Ти, ймовірно, знаєш, що практично за кожним проєктом стоїть ціла дорожня карта (з англ. Roadmap), й Ethereum – не виключення. Цей проєкт постійно оновлюється, а план розвитку наповнений цікавими апдейтами, спрямованими на покращення масштабованості, безпеки та ефективності мережі. Що буде далі, і як ці зміни вплинуть на майбутнє платформи? Розберімо дорожню карту Ethereum

The Merge, The Surge І Не Тільки

The Merge

The Merge став новим розділом для другої криптовалюти. Ethereum перейшов від Proof-of-Work (PoW) до Proof-of-Stake (PoS). Це монументальне оновлення значно зменшило споживання енергії й проклало новий шлях до подальшого покращення масштабованості мережі. PoS дає можливість власникам ETH брати участь в консенсусі в якості валідаторів, блокуючи свої активи, щоб зміцнюючи цілісність мережі.

The Surge

The Surge: З розширенням екосистеми однією з найбільших перешкод стала її масштабованість. Саме тут й з'являється «The Surge». Його мета? Досягти 100 000 транзакцій в секунду (TPS), в першу чергу за допомогою технології Rollups – рішень другого рівня, які обробляють транзакції поза ланцюжком, забезпечуючи при цьому безпеку Ethereum. Optimistic Rollups, zkEVM (віртуальні машини Ethereum з нульовим рівнем знань) та EIP-4844 – ось головні цілі. Ці технології допоможуть розв'язати проблему високих комісій і низької швидкості транзакцій.

The Scourge

The Scourge: Ти коли-небудь чув про MEV (с англ. Maximal Extractable Value)? Це постійна проблема, коли майнери, а тепер і валідатори, можуть змінювати порядок транзакцій. Цей ризик централізації може поставити під загрозу децентралізацію Ethereum. Тому, в планах ввести The Scourge, який зменшить MEV за допомогою таких рішень, як списки включення та ePBS. Майбутнє Ethereum буде не просто швидким — воно буде справедливим і децентралізованим. Але як зберегти цей баланс, продовжуючи зростати?

The Verge

The Verge: Пам'ятаєш, як перевірка повного вузла блокчейну займала багато місця в пам'яті та обчислювальних потужностей? The Verge має розв'язати цю проблему, впроваджуючи дерева Verkle – криптографічну структуру, призначену для «стиснення» даних. Це дозволить мережі масштабуватися, не перевантажуючи окремі вузли даними. Оператори вузлів зможуть перевіряти блоки швидше, забезпечуючи безпеку мережі без шкоди для децентралізації.

The Purge

The Purge. «Чистка», що має усунути стару технічну заборгованість і зробити мережу більш ефективною, зменшивши кількість історичних даних, що зберігаються. Це допоможе Ethereum працювати плавніше і швидше. Менше даних, більше продуктивності – «генеральне прибирання».

The Splurge

The Splurge: І, нарешті, етап, на якому вирішуються всі додаткові проблеми, які має Ethereum. Він включає такі оновлення, як покращення EVM, EOF (Ethereum Object Format) й навіть дослідження квантово-стійкої криптографії.

💸 Інвестувати в Ethereum краще на перевірених платформах:

  • Binance - №1 біржа

  • Bybit - багато акцій та розіграшів

  • BingX - без KYC

  • WhiteBit - українська криптобіржа

  • Trustee - найкраща криптокарта.

Дорожня карта Ethereum обіцяє розширити межі можливостей технології блокчейн. Тож, продовжуємо плідно слідкувати за розвитком.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Crypto Radar
Crypto Radar@CryptoRadar

Про крипту та інвестиції

510Прочитань
6Автори
4Читачі
На Друкарні з 10 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається