20 ідей з вкладеннями до 10 000$

Зміст

Варіанти для великих міст

У великих містах конкуренція вища, а клієнт вимогливіший, але й перспектив для різних бізнес-ідей більше. Ось декілька таких.

Приєднуйтесь до нашої Безкоштовної Школи Бізнесу в Telegram.

Міні бьюті-студія/манікюрний салон

Бізнес на кілька крісел, з невеликим набором послуг та парою майстрів. Ставку зробіть на якість, санітарію та продуману стратегію залучення клієнтів.

Приватний дитячий садок

Орендуйте приміщення та необхідне обладнання. Найміть кілька співробітників для догляду за невеликою групою дітей.

Магазин продуктів

10 тисяч доларів – чудовий бюджет для невеликого food-маркету. Сума покриє оренду, обладнання та закупівлю продуктів. Тут, як і з інтернет-магазином, спочатку не варто купувати товар великими партіями.

Будівельна компанія/ремонтна бригада

Попит на будівельні матеріали різної цінової категорії зараз дуже високий. А навіть під час війни люди активно будують заміські будинки і роблять ремонти.

Виробництво металопластикових вікон

Знову ж таки, на жаль, під час війни також актуальний варіант. Крім того, можна зайнятися виробництвом дверей.

Вендінгові автомати

Апарати, які торгують без продавців. Можуть продавати іграшки, солодощі, каву чи все разом. Ваше завдання – закупити техніку та поповнювати продукцією.

Соляна кімната

Для реалізації не потрібен досвід, знання та спец. дозволи. Щоб привабити клієнта (в основному – молоді мами), знайдіть невелике приміщення в спальному районі, поряд зі школою, дитячим садком. Локацію стилізуйте під соляну печеру. Відвідувачі дихатимуть насиченим сіллю повітрям, заспокоюватимуться, знижуватимуть стрес. Також можна пропонувати масаж тощо. Окуповується бізнес за півроку-рік.

Невелика піцерія

Відкриття кіоску вуличної піци допоможе вкластися у формат бізнесу за 10 000 доларів. Обійдіть суперників, які працюють у спальнику великого міста. Піцу любить більшість, а ваше завдання готувати смачно+обслуговувати добре. Згодом можна масштабуватись, переходячи від міні-піцерії до повноцінного ресторану.

Психологічний салон або кабінет

Місце, де проводять тренінги, курси, терапевтичні ігри + консультують психологи. Поєднання різних форматів психологічної допомоги допоможе налагодити стабільний потік клієнтів. На старті інвестуйте в меблі, ПК та оренду залу. Окупність настає протягом 6-8 місяців.

Дитячий клуб/студія творчості

Для першого знадобляться освітні програми для різного віку (можна створити або купити). Щоб відсіяти конкурентів, вибирайте вузьку спеціалізацію. Плюсом стане авторська методика викладання. Бюджет піде на техніку, оренду, меблі + маркетингові інвестиції. Також знадобиться тямущий персонал. Якщо курси – це не ваше, острівець творчості у ТЦ стане альтернативою. Батьки приходять по покупки, а дітей залишають вам. Займіть малюків ліпленням, малюванням, розвивашками та ін. Міні-студія в ТЦ - це недорого + не потрібно багато співробітників. Маркетинг елементарний – роздати листівки.

Фітостіни

Стіни з живих рослин користуються попитом у ресторанах, барах, СПА, офісах і торгових центрах великих міст. При цьому ніша напівпорожня. Розбираєтесь в дизайні та готові розвивати соцмережі? Тоді спробуйте цю ідею. На старті потрібно закупити каркасні та поливальні системи, а також рослини + найняти пару співробітників.

Клінінг

Найбільший прибуток тут - прибирання для корпоративних клієнтів. Плюси ідеї: попит високий, а ринок ще не дуже насичений.

Готель для тварин

Не просто перетримка, а готелі для вихованців із сервісом дуже потрібні у великих містах. Ідеально, якщо у вас приватна оселя на околиці, тому що за законом у багатоквартирній будівлі такий готель відкривати не можна. Половина бюджету піде на ремонт та обладнання «номерів», ще частина – на сайт та розкручування соцмереж.

Ідеї у маленькому місті та сільській місцевості

Плюси маленького міста для бізнесмена-початківця – невеликі вкладення, безліч вільних ніш, дешевше і простіше просування. Ось кілька чудових варіантів стартапу.

Пекарня

В області перспективи у пекарень вищі, ніж у великих містах. Попит на смачний хліб величезний, а від конкурентів можна відокремитися за рахунок камерного формату пекарні та обслуговування невеликого спального району. Важливий момент – для роботи буде потрібно набір дозволів.

Ломбард

Актуальне за всіх часів підприємство. Організувати справу легко, тому що ви купуєте готову франшизу з перевіреною бізнес-моделлю. Окупності сприяє розміщення у прохідному місці.

Стікер-шоп

Бізнес-ідея орієнтована на підлітків. Окрім безпосередньо стікерів можна продавати у своїй точці тематичні сувеніри та подарунки. Більше шансів на успіх у інтернет-магазину чи острівця у ТРЦ.

Фреш/смузі-бар

Ця бізнес-ідея за 10 тисяч доларів має простір для реалізації: стаціонарний острівець або пересувна точка, є можливість оновлювати меню під сезонні продукти, великий асортимент підходящих локацій – від ТЦ до спортклубу та набережної. Окупається справа в середньому протягом року.

Магазин творчості

Наразі творчі магазини на піку популярності. З одного боку шанси у стартапу вищі у великому місті, з іншого – якщо у вашому населеному пункті мало подібного, спробуйте вкласти 10000 $ у такий бізнес.

Шиномонтаж

За відсутності у вашому місті автосервісів на кожному кроці, є сенс відкрити власну майстерню. На вибір 2 формати – мобільний та стаціонарний шиномонтаж. Список послуг можна поступово розширювати, залучаючи нових клієнтів та збільшуючи прибуток.

Йога-студія

Обладнати її коштує дешевше, ніж повноцінний спорт-клуб, а продаючи абонементи, ви зарезервуєте собі певний відсоток доходу.

Щодо сільської місцевості, то проживання у селах не є протипоказанням до відкриття своєї справи. Вибір актуальних бізнесів за 10 000 доларів у провінції величезний. Переважна частина пов'язана з виробництвом, але не лише. Можна пропонувати послуги агротуризму, тримати пасіку, страусову або равликову ферму, відкрити коптильню, вирощувати гриби, овочі, фрукти, ягоди або різні саджанці. Також є варіанти виробляти добрива чи будматеріали, відкрити лазню, займатися зеленою енергією або переробляти пластик. Переваги сільської місцевості – дешева земля, безліч порожніх ніш та високий попит на послуги. Крім того, перший час у селі можна просуватися лише за допомогою «сарафанного радіо».

Приєднуйтесь до нашої Безкоштовної Школи Бізнесу в Telegram.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Український Бізнесмен
Український Бізнесмен@ukr_businessman

2.2KПрочитань
1Автори
27Читачі
На Друкарні з 17 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається