Як українці стали мільярдерами, виправляючи чужі помилки: історія успіху Grammarly

🇺🇦У 2009 році троє українців заснували компанію Grammarly, що використовує штучний інтелект для перевірки і виправлення письмової англійської. Сьогодні її ринкова вартість складає $13 млрд.

🌎Понад 600 співробітників підтримують роботу продукту, яким щодня користуються 30 мільйонів людей у всьому світі. І це не межа, адже для більшості людей, які користуються англійською, ця мова не є рідною.

💰У листопаді 2021 року Grammarly залучила $200 млн і стала одним із найбільших єдинорогів світу. Попередній раунд фінансування у 2019 році приніс стартапу понад $2 млрд.

😷Минуло кілька місяців — і мільйони офісних працівників були замкнені у своїх домівках.

💁Бред Гувер, колишній венчурний капіталіст, а тепер головний виконавчий директор Grammarly, бажав би, щоб у світі краще писали англійською — граматично правильно, без орфографічних помилок і без плагіату. Він говорить, що перехід на роботу з дому під час пандемії надав поштовх бізнесу в той час, коли чимало компаній зазнали збитків або змушені були закритися. 

📊Grammarly долучилася до когорти технологічних компаній світового рівня, заснованих українцями. Принаймні двоє співзасновників Grammarly — Максим Литвин та Олексій Шевченко — стали мільярдерами з $2,4 млрд кожен. Третій співзасновник, Дмитро Лідер, не розкриває своїх статків.

🎓Бред Гувер згадує, що дізнався про Grammarly, коли йому самому знадобилася допомога в написанні тексту. Він був вражений продуктом і командою: попри те, що фірма не залучала кошти, аж доки їй не виповнилося 8 років, прибутковою вона була з самого початку.

📌Grammarly — це просте програмне забезпечення, яке перевершило багатьох конкурентів, включаючи перевірку граматики від Microsoft. Його робота схожа на людського вчителя, який вказує на ваші помилки та допомагає вам їх виправити.

❗️Grammarly є результатом багатьох років зусиль і боротьби. Ось деякі висновки від засновників:

🔸Будуйте міцний фундамент. Усі троє засновників мають видатну освіту. Їхня освіта є основою їхнього успіху. Макс Литвин та Алекс Шевченко переїхали до США та Канади, щоб отримати ступінь магістра з бізнес-адміністрування відповідно. Дмитро Лідер отримав ступінь бакалавра з комп’ютерних наук та ступінь магістра з програмної інженерії.

🔸Створений продукт повинен вирішувати проблему. Талановите тріо заснувало компанію, щоб допомагати студентам із граматикою та орфографією зокрема.

🔸Не забувайте про своє коріння після свого успіху. Grammarly не втратив з поля зору своє українське коріння, незважаючи на більший успіх у США та інших країнах. Вони продовжують виплачувати своїм місцевим працівникам повну зарплату та виплати, незважаючи на триваючий конфлікт в Україні.

А чи використовуєте ви Grammarly в своїй діяльності? Діліться в коментарях! 👇

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

4.3KПрочитань
0Автори
49Читачі
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Була приємно здивована, коли дізналася, що це компанія, яку заснували українці

Вам також сподобається