Дозвольте мені почати з деякої статистики: чи знали ви, що традиційне викладання STEM-предметів зменшує відсоток успішності на 55%? [1]

Хоча активне навчання (те, що в англомовному просторі зветься “active learning”) не є новою концепцією і може бути впроваджене різними способами, деякі люди все ще примудряються творчо підходити до нього. Наприклад, замість того, щоб читати підручники і відповідати на теоретичні питання, тому що школа не має місця або бюджету для повноцінної лабораторії, учні можуть досліджувати науку віртуально.

Labster - саме той додаток, який для цього потрібен! Це віртуальна лабораторія, яка працює з (майже) будь-якого пристрою і має понад 300 симуляцій для ваших учнів. Давайте розглянемо плюси, мінуси, можливості, а головне - чи варта ціна того?

Що пропонує Labster?

Наразі існує рівно 303 симуляції. Всі вони розділені за рівнями навчання: для старшої школи, для університетів і коледжів, для професіоналів. Також є 33 предмети на вибір (так звані пакети). Тож вибір відповідної програми не повинен бути проблемою!

Усі симуляції мають час на виконання, і в середньому вони тривають 30 хвилин. Більшість з них більше схожі на пояснювальне відео, де студенти можуть як вивчати теорію, так і застосовувати її у віртуальній лабораторії.

Якщо ви не впевнені, яку симуляцію обрати - ви завжди можете переглянути коротке пояснювальне відео про кожну симуляцію та прочитати огляд, навчальні цілі тощо.

Переваги Labster

  • Дійсно ефективне рішення, якщо навчальний заклад не має бюджету або простору (також чудово підходить для домашнього навчання!)

  • Дає можливість учням не тільки вчитися, а й застосовувати знання у творчому середовищі без реальних наслідків, а це означає, що вони можуть реалізувати всі свої ідеї!

  • Labster пропонує вчителям можливість оцінювати учнів, оцінювати їхній прогрес та коригувати зміст курсу - і все це на одній платформі

  • Він легко інтегрується з платформами LMS, такими як Moodle, Canvas, Blackboard та іншими

  • Вам не потрібно завантажувати додаток, щоб користуватися ним - він відкривається в браузері. Він також доступний в AppStore для IPad!

Мінуси Labster

  • Не всі симуляції доступні іншими мовами, окрім англійської. Існує обмежений список симуляцій, доступних французькою, іспанською, італійською, німецькою, данською, французькою канадською мовами, і лише одна симуляція бразильською португальською! Української, звичайно, немає. Але і р*сійськ*ї також. Win-win?

  • Labster працює за ліцензією, а не за щомісячною/щорічною оплатою або за принципом "pay-as-you-go”

  • Якщо ви або ваші студенти з технікою на “Ви” або на “Вибачте будь-ласка”, може бути складно навчити всіх і пояснити, що відбувається.

  • Вони не скажуть вам ціну заздалегідь - вам доведеться зв'язатися з ними, щоб отримати її. Йой

Найважливіше - вартість

Як я вже казала, Labster працює за ліцензією, і ціни на сайті не вказані. Зазвичай це означає, що ціна дуже висока! Власне, я зв'язалась з ними - і вони мені так і не відповіли. Можливо, вони вирішили, що я не їх потенційний клієнт!

Однак, згідно з різними джерелами, вартість становить близько 100$ за студента. Це може бути трохи більше або менше, залежно від того, чи це індивідуальний або груповий доступ. Краще присісти - в наших реаліях це майже 4000 грн!

Хороша новина полягає в тому, що вони пропонують 30-денну безкоштовну пробну версію!

Якщо ви дійсно хочете спробувати, я б запропонувала зібрати невелику групу замотивованих студентів (таким чином ви не витратите дорогоцінний пробний час на організаційні питання) і спробувати його. Якщо відгуки студентів будуть позитивними і їхні результати будуть вищими, ніж у тестової групи без Labster - можливо, варто обговорити інвестиції!

Labster вартий того, чи це просто нова іграшка?

[1] “Active learning increases student performance in science, engineering, and mathematics” by Freeman et al., 2014, (https://www.pnas.org/doi/10.1073/pnas.1319030111)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Valeriya Ensenat
Valeriya Ensenat@valeriya.ruta

valeriya-ensenat.webflow.io

138Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 5 червня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається