Які сертифікати про знання німецької мови є і де вони потрібні

Зміст
Які сертифікати про знання німецької мови є і де вони потрібні

Які сертифікати про знання німецької мови є і де вони потрібні

Для чого вам потрібний сертифікат про знання німецької мови

Сертифікати з німецької корисні тим, хто збирається вступати до університетів, влаштовуватися на роботу, переїжджати чи возз'єднуватися з сім'єю в Німеччині, Австрії, іншій німецькомовній країні. Їх приймають як підтвердження ваших мовних здібностей у посольствах, міграційних центрах, відділах з міграційної політики Міністерства внутрішніх справ, нарешті їх часто вимагають HR-менеджери при розгляді резюме.

Про що «каже» сертифікат

Сертифікат – письмове підтвердження цільовою мовою того, що ви володієте цією конкретною мовою на рівнях від А1 до С2. Усі сертифікати містять приблизно однакову інформацію: який рівень і як довго ви вивчали, як добре володієте основними мовними компетенціями (читання, письмо, говоріння, аудіювання, на високих рівнях – граматика) і хто ручається за ваші знання. Найменш докладні сертифікати видають після рівня А1: вони, як правило, містять ім'я власника свідоцтва, інформацію про досягнутий рівень та школу, яка його видала. Найбільш докладні – від рівня В2, коли у іспиті з'являється графа «Граматика».

Зразок сертифікату

Як зрозуміти, сертифікат якого рівня я маю надати

1. При вступі

Для участі у приймальній кампанії у німецьких та австрійських вузах вам потрібен сертифікат рівня А2-В1 (для підготовчих курсів), В2 (безпосередньо для вступу на більшість спеціальностей), С1 (для майбутніх медиків). Також австрійські університети вимагають сертифікат рівня С1 на більшість спеціальностей, без нього можна претендувати в країні лише на навчання у коледжах.

Автор: Leon Wu. Опубліковано на Unsplash

Часто університети на своїх сайтах уточнюють необхідний рівень. Ви також можете написати до приймальної комісії ВНЗ та уточнити, сертифікат про володіння яким рівнем і від якої мовної школи вони приймуть.

2. При переїзді, возз'єднанні та влаштуванні на роботу

Якщо ви плануєте відвідати країну як нянька за спеціальною програмою, працювати у сфері обслуговування, то підійде рівень А1. Він же знадобиться тим, хто хоче отримати подружню візу.

Однак для роботи кваліфікованих фахівців на менеджерських позиціях і вище потрібні рівні С1 та С2.

Автор: Ant Rozetsky. Опубліковано на Unsplash

Які існують іспити на знання німецької

Автор: Jeswin Thomas. Опубліковано на Unsplash

Найбільш популярний - іспит в Інституті Ґете, при успішній здачі якого ви отримуєте Goethe-Zertifikat від рівнів А1 до С2. Такий сертифікат приймають скрізь, він підійде для будь-яких цілей.

ÖSD – державний іспит з німецької як іноземної, який підійде для переїзду, возз'єднання, релокації, влаштування на роботу та надходження. Поділено на рівні від А1 до С2.

TestDаF – іспит, розроблений насамперед для підтвердження знання мови в абітурієнтів німецьких та австрійських вузів. Має трирівневу систему (TDN 3, 4, 5), яка відповідає рівням В2-С1 у європейській системі.

DSD – це своєрідний мовний диплом, що складається із трьох рівнів: DSD A2, I Erste Stufe (B2), DSD II Zweite Stufe (B2/C1). Приймається для вступу до німецького коледжу або вишу.

DSH – також іспит, який підходить для вступу до університетів Німеччини, Австрії, Швейцарії, Люксембургу, Ліхтенштейну або Бельгії. Розділений на три рівні, але при поданні документів комісія прийме лише 2 та 3 рівень (В2-С1). Рекомендуємо складати цей іспит безпосередньо в країні та ВНЗ призначення.

Як готуватися до екзаменів

  1. Мовні курси

  2. Репетитор

  3. Пробні тести на сайтах, які видають сертифікат

  4. Онлайн ресурси (наприклад, deutschonline.ucoz.org )

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
More Viter
More Viter@MoreViter

12.1KПрочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 1 червня

Більше від автора

  • Цікаві факти про Статую Свободи

    4 липня 1884 року Франція подарувала Сполученим Штатам неймовірний подарунок до дня народження: Статую Свободи! Без постаменту вона така ж висока, як 15-поверховий будинок. Вона представляє Сполучені Штати.

    Теми цього довгочиту:

    Статуя Свободи
  • 6 нестандартних способів як вивчити алфавіт німецької мови

    Вивчення алфавіту німецької мови може бути цікавим і творчим процесом, якщо підійти до цього нестандартно. Існують різні методи, які використовували люди, щоб зробити процес вивчення мови більш захоплюючим і ефективним.

    Теми цього довгочиту:

    Німецька Мова
  • 10 причин, чому варто вивчати і говорити іспанською

    Іспанська мова є яскравою та широко поширеною мовою, яка пропонує багато переваг. Незалежно від того, чи є ви завзятим мандрівником, бізнесменом чи просто бажаєте збагатити свій культурний досвід, вивчення іспанської мови може відкрити вам двері у світ можливостей.

    Теми цього довгочиту:

    Іспанська Мова

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається