породу кішок, де був опис, заголовок і картинка. Так ось, я зробив свій сайт і хочу його комусь показати, наприклад, щоб його покритикували або навпаки похвалили, що буває дуже рідко. І куди його закинути? На гітхаб, ну можна, але гітхаб більше для коду, а хочеться чогось простішого, щось типу play market або app store.

Через це виникла ідея зробити такий сервіс, який зможе задовільнити потреби деяких розробників.

Як це все буде виглядати? Дивіться, щоб додати всій власний сайт вам потрібен аккаунт, реєстрація дуже проста, потрібен лише логін (він буде використовуватися для взаємодії між сайтами, коментарями, переглядами й т.п., тому його не можна змінити), також потрібна буде пошта та пароль, на перший час підтвердження пошти буде вимкнено, щоб не відлякувати користувачів, але згодом воно буде, якщо в цьому виникне потреба. Після реєстрації ви зможете додати свій сайт. Нижче я прикріпив гіфку де показано як відбувається процес додавання сайту.

Додавання нового сайту

Коли ви написали адресу вашого сайту, скрипт отримує деяку інформацію про нього, наприклад, заголовок, опис ключові слова і т.д., цю інформацію користувач може відредагувати вкінці. Після додавання, вам потрібно ще підтвердити власність свого сайту додавши спеціальний мета тег з секретним кодом. Це робити необов'язково, але бажано, якщо цього не зробити на сторінці сайту буде напис “не верифіковано”.

Інші користувачі які мають аккаунт зможуть поставити лайк вашому сайту, тобто додати його в улюблене, а також залишити оцінку з 5 зірок, і опціонально додати до неї коментар. Зарахування переглядів і відвідувань буде навіть якшо користувач не має аккаунту.

Автор зможе переглянути аналітику свого сайту. Поки що вона у вигляді списку, але згодом я зроблю красиві панелі з графіками й т.п.

Буде також функція підписки на користувачів. Буде окремий розділ де будуть сайти людей на яких ви підписалися.

З системою рекомендацій поки не розібрався це доволі складна тема, є декілька ідей як її реалізувати, але поки будуть останні додані сайти на домашній сторінці, але можна буде їх відсортувати за кількістю зірок, або за категорією.

Що вже готово? Є майже весь повний базовий функціонал, це система аккаунтів, додавання сайтів та коментарів до них, лайки, зірочки, редагування, профілю та данних про сайт, аналітика та верифікація.

Я буду додавати більше функцій та всяких плюшок, в мене є цілий список що треба додати або змінити, але на це треба найцінніший ресурс, час. Зараз я працюю, і часу на власний проект майже не маю. До того ж вже була публічна версія. І багато хто критикував цю ідею. Тому не знаю що буде з цим проектом. Навіть якщо нічого не получиться, всеодно для мене це буде цінний досвід.

Що ж я багато ще не розповів, але хочу почути вашу думку шодо цього, залиште коментар з хоть чимось, щоб я знав що мені робити. Не треба писати фальшиві побажання, що у мене вже вийде, не здавайся, і таке інше. Напишіть тільки якщо це щире побажання. Але краще напишіть свою думку.

Дякую <3

P.S. Довго не міг вибрати заголовок. Все одно звучить дивно, особливо тут, в друкарні, зазвичай авторка цього проекту так каже у своїх відео у тіктоці. Та нехай)

Як виявилось писати всю статтю у вигляді коду не дуже гарна ідея, бо рядки переносяться неправильно. На комп'ютері це ще виглядає нормально, але якщо дивитися з телефону, то не дуже зручно, але прикольно, типу, дуже в тему.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
анатолійовиченкович
анатолійовиченкович@webdev

464Прочитань
2Автори
14Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (14)

Цікава ідея, було б круто додати можливість проводити тестування сайту. По типу власник сайту пише завдання. Наприклад знайти, зробити щось на сайті, щоб перевірити юзабіліті. Це може бути як ідея для розвитку. Я знаю що є англомовні ресурси для цього.

Вам також сподобається