10 найгірших бізнес-рішень в історії WWE

Це нова ера для WWE, оскільки компанія нещодавно об'єдналася з WME-IMG, яка володіє UFC. Це може стати величезною угодою для промоушена, оскільки Вінс МакМехон заявив, що ця угода виведе їх на новий рівень. Якщо це станеться, це увійде до списку найкращих рішень, які вони, ймовірно, коли-небудь приймали. Однак за ці роки WWE також прийняла чимало поганих рішень. За всю історію компанії Вінс МакМехон прийняв чимало бізнес-рішень, які просто не спрацювали. Ці десять з них вважаються найгіршими фінансовими рішеннями в історії WWE.

10 Не купили UFC

Ця здається доречним з огляду на нещодавнє злиття двох компаній. На початку 2000-х років UFC перебували у стані занепаду, не вистачало зірок і місць для проведення заходів. Відчувши можливість, Шейн МакМехон намагався переконати свого батька купити компанію, що занепадала. Зрештою, Вінс МакМехон відмовився від угоди, і пізніше Zuffa купили UFC. Хоча ще невідомо, чи вдалося б WWE керувати компанією так само добре, як це зробив Дана Вайт, але це все одно величезна помилка.

9 Всесвітня Федерація Бодібілдингу

У вересні 1990 року Вінс МакМехон та WWE вирішили створити Всесвітню федерацію бодібілдингу. По суті, вони хотіли принести більше грошей у спорт, а також привнести в нього драматизм у стилі професійного реслінгу. Не дивно, що це провалилося майже миттєво. Вони провели лише два платних шоу, і обидва пройшли невдало. Крім того, спроби залучити до ліги такі імена, як Лу Феріньо та Лекс Люгер, провалилися. До того ж, це була ліга без стероїдів, оскільки WWE в той час переживала скандал зі стероїдами. Не дивно, що ця ліга закрилася в 1992 році.

8 Масивний пуш Романа Рейнса

Послухайте, Роман Рейнс зробив усе можливе, щоб спробувати стерти пам'ять фанатів про свій забіг у стилі бейбіфейса. Хоча Бладлайн це круто, але цифри тут не брешуть. Роками WWE надмірно пушили Рейнса, і це шкодило компанії. Рейтинги WWE неухильно падали з 2010 року, але з початком масованого пушу Рейнса у 2014 році вони починали летіти вниз з новою швидкістю. Відсутність інтересу фанатів у цей час була помітна на шоу, зокрема на Stomping Grounds 2019 року, який став одним з найменш відвідуваних шоу WWE за всю історію.

7 Звільнення СМ Панка

Як би там не було, звільнення СМ Панка не обов'язково було неправильним рішенням. Після того, як він пішов у 2014 році, він, швидше за все, не повернувся би, але все ж були кращі способи виправити ситуацію, ніж звільнити його в день його весілля. Це призвело до безперервних чантів і фанатів, які буквально роками чекали на його повернення. Це рішення майже безпосередньо пов'язане з головним пушом Романа Рейнса в той час. Обидва ці рішення призвели до того, що фанати зненавиділи компанію і масово покинули її майже на десятиліття. Лише за останні два роки WWE оговталася від того важкого періоду в середині 2010-х років.

6 Звільнення реслерів під час пандемії COVID

Хоча багато хто вже забув, WWE зробили сміливий крок на початку пандемії COVID-19. Побачивши, що на горизонті, ймовірно, невідоме майбутнє, вони вирішили скоротити витрати і звільнити купу талантів. Зак Райдер, EC3, Люк Геллоус, Карл Андерсон та інші - всі вони зустріли свій кінець у WWE у березні 2020 року. Принаймні, невідоме майбутнє було основним аргументом на той момент. Незважаючи на те, що WWE залишалася прибутковою під час пандемії, вони вирішили звільнити десятки реслерів у той час, коли їм була вкрай необхідна підтримка. Це було неймовірно погане рішення, яке було просто образливим для всіх реслерів того часу.

5 Запуск XFL

У 2000 році Вінс МакМехон та WWE у партнерстві з NBC створили нову футбольну лігу. Відчуваючи можливість скористатися любов'ю американців до футболу, він призначив початок сезону на весну 2001 року. Як багатьом відомо, XFL зазнала невдачі. Хоча перші кілька тижнів було багато глядачів, погані рейтинги призвели до того, що NBC відмовився від проекту після першого сезону, що призвело до загибелі ліги. Однак у 2020 році вона була відновлена і має кращий, хоч і незначний, успіх порівняно з першою версією.

4 Інвестиції в Tout

Ця історія дещо легковажна, але чудово показує проблеми WWE у 2010-х роках. У 2012 році Вінс МакМехон і компанія інвестували значні кошти в Tout. Додаток мав стати соціальною мережею, де користувачі могли б завантажувати 15-секундні відео під назвою "Touts". Якщо це звучить дуже схоже на Vine та TikTok, то так воно і було. Однак цей сервіс провалився і згорів, незважаючи на інвестиції WWE і навіть на те, що Стефані МакМехон увійшла до ради директорів.

3 Не розпочали оздоровчу політику до 2006 року

Одне з найгірших бізнес-рішень WWE - це те, про яке мало хто замислюється, але це відсутність політики здорового способу життя. Протягом багатьох років деякі з найбільших імен у бізнесі передчасно пішли з життя через зловживання психоактивними речовинами. Раніше компанія вже проводила незалежне тестування на наркотики, але вирішила, що це занадто дорого. Можна собі уявити, який фінансовий та емоційний вплив мала втрата таких улюблених фігур, як Едді Герреро, протягом багатьох років, що змусило їх переосмислити це рішення.

2 Співпраця з Саудівською Аравією

Партнерство WWE із Саудівською Аравією триває вже пів десятиліття. У 2018 році вони почали проводити платні шоу в країні, що вже на перший погляд було суперечливим кроком. Очевидно, що Саудівська Аравія зробила це для того, щоб за допомогою спорту відмити свою жахливу репутацію в галузі прав людини. Однак вбивство американського журналіста Джамаля Хашоггі всього за місяць до початку шоу 2018 року показало цю угоду в новому світлі. Хоча вона все ще триває, це жахлива піар-проблема щоразу, коли WWE вирушає до Саудівської Аравії. Крім того, з огляду на їхні проблеми з поїздками у 2019 році, хто знає, чи отримають вони стільки грошей, скільки повинні були отримати?

1 Відпустити Коді Роудса

З точки зору поганих бізнес-рішень, звільнення Коді Родса, ймовірно, матиме найбільший вплив. Після багатьох років прохань дати йому більше роботи і перестати бути Стардастом, Вінс МакМехон відповів йому відмовою. Тож він вирішив заснувати власну компанію разом з Елітою і Тоні Ханом. Звісно, Коді Роудс згодом повернувся до WWE і є одним з найкращих зірок компанії. Проте вплив його відходу та створення AEW відчуватиметься ще десятиліттями.

Автор: Josh Evanoff

Переклад: Volodya Lysyuk

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
WWE Looks
WWE Looks@thewwelooks

Ті самі WWE Looks / Лукс

5.5KПрочитань
0Автори
17Читачі
Підтримати
На Друкарні з 5 липня

Більше від автора

  • Історія Командного чемпіонства SmackDown

    На нещодавньому щотижневому шоу SmackDown чергове чемпіонство WWE «завершило» свій цикл. Саме так, йдеться про командне чемпіонство синього бренду, яке відтепер називається «командним чемпіонством WWE». У звʼязку з цим пропоную швидко пробігтися по цій версії командних титулів.

    Теми цього довгочиту:

    Wwe
  • Історія Командного чемпіонства RAW

    На нещодавньому щотижневому шоу RAW чергове чемпіонство WWE «завершило» свій цикл. Саме так, йдеться про командне чемпіонство червоного бренду, яке відтепер називається «Світовим командним чемпіонством». У звʼязку з цим пропоную швидко пробігтися по цій версії командних титулів.

    Теми цього довгочиту:

    Wwe
  • Поєдинки РеслМанії 40, до яких WWE може прокладати шлях після Королівської Битви

    Королівська Битва - одне з найяскравіших шоу у календарному графіку WWE через свою непередбачуваність, а також тому, що воно відкриває шлях до РеслМанії. Поки Коді та Бейлі вже забронювали собі місця в карді Філадельфійського шоу, WWE, як це часто буває, дражнять фанатів

    Теми цього довгочиту:

    Wwe

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається