Amazon.com – найбільший у США майданчик із продажу товарів через інтернет: понад 50% онлайн-покупок у Штатах відбуваються на ньому. Американський гігант електронної торгівлі Amazon звітував про свої фінансові результати за третій квартал 2023 року. Виторг компанії за цей період збільшився на 13% річних, до 143,1 мільярда доларів. Показник перевищив прогнози аналітиків, які очікували результат на рівні 141,4 мільярда доларів.

Будь-яка людина може зареєструватися на Amazon як продавець та розпочати роботу. Покроково цей бізнес виглядає так:

  • Виберіть продукт.

  • Знайдіть постачальника в Китаї, домовтеся з ним.

  • Надішліть товар на склади Amazon в США.

  • Почніть продаж.

Як правило, закупівля виробів для реалізації відбувається в Китаї, але якщо у вас виробництво в Україні, відправляти можна звідси. Головний плюс «Амазону» – клієнти довіряють цьому майданчику та оплачують замовлення на сайті, не потрібно з ними спілкуватися. Він і доставляє покупки. Треба займатися лише просуванням та підтримувати товарні залишки на складах.

На Amazon велика конкуренція, але клієнтів вистачає: 15–20 продажів на добу – не так складно. За грамотно підібраного продукту вони принесуть чистий прибуток $2–3 тис. на місяць.

Перше, що потрібно зробити – вивчити правила

(https://sellercentral.amazon.com), щоб не отримати бан за порушення, тут без знання англійського нікуди.

Вибір продукту – основа бізнесу

Переходимо до найважливішого – пошуку товару для продажу.

Якщо його вибрано неправильно, подальша робота не принесе результатів. Тому слід розуміти, які продукти варто просувати.

Принципи:

  • Заходити треба у сформовану нішу, де є попит та пропозиція.

  • Не займайтеся дешевими товарами, вибирайте продукти із ціною від $15, ідеально – $25–30. У цю цінову категорію заходять із невеликим бюджетом і одержують непоганий прибуток.

  • Не працюйте з речами, що б'ються і легко ламаються, тому що це більш високий ризик повернення.

  • Шукайте легкий та компактний продукт: менше доведеться платити комісій за доставку та зберігання.

  • Шукайте нішу, в якій немає сильних гравців із великою кількістю відгуків.

  • Не заходьте у сфери з маленькими попитом та конкуренцією: перший показник має бути високим, другий – середнім.

Наприклад, якщо ви продаватимете чохли для мобільних телефонів, то не заробите на цьому грошей, тому що вони дешеві і весь прибуток з'їсть комісія. Якщо ви продаватимете скляні вази, сильно витратитеся на повернення, тому що товар битиметься і клієнти його повертатимуть. Це приклади невідповідних продуктів. Але якщо ви продаєте миски для тварин, які не б'ються, важать мало, займають трохи місця і коштують $20, то прибуток забезпечений.

Програми для вибору товару

Далі потрібно розібратися з ПЗ, яке допоможе у пошуку правильної ніші. Для початку я б порекомендував Jungle Scout та AmazeOwl.

AmazeOwl

Це корисна програма, за допомогою якої відбирають потенційно цікаві продукти. Вкажіть параметри (наприклад, конкуренція, ціна, відгуки), і вона покаже найперспективніші. Також вона дозволяє зайти на сторінку конкурента та подивитися, що він змінював у лістингу і як це відбилося на його справах.

Jungle Scout

Плагін браузера для оцінки конкуренції та оборотів продавців, визначення попиту. Він дозволяє зрозуміти, чи варто заходити в нішу, показує такі параметри щодо конкурентів: середні ціни у вибраній області та кількість відгуків, рівень попиту.

Якщо ви знайшли цікавий продукт, необхідно порахувати його фінансову модель. Врахуйте комісії за допомогою "Амазон Калькулятора", можливі повернення (в середньому 3%) і не забудьте закласти рекламні витрати. Склавши фінансову модель, ви зможете зрозуміти, чи вигідно займатися продуктом.

Стратегії просування

Як просувати товар?

Я виділяю 2 стратегії роботи (є й інші, але віддаю перевагу цим): онлайн-арбітраж і Private label.

Private label

Ви запускаєте продукт під власним брендом, робите оголошення (лістинг), що продає, налаштовуєте та оптимізуєте рекламу. Для цього потрібно знайти продукт, що користується попитом, доопрацювати, придумати дизайн, зробити фото, що продають.

На запуск йде більше часу, але й потенціал значний: знадобляться вкладення у розмірі $4–5 тис., які за правильного вибору товару повернуться за 3–7 місяців. Окупність доларового бізнесу за такий період – це чудовий показник.

Онлайн-арбітраж

Це стратегія пошуку продукту, який вже добре продається, та його постачальника. Потрібно відправити товар на склад «Амазону» та збувати його через готовий канал продажу. Для запуску за цією стратегією вистачить $1,5 тис. Вона простіша, але потрібно постійно шукати нові продукти, щоб підтримувати дохід на високому рівні.

Скільки можна заробляти

Стелі у цьому бізнесі немає: запустили один товар, вивели у прибуток, запускаєте наступні. Все залежить лише від оборотних коштів. Припустимо, ви вклали $1000, після продажу отримали $2,5 тис. З цих грошей $1000 реінвестували, $1000 склали інші витрати, а $500 – чистий прибуток (50%, дуже добрий показник). У разі збільшення оборотних коштів, як й у будь-якому товарному бізнесі, зростає дохід.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

746.4KПрочитань
11Автори
562Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається