Заробляємо на логотипах без диплома з дизайну

Сьогодні говоритимемо з тобою про дизайн, а точніше, про один із найпопулярніших напрямів у мережі, а також зосередимося на тому, як можна генерувати круті ідеї в реальність за кілька хвилин.

Потім, поговоримо про ринок збуту і способи подолання конкуренції дешево і сердито.

*Якщо що, на одних тільки лого можна прожити, але колупаючись у носі гроші не попруть, треба попрацювати і напружити звивини.

Замовники бувають різні, але ділити їх можна на 2 типи: хто хоче "дуже добре, але грошей не так багато", і ті, хто каже: "зробиш годноту - грошима не скривджу".

Фокус треба тримати на других, оскільки такі з'являються тільки якщо тебе рекомендують точно такі ж, тому вони на вагу золота.

Третій тип теж є - кидали, але без них ніяк. Вони скрізь є і їх не переробити (як і читерів).

Хтось платить за лого/аватар 500, хтось 5000, а хтось на постійній основі звертається, і ще й рекомендує іншим так, що виходить понад 1000$ на місяць, тут, як то кажуть, якщо справа піде і затягне, то вона "стрельне" на позитивній енергії як лазерна гармата в космос.

Слухай, ти ж розумієш, що не тільки на Fiverr всі гроші крутяться, щоб брати замовлення не по каналах в ТГ, так? Є шопи, де можна почати шукати своїх замовників і качати свої профілі.

Роботи на допомогу

Ми з тобою пройшлися по ШІ-шках, при чому різних, які можуть генерувати все що завгодно, так? Зараз вони почали з кожним місяцем ставати дедалі досконалішими і розумнішими (як не дивно).

Алгоритм твоєї роботи відносно простий:

  • спочатку збираєш інформацію про лого - зазвичай це ТЗ від замовника, де розписує, в якому стилі хотів би, буває приклади прикріплює, або каже "хочу мінімалізм у стилі епл комп'ютерс", а також про аудиторію компанії/продукту/особистості (якщо блогер) - коротше це все потрібно;

  • далі тобі потрібно налаштуватися на роботу з текстовиком, бажано з chatGPT 3.5 або 4 версії;

  • потім потрібен буде Midjourney, з яким уже не так просто, і він начебто платний став, тут тобі треба з ним розібратися і все налаштувати - дискорд-сервер свій зробити, передплату намутити або оплатити її (там не багато, якщо чесно), і також вивчити інструкції щодо роботи з ним, які кнопки за що відповідають;

  • створюєш кілька варіантів логотипів за промтами, зробленими джипітішкою для міджорні, і скидаєш замовнику, якщо обирає щось, то підвищуєш якість або редагуєш колірну гамму і готово - закриваєш замовлення + береш відгук.

Ти зрозумів що робити?

Спочатку збираєш інфу, максимально детальну, потім її додаєш у chatGPT, і просиш його зробити promt із завантаженого тексту для midjourney.

Якщо другий ШІ тебе не зрозумів і згенерував якусь хрінь, ти можеш поміняти промт просто всередині, або попросити chatGPT переписати, оскільки він "пам'ятає" попереднє листування з тобою.

Також усередині самого міджорні, у тебе є варіанти, які можна постійно змінювати, тобто 4 вихідних дає, а тобі сподобався другий, то ти його береш і переробляєш ще 4 варіанти на нього схожі.

Також є можливість змінювати свій промт після генерації і порівнювати з іншими роботами, та й загалом там надихнутися можна.

То ти потрапиш у своєрідний банк даних, і зможеш визначити "як тебе зрозумів міджорні" і з чого він збирав твої образи. Відповідно ти виявиш місця, де треба скоригувати свій промт.

*До речі, промт, це запит, з інформацією про бажане, ну так, пояснив, якщо ти був не в курсі :)

Там же зможеш глянути чужі роботи і передати вже готові, скопіювавши чужий промт. Ти художник - тобі можна.

Додаткові інструменти:

  • підвищення якості (безкоштовно) - Upscale

  • редагування без фотошопу - Canva

За цим алгоритмом (ланцюжком дій) можеш налаштувати конвеєр з виготовлення чого завгодно і для кого завгодно. Хоч лого для сайторобів, для соцмереж у будь-яких стилях.

Завіруситися в мережі, роблячи відомих персонажів у різних стилях, типу Гаррі Поттера - гопника в стилі кіберпанк 2077 (ну ти зрозумів), а потім зібрати свою аудиторію з креаторів-початківців, попрацювати на відомі бренди хоча б на фрілансі, і ти зможеш уже створити свій курс, на унікальному досвіді. Своєму досвіді.

Сарафанка запускається через особистий бренд, або через вірусність контенту, наприклад через створення відосів, кліпів і Shorts, які ведуть у телеграм, наприклад, де ти публікуєш ексклюзивчик свіжий і згенерований, а ще посилання на софт, яким будеш користуватися.

І пам'ятай: кожен хоче бути унікальним прагнучи до підкреслення своєї індивідуальності. Ти їм можеш допомогти (якщо захочеш).

До речі, ледь не забув, тримай ще софт LOOKA (платний) - ШІ, який генерує логотипи набагато швидше за алгоритм вище, що допоможе твоїй майбутній агенції вийти на більші обсяги.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

782.2KПрочитань
11Автори
600Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається