Як заробити 5000$ на ChatGPT

Пам'ятаєте, як мама в дитинстві говорила "Чи за тебе Шевченко вчитися прийде?". Тоді вона не підозрювала, що у 2023 року з'явиться нейромережа, здатна скласти іспити на "відмінно", а її знань вистачить, щоб відповісти на питання, які хвилюють людство.

Підписуйтесь на телеграм-канал 🇺🇦

Так, GPT-4, яка нещодавно вийшла, зуміла успішно пройти через усі іспити, що існують у США, від математики до літератури.

І якщо вже GPT-4 така розумна нейромережа, чому б їй не попрацювати за вас? Уявіть: ви заходите в Інтернет на 1 годину на день, щоб дати завдання нейромережі, вона виконує всі вказівки, а ви отримуєте ті самі гроші, що отримували на 8-годинній роботі в офісі. Звучить як мрія? Для деяких фрілансерів це давно стало більш ніж реальністю.

Айтішник без вищої освіти та курсів

Давайте будемо чесними: усі потай заздрять фахівцям з IT, бо в якій би країні світу вони не опинилися, їхні навички будуть затребуваними і високооплачуваними.

На цьому фоні інтерес до програмування стрімко зростає, люди записуються на дорогі онлайн-курси з С++, веб-дизайну та інших галузей.

Але чи так потрібні особливі навички та роки навчання, щоб стати непоганим фахівцем? Ні. Більш-менш розбираєтеся в базі? Чудово, решту надайте GPT.

Нещодавно, наприклад, дизайнер похвалився тим, що за допомогою GPT-4 створив застосунок iOS для збору інформації з сайту і відображення у вигляді списку. Нейромережа ще допомогла конвертувати отриманий код у працюючу програму:

На створення такої програми пішло 25 хвилин. Цікаво, а скільки часу і сил витратив би UI дизайнер на таке завдання? А головне - скільки б він за нього отримав?

А поки що ще одна історія про людину, яка витратила 11 центів на ту роботу, що оцінюється більше ніж у $5 000.

Стартапер Джо Перкінс поділився у Твіттері тим, що за допомогою GPT-4 написав код для 5 мікросервісів одного продукту. Хороший розробник, до якого звернувся Джо, за це завдання зажадав 5 000 фунтів стерлінгів, тобто близько $6 000 доларів або двісті сорок тисяч гривень, і встановив термін виконання 2 тижні.

GPT-4, якій не потрібно годувати сім'ю і платити за дорогу оренду житла в Лондоні, впоралася з цим завданням всього за 3 години і 11 центів.

Тепер ви розумієте, до чого я хилю? Звичайно, ви скажете, що штучний інтелект не досконалий, робить помилки і точно ніколи не замінить людину. Можливо. Але вже зараз безкоштовний ChatGPT напише вам код на Python, C++, JavaScript за кілька секунд, особливо якщо ви дасте йому достатньо даних про продукт.

Безкоштовний маркетинг буває не тільки в мишоловці

Отже, ви стали непоганим програмістом на Python і C++. Тепер саме час відкривати власну агенцію з розробки мобільних і ПК додатків. І на маркетинг такого агентства ви не витратите теж ні гривні, тому що ChatGPT замінить досвідченого маркетолога.

Якщо ви нещодавно опанували професію, то зараз саме час оптимізувати свою роботу за допомогою ChatGPT, щоб не довелося витрачати час на пошук ідей, аналіз стратегій, а також врятуватися від дедлайнів, що горять.

Я надав нейромережі завдання провести аналіз цільової аудиторії та запропонувати стратегії щодо поліпшення реклами. Пара простих речень з основними даними про продукт - і нейромережа виконає завдання на найвищому рівні:

Домогтися конкретного і професійного результату від ChatGPT можна за допомогою спеціальних команд - промптів.

Пиши, скорочуй:

Як ви пам'ятаєте, ChatGPT - це мовна модель, створена для генерації відповідей на запити природною мовою, тобто такою, якою користуються люди. Це підштовхує до ідеї: що, якщо перетворити ChatGPT на інструмент для копірайтингу?

Я поставив нейромережі запитання, які тексти вона може створювати як копірайтер, і в принципі я б сам не відповів детальніше:

10 різних типів текстів для різних цілей - реклама, контент у соцмережах, скрипти для відео на YouTube, електронні розсилки. Що завгодно!

Що щодо заробітку?

На популярній біржі копірайтингу Кабанчик, наприклад, за 40-50 невеликих SEO-текстів виконавець отримає 3000-4000 гривень. ChatGPT напише SEO-оптимізований опис менш ніж за хвилину. Делегуйте монотонні завдання нейромережі й отримуйте ті самі гроші за роботу. І пам'ятайте, що ChatGPT пише різними мовами, тож можете спробувати себе в ролі перекладача невеликих текстів.

Загалом, ChatGPT є хорошим генератором унікального контенту і сміливих ідей. Він вирішує завдання, пов'язані з бізнесом, творчістю, науковими дослідженнями та іншими галузями людської думки.

І швець, і жнець, і на дуді гравець.

Не тільки ChatGPT підходить для створення креативного контенту і заробітку на цьому. Є нейромережі, які пишуть музику, створюють якісні зображення, працюють над анімацією в іграх і монтують відеоролики.

На ринку фрілансу є попит на створення ілюстрацій, обкладинок, стікерів та інших зображень за допомогою штучного інтелекту. На біржі Freelancehunt, наприклад, за одне замовлення заробляють від 3500 гривень:

Для таких цілей чудово підійде нейромережа Midjourney, яку можна протестувати на їхньому офіційному Discord-сервері (але вже платно).

Крім цього, є нейромережі, здатні написати фонову музику для ваших відео на YouTube або Reels в Інстаграмі. Сервіс Mubert на основі текстового запиту складе нескладні композиції. Безкоштовно на місяць доступно 25 треків тривалістю до 25 хвилин.

Але найприголомшливіший функціонал для творчості, мабуть, у нейромережі D-ID, яка за кілька хвилин створює відеоролик різними мовами, озвучений чоловіком або жінкою зі справжнім ведучим на екрані, або із зображенням, завантаженим вами.

Як ці інструменти допоможуть заробляти? Легко: економте час і бюджет на зйомці відеолекцій, наприклад, адже лектор з нейромережі не втомлюється і не вимагає великого гонорару за свою роботу.

Висновок:

Пропонуйте свої послуги на біржах фрілансу, бо зараз робота з ШІ стала дуже затребуваною і поки що не повністю освоєною сферою. Створюйте мобільні додатки, пишіть тексти, що продають, малюйте ілюстрації та записуйте ролики за кілька хвилин, щоб скоротити години роботи в кілька разів і при цьому збільшити свій дохід!

На цьому в мене все. Дякую, що дочитав до кінця!
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

783.7KПрочитань
11Автори
602Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається