Стартап Things Inc. запустив платформу Rooms.xyz для створення базових ігрових 3D-просторів

Стартап Things Inc., заснований вихідцями з Google, запустив публічне бета-тестування нової платформи для цифрової творчості Rooms.xyz. Вона являє собою браузерний інструмент, у якому можна спроектувати 3D-простір за допомогою коду, технології drag-and-drop і редагованих об'єктів. Такі інтерактивні простори потім можна використовувати у створенні простих комп'ютерних/мобільних ігор та інших цифрових проєктів.

Стартап Things Inc.був заснований у 2021 році. За два роки він встиг залучити 10 мільйонів доларів посівного фінансування від венчурного фонду a16z і різних приватних інвесторів, серед яких - директор із продуктів Adobe і засновник платформи Behance Скотт Бєлскі.

Ідея стартапу полягала у створенні інструменту, який був би чимось середнім між простим ігровим конструктором на кшталт Minecraft і просунутою платформою для створення ігрових світів на кшталт Roblox. Як описує сама компанія, Rooms.xyz - це щось на кшталт "цифрового еквівалента LEGO".

За словами співзасновника стартапу Джейсона Тоффа, на створення платформи його надихнуло бажання зробити 3D-моделювання трохи доступнішим для всіх охочих. На платформі процес створення інтерактивного простору практично настільки ж простий, як і в Minecraft, але будівельною одиницею є не єдиний блок, а різні об'єкти. Користувач може знайти потрібний повністю сформований об'єкт, відредагувати його на свій смак, а потім додати у свій простір (так звану "кімнату"). Об'єктами можуть бути двері, предмети меблів, домашня техніка, елементи декору, домашні тварини тощо. Інтерфейс дає змогу змінювати як зовнішні, так і функціональні риси об'єкта - колір, розмір, положення, стиль і дію, що відбувається при натисканні на об'єкт.

Для платформи стартап замовив розробку 1000 воксельних 3D-об'єктів у різних дизайнерів. Кожен об'єкт можна додавати у свою "кімнату" і налаштовувати за своїм бажанням, а кожна "кімната" за замовчуванням є загальнодоступною і може бути використана як шаблон для створення власного інтерактивного простору.

Платформа несе в собі не тільки розважальний, а й освітній аспект - при натисканні на об'єкт відкривається його код, який можна вивчити. На платформі використовується мова Lua - вона ж використовується для програмування в Roblox. Таким чином користувачі, які цікавляться 3D-дизайном, можуть ознайомитися на Rooms з концепціями написання і редагування коду для таких об'єктів, перш ніж переходити до більш просунутих інструментів.

Самі кімнати інтерактивні і можуть бути пов'язані одна з одною. Після завершення роботи своїм дизайном можна поділитися за допомогою URL-адреси. Також можна зробити знімок за допомогою "режиму камери".

Наразі платформа доступна в бета-версії в безкоштовному вигляді. За словами Тоффа, стартап обмірковує можливі майбутні способи монетизації інструменту: наприклад, завдяки введенню платних об'єктів, планів передплати або ліцензування ПЗ. Зараз же мета стартапу полягає в тому, щоб проаналізувати, як перші користувачі будуть використовувати платформу і що будуть з її допомогою створювати.

Things Inc. також тестує підключення до інструменту чат-бота ChatGPT - наприклад, на платформі є віртуальний персонаж, який відповідає на запитання за допомогою чат-бота. При цьому стартап розробляє і свій ШІ-асистент, який дасть змогу користувачам запитувати написання коду для редагування потрібного їм об'єкта (наприклад, для того, щоб об'єкт обертався під час натискання), але ця функція ще не запущена.

Зараз платформа доступна через браузери на ПК; наразі також розробляють додаток для iOS.

Якщо вам сподобалася стаття, поділіться нею у своєму блозі або поставте нам оцінку, щоб про проект дізналося якомога більше читачів!
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

782.2KПрочитань
11Автори
600Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається