Публікація містить рекламні матеріали.

Топ-5 повербанків для ноутбуків - Рейтинг 2024 року

Зміст
Лучшие повербанки для ноутбуков 2023 года

Здавалося б, що може бути складного у покупці зовнішнього акумулятора для ноутбука, адже головне це ємність. Ні. Насправді потрібно враховувати широкий спектр нюансів від напруги до потужності. У нашому рейтингу кращих повербанків 2024 року для ноутбуків зібрані моделі, які підійдуть більшості користувачів.

Відразу варто сказати, що в більшості випадків запитати ноутбук від зовнішньої батареї неможливо без використання додаткових перехідників за допомогою PD. Очевидно, що подібні дроти не випускають розробники ноутбуків, але є багато китайських аксесуарів, серед яких оптимальні варіанти для будь-якої моделі.

Топ-5 кращих повербанків для ноутбуків

Безумовно, далеко не всім портативним комп'ютерам потрібна висока потужність заряджання. У продажу досить багато невибагливих ноутбуків, але найчастіше потрібно в районі 65 Вт і більше. Щоб дізнатися, яка потужність повербанку потрібна Вам, просто зверніть увагу на рекомендації виробника Вашого ноутбука. Зазвичай, дані можна знайти навіть на блоці живлення ЗУ. Докладніше про це розповімо наприкінці публікації.

BASEUS Adaman Metal Digital Display 65W

BASEUS Adaman Metal Digital Display 65W

Відкриває наш топ повербанків для ноутбуків модель BASEUS Adaman Metal Digital Display з потужністю 65 Вт і ємністю 20000 мАг (може віддавати до 12000 мАг). Досить популярний акумулятор підтримує сучасні стандарти заряджання, включаючи QC3.0+PD3.0. Головною перевагою лінійки при цьому є великий асортимент інтерфейсів, які дозволяють працювати одразу з декількома девайсами одночасно. Блок створений з якісних матеріалів, що проявляється навіть на вигляд конструкції. Оскільки потужність складає 65 Вт і є підтримка PD, цей зовнішній акумулятор відмінно підходить для використання як альтернативне джерело живлення для MacBook.

Магазини

Посилання та ціни

STYLUS

Купити за 2999 грн

ЦИФРА

Купити за 2999 грн

TOUCH

Купити за 2499 грн

Плюси:

  • непогана потужність;

  • підтримка швидкого заряджання;

  • низька вартість.

Мінуси:

  • бюджетна конструкція.

Trust Laro 65W USB-C

Trust Laro 65W USB-C

Якщо шукаєте недорогий зовнішній акумулятор, що дозволяє заряджати ноутбуки, можливо варто звернути увагу на Trust Laro 65W USB-C з ємністю в 20000 мАг. У випадку з MacBook або іншим сучасним ноутбуком, що має підтримку USB-C, Ви за промовчанням зможете користуватися цим зовнішнім акумулятором. Якщо такого немає, то можна придбати відповідний кабель для заряджання. Виходячи з відгуків покупців, цей повербанк із поставленими завданнями справляється, адже справді підтримує технологію Power Delivery. Проте потрібно констатувати той факт, що є й негативні коментарі, включаючи невелику ємність (за фактом) та помилки в роботі залишкового заряду. Втім, не варто ігнорувати і той факт, що виробник не найпопулярніший на ринку, ніж частково і пояснюється низька вартість девайсу.

Магазини

Посилання та ціни

KVshop

Купити за 3499 грн

Плюси:

  • підтримка Power Delivery;

  • акуратний дизайн;

  • вихідна потужність;

  • доступна вартість.

Мінуси:

  • не найвідоміший бренд.

Power Plant PB-930456

Power Plant PB-930456

Це вже преміальний зовнішній акумулятор, який коштує значно дорожче, тому що спрощує процесор підключення до ноутбуків, адже може включати розширену комплектацію. Уточнюйте у продавця чи є адаптер для Вашої техніки в наборі. При цьому компанія цінується за рахунок свого багаторівневого захисту. Це довговічний повербанк. Крім того, пояснити високу вартість можна підтримкою великої кількості портів та роз'ємів. Тут є гніздо прикурювача, подвійний USB-C, DC, USB-A з технологією QC 3.0, а також бездротове підключення.

Магазини

Посилання та ціни

ФОКСТРОТ

Купити за 9 999 грн

Плюси:

  • вихід під прикурювач;

  • вихід DC;

  • якість захисту;

  • висока потужність;

  • сфера застосування;

  • якість компонентів.

Мінуси:

  • висока ціна.

Choetech B664

Choetech B664

Навіть по дизайну зрозуміло, що це потужний та ємний блок живлення, який здатний впоратися із зарядкою ноутбуків. Його ємність складає 50000 мАг. Звичайно ж, реалізований високий рівень захисту і є підтримкою порту USB-C Power Delivery. Що стосується безпеки, то реалізована технологія Smart Chip, що уберігає виріб від перегріву та коротких замикань. Форм-фактор Choetech B664 відчутно відрізняється від звичних зовнішніх акумуляторів, тому виглядає цей повербанк масивніше. Зате конструкція отримала досить яскраве підсвічування та потужний ліхтарик. Прилад отримав досить багато відгуків, але порівнювати бренд з Xiaomi з точки зору популярності все ще зарано.

Магазини

Посилання та ціни

ЦИФРА

Купити за 3899 грн

TOUCH

Купити за 4989 грн

Плюси:

  • захист Smart Chip;

  • збільшена ємність;

  • потужна зарядка;

  • добрий бренд.

Мінуси:

  • масивний блок.

BASEUS Amblight 65W

BASEUS Amblight 65W

Позицію екс-лідера в нашій добірці займає ще один популярний акумулятор для портативної техніки від компанії BASEUS. Йдеться про лінійку Amblight, яка підтримує потужність 65 Вт і ємність в районі 30 000 мАг. Стильний винахід підтримує PD, а також одразу 7 портів. При цьому три з інтерфейсів можна експлуатувати для самої батареї, включаючи Lightning, а також USB Type-C. Для смартфонів доступно одразу 5 портів. Немаловажний і той факт, що навіть при використанні кількох гаджетів одночасно потужності не падає нижче 45 Вт. Цього може вистачити для багатьох ноутбуків (але дивіться поради до ЗУ). Корпус отримав креативний екран, завдяки якому можна з великою точністю контролювати залишковий заряд та процес роботи техніки.

Магазини

Посилання та ціни

ЦИФРА

Купити за 3499 грн

TOUCH

Купити за 3499 грн

Плюси:

  • багато інтерфейсів;

  • зовнішній вигляд;

  • популярна модель;

  • швидке заряджання при підключенні кількох пристроїв.

Мінуси:

  • не виявлено.

Як вибрати повербанк для ноутбука?

Сьогодні багато користувачів шукають зовнішні акумулятори з Power Delivery (зарядка через USB-C), і вважають, що це вирішить усі їхні проблеми. Це не так. Щоб підключити повербанк до ноутбука, останній теж повинен мати сумісність із зарядкою через кабель, а таких одиниць. Так, у випадку з сучасними ноутбуками (переважно Apple) справи набагато простіше, оскільки вони підтримують USB 3.1, що підтримує до 5В. Однак, старі пристрої позбавлені такого порту і не можуть пропускати достатній вольтаж. Тому доведеться придбати спеціальний перехідник.

Варіанти підключення повербанка до ноутбука без USB 3.1

Найпростіший варіант - знайти зовнішній акумулятор з підтримкою PD і роз'ємом DC (завдяки його наявності нам не доведеться переживати за нестачу напруги і шукати плати або DC-перехідники), і підібрати адаптер, який відповідав би розміру гнізда в нашому ноутбуці для ЗУ, якщо він не передбачено комплектацією. У продажу є адаптери для будь-якого зарядного пристрою. Наприклад, мені підходить перехідник DC із розміром штекера 5.5 x 2.5 міліметрів. Щоб дізнатися, який розмір штекера в ЗУ для вашої батареї, вкажіть модель ноутбука в Інтернеті, знайдіть зарядку та прочитайте специфікації. Альтернативний варіант – знайти комплект перехідників, вони є у продажу. У цьому випадку потрібний акумулятор, який має відповідний порт.

Другий варіант – знайти повербанк, що відповідає параметрам вашого ноутбука, та придбати до нього перехідник із DC та PD. Самі виробники їх не випускають, але багато китайських варіантів майже для будь-якої моделі. Які показники необхідно враховувати?

  1. Потужність. Якщо для заряджання ноутбука потрібно 65-100 Вт, то і зовнішній акумулятор повинен стільки видавати (просто помножте напругу на силу струму, щоб обчислити необхідне значення у Вашому випадку).

  2. Напруга. Навіть не дивіться зовнішні акумулятори, які дають напругу до 12В. Очевидно, що вашому ноутбуку потрібно більше, аж до 20В.

Таким чином, другий варіант доступніший, адже повербанків без DC набагато більше, але доведеться витратити час, щоб знайти відповідний кабель-перехідник, а не просто адаптер.

Який повербанк для ноутбука краще вибрати у 2024 році?

Таким чином, ми з'ясували, яким критеріям повинен відповідати зовнішній акумулятор для ефективного заряджання різної портативної техніки. Якщо Вам не вистачило наданої інформації, ви все одно не знаєте, який вибрати повербанк для ноутбука, рекомендуємо подивитися огляди на такі вироби як:

  1. Недорогий зовнішній акумулятор для ноутбука – BASEUS Adaman Metal;

  2. Преміальний повербанк із бездротовою зарядкою – Power Plant PB-930456.

Якщо було корисно, підписуйтесь на наші соціальні мережі, і слідкуйте за новинами та новими публікаціями.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
MC
My Choice@MyChoice

3.6KПрочитань
1Автори
4Читачі
На Друкарні з 23 червня

Більше від автора

  • Топ-10 кращих веб-камер – Рейтинг 2024 року

    Якщо з сучасними ноутбуками все передбачено в плані відео-спілкування та запису контенту, то зі стаціонарними ПК справи інакше.

    Теми цього довгочиту:

    Веб-камери
  • Топ-10 кращих VR-окулярів - Рейтинг 2024 року

    VR-окуляри повільно, але впевнено набувають популярності не тільки в ігровій індустрії, але і в галузі навчання, моделювання та в інших сферах життя суспільства.

    Теми цього довгочиту:

    Рейтинги
  • Топ-5 кращих SSD-дисків - Рейтинг 2024 року

    Безумовно, прогрес диктує повільний, але вірний перехід із HHD на SSD-накопичувачі, які набагато швидше. Разом з тим, власникам багатьох ПК, які збиралися раніше, складно скористатися цією пропозицією через застаріле складання.

    Теми цього довгочиту:

    Ssd

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається