10 ідей для пасивного заробітку

Зміст

Пасивним прибутком називають вид заробітку, для якого потрібні мінімальні вкладення часу та сил. Але відразу ж варто розвіяти головну оману: пасивний дохід не означає, що треба сидіти і чекати на поповнення рахунку, нічого при цьому не роблячи. Майже кожен вид пасивного заробітку потребує певної праці та вкладень, особливо на старті. Після цього він приноситиме дохід, не вимагаючи вашої активності.

У статті розберемо 10 ідей пасивного заробітку. Тут не буде пропозицій про купівлю цінних паперів, криптовалюти та торги на біржі. Всі ідеї доступні для реалізації, вони підходять для підприємців-початківців і не вимагають специфічних знань.

1) Автомобіль як джерело пасивного доходу

Ви можете здавати свій автомобіль в оренду службам таксі або прокату. Але варто розуміти, що просто віддати машину і чекати доходу не вдасться. Доведеться все контролювати.

  • По-перше, потрібно розібратися в юридичній стороні питання.

  • По-друге, грамотного підібрати орендаря (приватні особи, транспортні компанії, місцеві таксопарки, агрегатори) та визначити умови співпраці з ними.

  • По-третє, варто заздалегідь скласти план доходів та видатків проекту, щоб визначити, наскільки це вигідно у вашому конкретному випадку.

Як правило, у місті-мільйоннику переданий в оренду автомобіль може приносити 500-1000 тис. гривень на день, а на місяць 15-20 тис. гривень. Але слід враховувати зношування автомобіля, можливий ремонт, витрати на обслуговування, страховку тощо.

Ця ідея підійде тим, хто добре розуміється на тонкощах роботи таксопарків і транспортних компаній.

Тож теоретично — це високорентабельний бізнес, але, як свідчить практика, процес дуже ризикований і клопітний. Наприклад, щоб знизити ризик, можна здавати автомобіль не як таксі, а для особистого користування — часто компанії орендують машини для своїх співробітників. Або вибрати інший спосіб пасивного заробітку на автомобілі.

Простіший і безпечніший варіант - використовувати машину як рекламний носій. Все, що вам потрібно - розмістити на своєму автомобілі рекламу. Щоб знайти клієнтів, можна звернутися до рекламних агентств, розмістити оголошення на OLX, або заглянути на спеціалізовані сервіси типу Wrapify та Carvertise.

Розмір доходу залежатиме від рекламної площі: чим вона більша, тим вищий дохід. Наприклад, на вантажівці можна розмістити великий банер завдяки такій рекламі можна заробляти близько 5 тис. гривень на місяць. Лайтбокс, розміщений на даху автомобіля, приносить 2-3 тис. гривень на місяць.

2) Здача в оренду свого майна

Здавати в оренду можна не тільки транспорт, а й інше майно: різне обладнання, меблі, техніку, спецінструмент, одяг для фотосесій, фотозону тощо.

3) Розробка ігор та мобільних додатків

Актуальна та прибуткова ідея. Ринок мобільних програм стабільно зростає щодня. З'являється безліч нових продуктів, які генерують чималий прибуток. План дій такий: ви розробляєте програму, завантажуєте її в магазин програм або на власний сайт, а потім починаєте отримувати пасивний дохід. Це може бути оплата самого додатка чи частини контенту; або оплата за покази реклами у додатку.

Варто мати на увазі: щоб створити додаток, потрібні певні навички, а для їх продажу вкладення в рекламу.

4) Гаражі та машиномісця

Здача нерухомості в оренду – стандартний спосіб пасивного доходу. Але якщо для покупки житла потрібні суттєві грошові вкладення, то вартість гаража чи машиномісця спрощує вхід на орендний ринок. Тож це слушний варіант для новачків, чий стартовий капітал обмежений.

У невеликому місті гараж можна придбати за 20-30 тис. гривень. У великих містах доведеться заплатити близько 50-100 тис. гривень.

Орендна плата за гаражі становить у середньому 1-3 тис. гривень, залежно від регіону. Будівлю, що окремо стоїть, біля дороги можна здати дорожче — вона підійде для малого бізнесу: СТО, шиномонтаж та інше. Рентабельність оренди гаража значно вища, ніж у оренди квартир: у середньому це прибутковість у 20%, тоді як оренда житла приносить близько 10% прибутку.

Оренда машиномісця так само актуальна. Проблема з паркуванням ускладнюється зростанням кількості автовласників. Щороку кількість машин збільшується, земля забудовується багатоповерхівками, а для паркування залишається зовсім небагато місця. Ці умови і формують попит на паркування.

Вигідно купувати машиномісця до здачі нового будинку, тому що вартість паркінгу після здачі проекту підвищується на 40–50%. Це означає, що навіть якщо ви передумаєте займатися орендою та захочете продати машино-місце, то вже на цій угоді зможете заробити. Загалом рентабельність оренди паркінгу становить 15–20%.

А ще можна відкрити свій бізнес у самому гаражі! Це вже буде, звичайно, не пасивний заробіток, але можна підібрати бізнес до душі, який приносить дохід і не забирає багато часу.

5) Створення та продаж інфопродуктів

Якщо ви є експертом у якійсь галузі, то можете заробляти на інфопродуктах: продавати курси, навчальні матеріали, вебінари, гайди тощо. Незважаючи на те, що тема вже давно на слуху та активно використовується багатьма, вона досі актуальна. Головне створити якісний продукт, а не халтуру.

Суть ідеї така: ви створюєте 1 інфопродукт, а потім продаєте його багаторазово. Механізм продаж може працювати автоматично, якщо налаштувати всі інструменти.

6) Заробіток на соцмережах

Ви можете створити свій блог, канал, паблік - і підключати до нього різні способи заробітку: починаючи від розміщення реклами, продажу своєї продукції і до донатів (винагородами від вдячних підписників). Схем заробітку дуже багато. Наприклад, ви можете створити канал на якомусь сервісі та зробити підписку на ваш обліковий запис платною. А можете заробляти на стрімах та переглядах відеоконтенту.

Якщо ви не хочете створювати свій блог з нуля, то можна купити вже готовий проект і заробляти на ньому. Власники успішних пабліків та каналів часто продають свій ресурс, на якому вже зібрано певну аудиторію. Приклад таких пропозицій можна вивчити на біржах.

7) Партнерські програми

Партнерська програма — це взаємодія між рекламодавцем та його партнером, який займається продажем.

Заробляти в такий спосіб може будь-яка людина — власник спільноти, власник облікового запису і навіть той, хто не зареєстрований у соцмережах.

Схема виглядає так:

  • ви розміщуєте на своїй сторінці інформацію про спеціальні продукти, товари та послуги, підключені до партнерських програм,

  • люди переходять за вашим посиланням і здійснюють продажі,

  • з кожного продажу ви отримуєте свій відсоток.

Пошук партнерських програм доступний на Admitad, LetyShops та інших аналогічних сервісах.

Ваш заробіток складається із відсотка від продажу рекламодавців або фіксованої суми. Багато на цьому не заробиш, але ідею можна розглядати як джерело додаткового доходу.

8) Купівля сайтів із доходом

Останнім часом популярності набуває таке джерело пасивного доходу як купівля готового сайту. Є збиткові та прибуткові проекти, тому сайти постійно продають та купують.

Де можна купити веб-сайт? Існують різні сервіси, які дозволяють купити або продати сайт та забезпечують безпеку угод. Сервіси виступають посередником та отримують свій відсоток від угоди. Біржі, де можна купити сайт:

Як правило, ціна сайту розраховується, виходячи з окупності проекту. Але все залежить від способу монетизації: сайти з пасивним доходом коштують дорожче.

Таким чином, покупка сайту - це вигідне вкладення, здатне швидко окупитися та приносити прибуток. Головне у цій справі — вміти правильно аналізувати пропозиції та купувати перспективні сайти.

9) Оренда рекламних щитів

Зовнішня реклама завжди актуальна і маэ великий попит у замовників. Тому можна заробляти чималі гроші, здаючи у найм рекламні площі. Наприклад, щити-ролери. Такі конструкції встановлюють на жвавих вулицях міста та не займають багато місця. Багато щитів оснащені механізмом прокручування - це дозволяє показувати до чотирьох рекламних звернень від різних замовників.

Один рекламний щит може давати близько 10 тис. гривень на місяць. А на його встановлення йде близько 50 тис. гривень. Це означає, що за кілька місяців можна окупити початкові вкладення.

Головна проблема в цій справі — отримати дозвіл на встановлення щита в місці, що цікавить.

Також варто згадати й інші прибуткові ідеї пасивного заробітку, пов'язані з розміщенням реклами: реклама у ліфтах, на вуличних екранах, відео-стійках тощо. Скрізь принцип той самий — встановлюємо рекламну площу, здаємо її у найм і отримуємо дохід.

10) Вендінг

Вендінг підходить для тих, хто хоче отримувати максимум прибутку за мінімум зусиль. Почати такий бізнес досить просто і швидко, зі стартовим капіталом 50 тис. гривень. На ці гроші ви купуєте вендінговий апарат під певний товар, встановлюєте його у багатолюдному місці та починаєте заробляти. Ваша участь у бізнесі мінімальна: достатньо 2–3 рази на тиждень приїжджати, щоб поповнити товар чи розхідники та забирати виторг.

Найпопулярніші вендінгові автомати варять каву та видають снеки. Але сьогодні вендинговий формат актуальний для різних товарів і послуг. Автомат із продажу біжутерії, лінз, квітів, аксесуарів для смартфонів, автомат з друку фотографій із соцмереж та фотокабінки — все це можна віднести до вендінгового бізнесу.

Суть такого формату — можливість швидкого старту з невеликими вкладеннями та мінімальною участю у бізнесі.

Як створити пасивний дохід з нуля

Насамкінець кілька порад для тих, хто прагне створити пасивний дохід:

  • Не намагайтеся охопити кілька напрямків відразу, виберіть одну область, в якій найбільше знаєтеся

  • Не вибирайте для пасивного заробітку ті бізнес-ідеї, які вимагатимуть від вас постійних грошових вкладень

  • Пам'ятайте, що заробіток без праці та вкладень – це міф. Щоб дохід з'явився, у будь-якому разі необхідно витратити певні ресурси: ваш час, зусилля, початковий капітал.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

634.7KПрочитань
11Автори
468Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Стрижка газонів як бізнес-ідея

    "Зелений" бізнес - чудовий варіант для тих, хто любить природу і воліє працювати на свіжому повітрі. І одним із найприбутковіших його різновидів є бізнес на стрижці газонів

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес-ідея
  • Як почати заробляти $10 000 на місяць за 90 днів

    Очікуйте, що вам доведеться копати глибоко і працювати наступні 90 днів Я знаю, що більшість людей шукають швидкого рішення. Чарівну кулю, яка дозволить заробляти $10 000 на місяць, майже не працюючи.

    Теми цього довгочиту:

    Онлайн Заробіток
  • 30 грантів для бізнесу від ЄС, USAID, Mercy Corps та українського уряду

    У цій статті ми розглянемо 30 грантів від Європейського Союзу (ЄС), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), організації Mercy Corps та українського уряду, які пропонують фінансування від 2000 до 2,5 млн.

    Теми цього довгочиту:

    Гранти На Бізнес

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається