Зміна терміну підтримки ядра Linux

Поряд із буденними сповіщеннями про нові релізи в новинах з'явилось повідомлення про одну кардинальну зміну у лінукс середовищі.

В найближчому майбутньому буде зменшено термін довгострокової підтримки LTS-гілок ядра Linux. Про це на нещодавній конференції "Open Source Summit Europe" в Іспанії повідомив Джонатан Корбет, один із команди розробників ядра.

Замість теперішніх шести років час підтримки протягом якого в LTS-ядро будуть вноситись оновлення безпеки та виправлення помилок становитиме лише два роки.

Такий намір пояснюється тим, що на думку команди люди мало використовують старі ядра і підтримувати їх так довго не має сенсу. Також аргументом до зміни терміну підтримки є те, що така робота займає чимало сил та часу і розробники маючи велике навантаження працюючи тривалий час на волонтерських засадах просто "вигорають".

Зміни будуть застосовуватись із наступних релізів. Актуальні версії матимуть оновлення відповідно до попередньо визначених термінів.

Для користувачів домашніх комп'ютерів такий поворот матиме не значний вплив. А от адміністраторам серверів, різного роду обладнання, вбудованих систем та пристроїв "інтернету речей" додасться мороки. Також розробникам Android доведеться міняти цикли випуску своїх релізів.

---

Джерело: [linuxiac.com](https://linuxiac.com/linux-lts-kernels-moves-to-two-year-support-period/)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Лінукс Майстер
Лінукс Майстер@prolinuxua

1.9KПрочитань
3Автори
25Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Реліз дистрибутива Ubuntu 24.04 LTS

    Відбувся випуск дистрибутива Лінукс Ubuntu 24.04. Реліз отримав ім'я "Noble Numbat" (Шляхетний Намбат) і має статус довготривалої підтримки LTS.

    Теми цього довгочиту:

    Linux
  • Реліз дистрибутива Fedora 40

    Стали доступними для завантаження нові збірки популярного дистрибутиву Fedora 40.

    Теми цього довгочиту:

    Linux
  • Командний рядок у деяких відомих програмах

    Від початку комп’ютерної ери взаємодія з програмами відбувалась через введення команд з клавіатури. Згодом всі головні програми перейшли на графічний інтерфейс, але дещо й залишилось

    Теми цього довгочиту:

    Linux

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається