Як OnlyFans стала найприбутковішим драйвером індустрії онлайн-інфлюенсерів?

🧐З часів пандемії попит на відвертий контент OnlyFans не спадає, а компанія українсько-американського венчурного капіталіста Леоніда Радвінського лише досягає нових успіхів. Творці платформи за підпискою перетворюють ведення своїх акаунтів на повноцінний бізнес і керують ним як технологічним стартапом – систематично і ефективно.

📊Понад 3 млн творців по всьому світу постять свої фото і відео на OnlyFans, а 230 млн «фанів» споживають цей контент за гроші. Минулого року загальні виплати всім творцям платформи склали $5,5 млрд. За цьогорічним аналізом Goldman Sachs Research, це більше, ніж всі онлайн-інфлюенсери США заробили на рекламі минулоріч. 

🔎На перший погляд бізнес-модель OnlyFans проста: фани (переважно чоловіки) купують підписки, щоб мати доступ до фотографій і відео (переважно жінок). Також вони можуть окремо купувати додаткові переваги, такі як особиста переписка із улюбленою моделлю чи спеціально створене відео на замовлення. Через переважну більшість відвертого контенту на платформі її часто називають «сексі-Facebook».

📍З часом, ведення сторінки в OnlyFans стало повноцінною роботою. Багато творців тепер працюють як незалежні медіа-компанії і у них є повноцінний штат, стратегії зростання, бюджети для розкрутки і відділи аналізу даних. 

💻Привабливість фінансової свободи і необхідність виділитися із натовпу змушують творців керувати власним брендом як техностартапом.

💁‍♀️Прикладом такої добре налагодженої машини стала творчиня Брайс Адамс (псевдонім). Адамс і її співробітники увійшли до категорії творців OnlyFans із найбільшими заробітками. Таких, як Адамс, платформа називає «топова 0,01%». 

📑Її компанія, яку Адамс офіційно зареєструвала у штаті Флорида і веде її спільно із бойфрендом, займається не лише сторінкою дівчини, а й інших моделей, які віддають компанії 20% заробітків своїх акаунтів. 

💰З часу посту із першим фото у 2021-му, акаунти Адамс на OnlyFans принесли $16,5 млн на продажах, у них понад 1,4 млн фанатів і більше 11 млн уподобайок.

🤳До команди Адамс входять відеоредактори, менеджери соцмереж, чатерки (ведуть переписку із платними підписниками), рекламники, IT-спеціаліст, бухгалтер.

Демократизація і нерівність

💡Коли Тім Стоуклі, лондонський оператор сайтів прямих трансляцій сексу, заснував зі своїм братом OnlyFans у 2016-му, він подав його як простий спосіб монетизувати творців, які ставали новими світовими знаменитостями. 

📈З того часу популярність платформи злетіла до небес. Згідно із фінансовими звітами у Великій Британії, де зареєстрована Fenix International Limited, компанія-власниця OnlyFans, її продажі виросли із $238 млн у 2019-му до понад $5,5 млрд минулого року. За цей же період кількість творців на сайті виросла із 348 000 до понад 3 млн.

🇺🇸США – це найбільший ринок OnlyFans; саме тут знаходиться значна частина бази творців платформи і звідси надходить 70% річного виторгу сайту. Згідно зі звітом, фанів OnlyFans можна знайти у 187 країнах світу.

📌Важливо розуміти, що творці OnlyFans пропонують не лише сексуальний і відвертий контент, а сайт активно просуває шеф-кухарів, коміків і велосипедистів на своєму стримінговому каналі OFTV.

Діліться вашим ставленням до OnlyFans в коментарях!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

4.3KПрочитань
0Автори
49Читачі
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається