Публікація містить рекламні матеріали.

Топ-5 кращих ультрабуків - Рейтинг 2024 року

Топ-10 лучших ультрабуков в Украине – Рейтинг 2023 года

Не так швидко, як очікувалося, але цільова аудиторія ультрабуків поступово зростає. Справді, такі вироби мають низку переваг, включаючи портативність, адже діагональ екранів, як правило, варіюється в діапазоні від 13 до 14 дюймів, що значно менше, ніж у ноутбуків. Крім того, такі винаходи рідко важать більше 1,5 кілограмів. Крім того, така портативна техніка має відмінні екрани з точки зору характеристик, фактично аналогічну продуктивність та зазвичай захищений корпус. У нашому рейтингу найкращих ультрабуків 2024 року ми розглянемо не лише преміальні, а й відносно недорогі винаходи. Разом з тим, треба відзначити і недоліки таких девайсів, включаючи складності апгрейду (важко збільшити обсяг ОЗП) та простіші системи охолодження.

Топ-5 кращих ультрабуків за ціною та якістю

HP 245 G8

Сервіс

Від 13 999 грн

E-katalog

Переглянути

Якщо не знаєте, який вибрати бюджетний ультрабук, також рекомендуємо оцінити переваги серії HP 245 G8. Це покоління девайсів пропонується у різних конфігураціях. Як екран може використовуватися 14-дюймовий дисплей з роздільною здатністю від HD+ до FHD. Незалежно від рівня деталізації, екрани цієї моделі мають у своїй основі SVA-матриці нового покоління з більш високим рівнем кута огляду. Зазначимо компактний корпус та вага менше 1,5 кілограмів. Автономність на рівні 9-11 годин забезпечує досить якісна батарея. Як процесор може використовуватися 2-ядерний чіп AMD Athlon або Ryzen 3/5 залежно від конфігурації. Об’єм ОЗУ при цьому може змінюватись в діапазоні від 4 Гб до 16 Гб.

Плюси:

  • акуратне складання;

  • непогана клавіатура;

  • якісний тачпад;

  • непоганий дисплей;

  • кілька модифікацій.

Мінуси:

  • підвищена ціна на максимальну версію.

Microsoft Surface Laptop 5

Магазин

Від 85 999 грн

TOUCH

Переглянути

Рейтинг ультрабуків поповнює ще одна брендова модель Microsoft Surface Laptop 5, оснащена 13,5-дюймовим екраном із глянсовим покриттям на базі IPS-матриці. Роздільна здатність цього дисплея становить 2256 на 1504 пікселів. Ця панель має відмінний рівень контрастності та яскравості, підтримує сучасні стандарти розширеного динамічного діапазону, включаючи HDR10 та Dolby Vision. Дисплей має датчик освітлення та якісне скло типу Gorilla Glass v5. Конфігурація, що обговорюється, має процесор серії Core i5 з 10 ядрами на 12 потоків. У зв’язці з 8 гігабайтами оперативної потужності цілком вистачає для роботи з софтом і найпростішою графікою. Як відеокарта використовується Iris Xe Graphics G7 80EUs (маловідомий продукт від Intel). Тим не менш, у тексті 3DMark06 гаджет набирає 23 тисяч балів, що є нормальним показником для цієї категорії. Об’єм SSD у цій модифікації складає 512 гігабайт.

Плюси:

  • контрастний екран;

  • шикарне складання;

  • якість клавіатури;

  • хороша ОС.

Мінуси:

  • завищена вартість.

Lenovo ThinkPad T14s

Магазин

Від 49 379 грн

TOUCH

Переглянути

Розглядаючи преміальні ультрабуки, також хотілося б звернути увагу на модель серії Lenovo ThinkPad T14s із процесором Core i7 1260P на 12 ядер та 16 потоків. За заявленими параметрами дисплея зрозуміло, що використовується 14-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 1920 на 1200 пікселів. Рівень яскравості цього екрану відповідає показнику 400 кд/м2. Проте рівень контрастності далеко не найвищий. Об’єм оперативної пам’яті в конфігурації, що обговорюється, становить 16 гігабайт (тип LPDDR5). Незважаючи на компактний корпус, виріб може похвалитися чудовою веб-камерою, роздільна здатність якого становить 1920 на 1080 пікселів, а також двома динаміками. Більше того, є сканер відбитка, сканер обличчя, модуль безпеки ТРМ та слот Smart Card.

Плюси:

  • автономність до 14 годин;

  • SSD на 1 терабайт;

  • високий рівень яскравості;

  • багато функцій;

  • непогана потужність.

Мінуси:

  • не флагманський дисплей.

Apple MacBook Air

Магазин

Від 49 499 грн

STYLUS

Переглянути

Ще один брендовий ультрабук, але вже не лише для привернення уваги цікавими опціями, а й реальною потужністю. За продуктивність відповідає фірмовий процесор M2 (мобільне рішення) із 8 або 10 ядрами залежно від модифікації. Рамка стала відчутно тоншою на тлі попередника, відтепер доступна швидка зарядка з потужністю 67 Вт. На окрему увагу заслуговує незрівнянний екран, роздільна здатність якого становить 2560 на 1664 пікселів. Йдеться про фірмовий дисплей на матриці Liquid Retina. Рівень яскравості панелі складає 500 кд/м2. Завдяки технології True Tone дисплей може самостійно підлаштовуватись під контент, виставляючи необхідні параметри. Варто відзначити, що новий чіп, який компанія також використовує у нових планшетах, здатний справлятися з обробкою відео у форматі, аж до 8К. Обсяг ОЗП у цій конфігурації становить 8 гігабайт. Залежно від версії обсяг SSD може становити від 256 гігабайт до 2 терабайт.

Плюси:

  • незрівнянний екран;

  • непогана потужність;

  • якість збірки;

  • багато опцій;

  • різні варіанти пам’яті.

Мінуси:

  • вартість Apple.

Asus Zenbook S 13 OLED UM5302TA

Сервіс

Від 43 299 грн

E-katalog

Переглянути

Найкращий ультрабук 2024 року – це версія Asus Zenbook S з розміром OLED-дисплея в 13 дюймів. Це, можна сказати, теж брендова річ, що також підкріплюється низкою цікавих опцій, включаючи антибактеріальний захист (відповідність ISO 22196). Флагманський дисплей отримав фантастичну контрастність і яскравість на рівні 600 кд/м2. Заявлено підтримку сучасних стандартів розширеного динамічного діапазону, включаючи HDR10, а також Dolby Vision. Відзначимо і досить потужний процесор Ryzen 7 6800U (8 ядер та 16 потоків), що вкрай рідко зустрічається серед подібних ноутбуків. Об’єм ОЗУ при цьому дорівнює 16 гігабайтам.

Плюси:

  • фантастична картинка;

  • висока потужність;

  • якість збірки;

  • невелика вага.

Мінуси:

  • не знайдено.

Що врахувати під час вибору ультрабука?

При покупці такої техніки варто приділити увагу ряду параметрів, якщо не знаєте, як вибрати ультрабук:

  1. Параметри дисплея. У продажу зустрічаються ультрабуки на основі різних матриць, включаючи TN, IPS, VA, OLED, QLED. Рівень яскравості може змінюватись в діапазоні від 250 кд/м2 до 600 кд/м2 з різною роздільною здатністю від HD+ до FHD, і вище. Звичайно, від цього параметра залежить фінальна вартість техніки, причому сильно.

  2. Процесор. Наводити якісь конкретні моделі у разі немає сенсу. Такі види девайсів позбавлені потужного заліза, і більше розраховані працювати. Якщо Вам потрібний ігровий ноутбук, ми маємо відповідний рейтинг.

  3. Якість збирання. Тут важливо, щоб пристрій був легким. У цьому суть. Вважається нормою від 1 до 1,5 кг. Природно, якщо багато друкуєте та працюєте із софтом без мишки, дуже важливо приділити увагу якості клавіатури та тачпада.

  4. Корисні опції. Важливим є аспект для брендових рішень. Багато брендів оснащуються свої сучасні компактні ноутбуки підтримкою зворотного бездротового заряджання, різними сканерами, захисними системами, швидкими зарядками, гарною акустикою і так далі.

  5. Автономна робота. Може змінюватись в діапазоні від 8 годин до 20-24 годин. Від ємності залежить вартість техніки, але ігнорувати цей аспект не варто, якщо багато часу проводите поза доступом до енергії.

Який ультрабук краще купити у 2024 році?

Таким чином, нам вдалося розглянути не тільки бюджетні пристрої, а й брендові ультрабуки, які вважаються найсучаснішими та функціональнішими. Якщо, як і раніше, не знаєте, який купити ультрабук, можете знайти огляди на такі агрегати як:

  1. Недорогий ультрабук – Asus E410MA;

  2. Хороша модель середнього класу – Asus X415FA;

  3. Бюджетний брендовий ультрабук – Google Pixelbook Go;

  4. Могутня модель для графіки – Asus Zenbook S 13.

Кращою подякою за нашу працю, якщо публікація була корисною, є підписка на акаунти соціальних мереж ресурсу.
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
MC
My Choice@MyChoice

9.2KПрочитань
1Автори
7Читачі
На Друкарні з 23 червня

Більше від автора

  • Топ-5 кращих аерогрилів – Рейтинг мультипечей 2024 року

    Вибір якісної мультипічі потребує уваги до кількох ключових аспектів. По-перше, визначте обсяг: для великої сім'ї обирайте моделі на 5-6 літрів. Важливими є функції: наявність автоматичних програм (смаження, запікання, гриль) спростить процес.

    Теми цього довгочиту:

    Аерогрилі
  • Кращі лазерні принтери (ТОП-6) - Рейтинг 2024 року

    Перед тим, як розгляньте наш рейтинг кращих лазерних принтерів 2024 року, хотілося б відзначити, що цей вид оргтехніки відрізняється від аналогів меншою витратою матеріалів для друку, низькою вартістю витратних матеріалів...

    Теми цього довгочиту:

    Лазерні Принтери
  • Кращі телевізори Xiaomi (ТОП-6) - Рейтинг 2024 року

    На відміну від LG і Samsung, у компанії Xiaomi досить вузький перелік лінійок телевізорів, які регулярно оновлюються, і отримують нові характеристики, що відповідають трендовим технологіям.

    Теми цього довгочиту:

    Xiaomi

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається