Робота набірником тексту вдома

Зміст

Хто такий складальник тексту і що він робить?

Це людина, яка займається набором текстів зі сканів. Суть завдання – перенести інформацію із відсканованого зображення у формат Word, рідше – таблиці Excel. Часто таку послугу замовляють люди, яким потрібно передрукувати рукопис на комп'ютері. Вони відправляють фрілансеру скани, з яких набирає текст у форматі Word. Плюси професії – можливість працювати віддалено, за гнучким графіком, відносна простота завдань.

Хто може замовляти цю послугу:

  1. Студенти, яким потрібно передрукувати конспекти лекцій. Якщо це точні науки, виконавець повинен розумітися на темі, щоб правильно перенести формули в Word (наприклад, з фізики, математики).

  2. Люди, які допомагають видати мемуари старим родичам. Вони передають скани рукописів, які необхідно перевести у цифровий вигляд передачі у видавництво. У цьому випадку виконавцю важливо вміти розбирати почерк іншої людини та правильно оформляти документи.

  3. Підприємці та юристи, яким потрібно передрукувати договори з PDF у Word без помилок.

  4. Власники сайтів, які розміщують в Інтернеті електронні книги. Вони можуть надати скани старої книги, яку потрібно набрати на комп'ютері.

  5. Люди, яким потрібно перевести у формат .doc інформацію з інших файлів. Наприклад, передрукувати скани інструкцій, посібників користувача, специфікацій.

Важливо! В інтернеті багато вакансій наборщиків текстів на дому, яких нібито шукають відомі видавництва. Дані компанії не наймають фахівців цієї професії та не пропонують таку віддалену роботу. Подібні оголошення у мережі – це обман.

Що робити, якщо вимагають сплатити страховий внесок?

Поки ви не знаєте, де шукати реальні вакансії наборщиків текстів, можете зіткнутися з різними пропозиціями в інтернеті, де просять заплатити страховий або гарантійний внесок. Роботодавець обіцяє щедро платити за передрук зі сканів, але вимагає «для підтвердження надійності» виконавця або під іншим приводом переказати йому гроші. Ніколи і нічого не платіть – це брехня!

Суть цієї схеми – виманити гроші в людини, яка шукає роботу, щоб привласнити їх. Після переказу страхового внеску роботодавець зникне.

Є модифікації таких схем. Наприклад, вас можуть попросити зареєструватися на сайті, де будуть викладені завдання набору. Коли ви їх виконаєте, на баланс в особистому кабінеті надійдуть гроші. Але для їхнього виводу попросять заплатити якусь суму. Після оплати доступ до сайту заблокують, і ви нічого не отримаєте.

Запам'ятайте важливе правило: якщо роботодавець просить сплатити йому страховий чи гарантійний внесок, це обман. Шукайте іншу вакансію. В інтернеті є багато пропозицій роботи наборщиком текстів на дому без вкладень.

Скільки заробляють у цій професії?

Середні ціни на послугу - від 30 до 80 гривень за 1000 символів тексту з пробілами. Стандартна сторінка – 1800 символів. За набір однієї сторінки фрілансер отримує від 50 до 140 гривень.

Вартість залежить від низки параметрів:

  • Терміновість замовлення. У разі високої терміновості послуга може коштувати дорожче в 1,5 рази.

  • Початковий стан рукопису. Наприклад, у ній можуть погано читатися деякі слова або бути нерозбірливим почерк, і на розуміння написаного буде витрачати багато часу. Усе це впливає ціну.

  • Мова оригіналу. Наприклад, людині може знадобитися набрати інформацію не тільки українською, а й англійською чи іншою мовою.

  • Характер рукопису. Наприклад, це може бути художній твір чи складний технічний текст із формулами.

Тому не можна говорити, що цей спосіб заробітку з розряду дуже легких. Потрібно бути грамотним, уважним, готовим виконувати монотонні завдання. Бажано мати десятипальцевий метод друку на клавіатурі. Стане в нагоді наявність програми Fine Reader, яка значно прискорить процес.

Де шукати реальні вакансії складача на дому?

Ця робота у цій сфері не передбачає вкладень чи сплати страхових внесків. Якщо роботодавець просить зробити якісь оплати, нічого не платіть. Будьте обережними, якщо побачите такі вакансії від відомих видавництв – вони не наймають таких фахівців. Подібні оголошення можуть бути обманом.

Тепер поговоримо, де можна знайти реальну роботу складачем текстів вдома без вкладень. Зробити це можна на сайті Кабанчик. Він є каталогом, до якого виконавці додають інформацію про свої послуги, а замовники обирають і замовляють те, що їм потрібно. На цьому сайті активно купують послуги з передруку текстів.

Будьте обережні, відгукуючись на оголошення та вакансії в інтернеті, де пропонують швидко заробити на друку зі сканів великі гроші. Часто під подібними пропозиціями ховаються різні варіанти обману.

Ніколи не сплачуйте страхові чи гарантійні внески!

Як ще можна заробити, вміючи друкувати на ПК?

Є кілька варіантів:

  • Займатися розшифровкою аудіо та відео файлів. Фахівець, який займається розшифруванням, називається транскрибатором.

  • Стати контент-менеджером. Це популярна в інтернеті професія. Спеціаліст додає та редагує інформацію на сайтах. Також він готує та розміщує зображення. Повинен знати найпростіші фоторедактори, мову розмітки HTML. Платять контент-менеджерам 20-30 тис. гривень на місяць.

  • Влаштуватися оператором введення даних в Гугл. Це проста віддалена робота, виконувати яку під силу людині, яка володіє комп'ютером на базовому рівні.

  • Отримувати гроші за виконання найпростіших завдань.

В інтернеті багато варіантів віддаленої роботи без початкових внесків. Все, що потрібно – це вивчити інформацію, де її шукати, та застосувати знання на практиці.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

594.7KПрочитань
11Автори
453Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається