Як придумати найкращу назву для свого бізнесу

Зміст

Вибір ідеальної назви для підприємства - поширений виклик для власників бізнесу, який може суттєво вплинути на його успіх. Сильна назва, що добре запам'ятовується, може принести користь вашому брендингу та планам просування бізнесу.

Вона повинна відображати основні цінності вашого бренду. Вона повинна запам'ятовуватися клієнтам і нагадувати співробітникам про те, чому ви займаєтеся бізнесом.

Ця стаття покаже вам, як придумати найкращу назву для вашого бізнесу, і надасть кілька порад та ідей, які ви можете використати, щоб отримати ім'я, що запам'ятовується, для вашого бренду.

Як створити назву для бізнесу

Дотримуйтесь цього посібника, щоб створити назву компанії:

Використовуйте абревіатури

Якщо ви хочете створити бренд для свого бізнесу, найпоширеніший метод - це використання набору ініціалів. Хороша назва компанії не повинна бути довгою.

Подумайте про те, щоб використати частину рядка цінних слів як назву вашого бізнесу. Багато великих корпорацій скорочують свої повні назви до абревіатур, тому що їх легше запам'ятати; такі бренди, як BBC (Британська телерадіомовна корпорація).

Поєднуйте різні поняття

Поєднання різних понять - один з найбільш винахідливих способів створення унікальних назв для бізнесу. Перевірте два-три терміни, пов'язані з вашим брендом, і подумайте, чи можете ви повністю або частково інтегрувати їх у назву.

Наприклад, якщо ви хочете відкрити заклад, що спеціалізується на продажу піци, вам підійде назва на кшталт "PizzaGo".

Використовуйте наявні у вашому розпорядженні інструменти для придумування назв

Ви можете використовувати різні веб-сайти для придумування назв, такі як VisualThesaurus.com, щоб отримати візуальне уявлення про ключове слово. namemesh.com має генератор назв для стартапів. Shopify Business Name Generator створює ідеї назв брендів, а також може одразу перевірити доступність домену для вас. Ви також можете використовувати naminum.com для створення тематичних імен.

Знайдіть мотивацію в мистецтві та міфології

Деякі відомі компанії, такі як Hermes та Oracle, мають назви, похідні від міфів. Ви можете назвати свій бізнес на честь міфологічного персонажа, але проведіть дослідження, щоб дізнатися, чи є такий, який підходить для вашого бізнесу.

Проведіть комплексне дослідження в Інтернеті

Після того, як ви виберете назву, яка вам подобається, проведіть дослідження в Інтернеті. Швидше за все, ви виявите, що хтось інший вже використовує цю назву. Але не зупиняйтеся на цьому; шукайте далі, поки не знайдете унікальну назву, яка ще не використовується.

Використовуйте своє ім'я

Ви можете заснувати бізнес зі своїм ім'ям, оскільки воно є вашим брендом. Багато популярних компаній носять імена своїх засновників, наприклад, Boeing, названа на честь Вільяма Боїнга, засновника.

Використовуйте іноземну мову

Включення нерідної мови - ще один винахідливий прийом для створення концепції назви бренду. Це допомагає потенційним клієнтам запам'ятати ваш бренд і зробити його інтригуючим. Це може бути винний магазин з ірландською назвою або магазин одягу з іспанською назвою.

Acer, що означає "гострий", "здібний", і Volvo, що означає "я їду" - це приклади використання латинських назв. Використовуйте будь-яку іноземну мову на ваш вибір для опису вашого бренду, залежно від типу послуг, які ви хочете запропонувати.

Подивіться на мапу, щоб оживити події

Мотивуйтеся світом. Ви, напевно, чули про Amazon, короля онлайн-ритейлу. Він носить ім'я найбільшої річки у світі. Інгвар Кампрад заснував IKEA, коли поєднав своє ім'я з назвою рідного міста Ельмтарид Аґуннарид.

Вибір занадто конкретної назви може призвести до проблем у майбутньому. Не використовуйте назви на кшталт "Весільний одяг островів Вірджинії". Буде краще, якщо ви не обмежите свій бренд певною місцевістю, якщо тільки ви не хочете працювати в конкретному місці.

Створіть альянс зі схожим бізнесом

Ви можете співпрацювати з іншим власником бізнесу або об'єднатися з іншим брендом і об'єднати елементи обох назв для створення нової.

Використовуйте нікнейми

Використовуйте свій нікнейм як назву вашого бізнесу, щоб додати йому індивідуальності. Крім того, ви можете створити назву бренду, що запам'ятовується, використовуючи ім'я або прізвисько вашої дитини. Mercedes як бренд носить ім'я дочки засновника.

Використовуйте символ

Інша стратегія полягає у використанні символу або ключового компонента вашого продукту або послуги, яку ви надаєте, в якості мотивації для назви вашого бренду.

Збирайте відгуки

Після того, як ви придумали п'ять або десять назв, попросіть їх переглянути надійних близьких друзів, родичів або колег. Попросіть свою цільову аудиторію також висловитися. Крім того, переконайтеся, що назва не має жодного несприятливого значення.

Оцініть продукт чи послугу вашого бренду з іншої точки зору

Подумайте, про що ще може нагадувати ваш бізнес-продукт. Можливо, ви починаєте косметичний бізнес і помітили, що ваші набори для макіяжу мають квітковий дизайн. Ви можете включити це в назву вашого бізнесу.

Ключові слова для дослідження

Ви можете скористатися безкоштовними ідеями ключових слів від Twinword, щоб сформулювати назву вашого бізнесу. Коли ви вводите ключове слово, пов'язане з вашим брендом, у вікні пошуку, на сайті відображається діаграма всіх інших слів, пов'язаних з ключовим словом, яке ви вводите.

Змінюйте формулювання

Ви можете привернути увагу людей до назви вашого бренду, видаливши літеру, додавши літеру або повністю змінивши формулювання відомого слова.

Такі бренди, як Flickr, опустили останню літеру "e", щоб створити коротку назву, що легко запам'ятовується. Візьміть фразу, важливу для вашого бізнесу, і придумайте новий спосіб її написання.

Використовуйте свої переконання

Ви можете нагадувати собі про те, у що ви вірите, і ділитися цим зі своїми клієнтами та працівниками, структуруючи назву вашого бізнесу відповідно до цих переконань.

Така назва, як "Nomad", одразу викликає асоціації з дослідженнями та пригодами.

Використовуйте свою особисту історію або історію бренду

Розповісти історію вашого бізнесу через назву може бути чудовою можливістю. Якщо ваш бізнес має цікаву передісторію, ви можете використати назву для її опису.

Дослідження зі словником

Ви можете вибрати унікальне слово зі словника, якщо ви ознайомилися з іншими методами, перерахованими вище, але все ще не знаєте, як назвати свій бренд.

Підсумовуючи

Бажано згенерувати багато концепцій назви бренду та проаналізувати їх, перш ніж вибрати одну. Після того, як ви вибрали ідеальний варіант, перейдіть до необхідних перевірок. Якщо назва унікальна, зареєструйте відповідний веб-домен.

Компанії проводять ребрендинг, але це вимагає часу та ресурсів. Щоб гарантувати, що ваш бренд матиме фантастичний старт, докладіть зусиль, щоб ім'я було ідеальним з першої спроби.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Заробіток. Крипта
Бізнес. Заробіток. Крипта@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

452.1KПрочитань
11Автори
386Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається