20 простих ідей, як почати заробляти онлайн

Зміст

Основні тренди ідей бізнесу в інтернеті

Тепер робота онлайн стосується не тільки сфери IT, інтернет-магазинів і сервісів, а й освіти, культури, невеликих виробництв і аграрного сектора.

ЦІКАВО! Інтернет покриває 59,5% території Землі. У середньому сучасна людина проводить в інтернеті до 42% часу неспання: там вона працює, відпочиває, спілкується, вчиться.
  • Відео стало центральним інструментом мультимедіа. Майже будь-яка бізнес-стратегія просування онлайн тепер включає у свої програми відео.

  • На другому місці за популярністю - відеокліпи та інтерактивні слайди, де текстовий контент органічно накладено на зображення і легко запам'ятовується.

  • SEO продовжує свою переможну ходу - 69% маркетологів 2023 року повідомили про додаткові інвестиції в SEO, що на 5% більше, ніж 2022 року.

  • Подкастинг продовжує набирати обертів і очікується, що до 2024 року його ринок досягне порогу в 2 мільярди доларів. Психологи і маркетологи пояснюють популярність подкастів тим, що вони створюють ілюзію бесіди. Багато великих компаній і бізнес-проектів готові вкладати в подкасти серйозні суми.

  • Статистика свідчить, що майже 53% слухачів подкастів лояльні до прослуховування реклами, а 61% купують товари та послуги, рекламу яких почули в подкастах.

ЦІКАВО! Бренди вклали 3 мільярди доларів в інфлюенс-маркетинг. 50 мільйонів людей у всьому світі вважають себе блогерами, а Facebook оголосив, що витратить 50 мільйонів доларів на побудову "метавсесвіту".
  • Час персоналізованого контенту - сьогодні розробники сайтів і маркетологи б'ються за те, щоб алгоритм допомагав складати індивідуальні новинні стрічки та пропонував таргетовану рекламу відповідно до інтересів і миттєвих потреб споживача.

  • Якість контенту стала більш значущою, ніж його кількість. Настав час вивчати бажання і цінності цільової аудиторії.

  • Масовий інтерес до проведення віртуальних заходів і вебінарів не ослаб. Експерти прогнозують, що світовий ринок вебінарів досягне обсягу в 800 мільйонів доларів цього року.

  • Багато компаній замість того, щоб виробляти контент з нуля, переробляють уже наявний: вони використовують відео, презентації, подкасти, вебінари для виробництва дайджестів, аналітики, оглядів.

  • Незабаром на нас чекає остаточне припинення використання сторонніх файлів cookie.

  • Дистанційна робота стала правилом, а не винятком. Найближчим часом очікується поява нових товарів і послуг, покликаних забезпечити комфорт цього формату.

Цифрова революція здійснилася - ми спостерігаємо за стрімкою цифровізацією галузей, які традиційно вважалися не адаптованими до інтернету: це охорона здоров'я, фінанси та освіта. З успіхом використовується телемедицина, впроваджено нові онлайн-продукти у сферах міжнародних платежів і страхування, з'явилися ефективні рішення для онлайн-навчання.

Особливості бізнесу в інтернеті

Перспективи розвитку онлайн-бізнесу очевидні. Але варто розібратися, наскільки бізнес-ідеї в галузі онлайн підходять новачкові, який з нуля створює свій бізнес.

Переваги онлайн-бізнесу

  1. Зрозумілі алгоритми. Зрозумілі алгоритми мережевої роботи допомагають розібратися в процесі тому, чий досвід продажів і підприємництва мінімальний. Численні освітні курси, вебінари та статті допоможуть орієнтуватися на перших етапах, а соціальні контакти буде зведено до мінімуму (для багатьох це незаперечний плюс).

  2. Низький рівень витрат. Інтернет дає змогу розвивати свою бізнес-ідею буквально з нуля, з мінімальними вкладеннями. Продажі через соціальні мережі вже не просто реальність, вони стають основним каналом торгівлі, а для початку продажів тепер достатньо своєї сторінки. Крім того, існують платформи, на яких за невеликі гроші або зовсім безкоштовно за принципом конструктора можна створити свій сайт. Необхідні поліпшення у свій сайт, який стане вітриною і магазином вашого бізнесу, можна вносити поступово.

  3. Доступність. Вести бізнес онлайн можна просто з дому, з будь-якої точки на карті: ви можете жити в невеликому місті, на селі, у власному приватному будинку і вести торгівлю або надавати онлайн-послуги по всій країні або навіть світу.

  4. Відсутність обмежень. Фактична відсутність будь-яких обмежень на той чи інший рід занять: у мережі можна вести бізнес в усіх напрямках. Це дає змогу розвивати бізнес-ідею підприємцям, які не можуть знайти клієнтів або покупців у своєму населеному пункті: у мережі їхня потенційна аудиторія - кілька мільярдів людей, серед яких напевно є зацікавлені саме в таких товарах або послугах.

  5. Швидке партнерство. Бізнес у мережі дає змогу швидше знаходити партнерів. Оскільки в інтернеті немає кордонів, тут простіше відбувається інформаційний обмін, швидше і простіше знаходяться спільноти однодумців: бізнес-ідея тут швидше знайде підтримку, ніж в офлайні.

  6. Гнучкий графік. Працюючи онлайн, кожен підприємець сам визначає для себе трудовий графік. Залежно від завдань, цілей та амбіцій він може ухвалити рішення працювати по 8-10 годин щодня або лише по 3-4 години у зручний для нього час. Ось чому перший онлайн-бізнес нерідко запускають паралельно з роботою за наймом.

  7. Легко розвивати. Вибудовувати сервіс допомагає сама мережа - розроблені додатки, підпрограми та чати, алгоритми та технології покликані вдосконалювати рівень комфорту клієнта вашої бізнес-ідеї.

Підводні камені онлайн-бізнесу

  1. Швидка зміна трендів. Мережевий бізнес постійно вдосконалюється, тренди змінюються дуже швидко. Розвиток свого інтернет-бізнесу вимагатиме від підприємця постійної самоосвіти.

  2. Постійна комунікація. В онлайн-бізнесі зростає важливість комунікації: необхідно бути грамотним (для багатьох це нездоланна складність), ввічливим, відкритим до діалогу, не боятися перепитувати і не лінуватися пояснювати у всіх подробицях самому.

  3. Самодисципліна. Потрібен високий ступінь самодисципліни: потрібні певні зусилля, щоб працювати з дому і виділяти щодня заплановані години не на гортання соцмереж і перегляд серіалів, а на ведення справ за комп'ютером. Нерідко підприємці-початківці, підбиваючи підсумки місяця, виявляють, що працювали менше, ніж прописували в бізнес-плані, і, відповідно, отримали менше прибутку.

  4. Висока конкуренція. Онлайн-бізнес - перспективна й економічно вигідна галузь, у неї з кожним роком приходить усе більше гравців. Буде досить складно виділитися на їхньому тлі та залишитися цікавим для клієнтів і покупців.

  5. Ризик шахрайства. Анонімність мережі досить часто створює умови для шахрайства. Необхідність залишатися пильним і уважним та перевіряти ще раз всю інформацію щодо угод - невід'ємна частина онлайн-бізнесу.

  6. Недовіра інвесторів. Буває непросто переконати банк підтримати кредитом онлайн-підприємство і бізнес-ідею, яка буде реалізована в мережі. Банки неохоче дають позики за відсутності реальних фізичних активів. Ваш бізнес-план має бути продуманим до дрібниць, щоб стати переконливим проєктом для фінансистів.

  7. Крадіжка ідей. Бізнес-ідеї в інтернеті часто копіюються (а кажучи пряміше, крадуться). Необхідно вже на початковому етапі запуску бізнес-ідеї забезпечити юридичний захист бренду, розробки, послуги.

Перспективні напрямки онлайн-бізнесу

Не дивно, що бізнес переніс свої ідеї туди, де люди проводять стільки часу. Інтернет став найкращою платформою для ведення справ: тут не важливі географічні кордони, вікові рамки та соціальні відмінності.

Напрямок надання послуг

Надання послуг - найширша сфера бізнесу онлайн. Сюди належать сервіси доставки, розваги, консультування, освіта, мережевий маркетинг, райтинг, переклади, психологічна допомога тощо. Крім того, наданням послуг займаються спеціалізовані біржі з пошуку спеціалістів різного профілю (від сантехніків до лікарів) і біржі вакансій, сервіси посередництва між замовниками і клієнтами. Мережа - чудовий майданчик для реклами і просування будь-якого профілю своїх ідей про бізнес-послуги, комфортний для старту підприємця-початківця.

Напрямок реклами

Особлива сфера послуг у мережі пов'язана з рекламою. Це мережевий маркетинг, консалтинг, розміщення оголошень на сервісах Google ADS, організація своїх рекламних майданчиків, поштових розсилок, просування в соціальних мережах. Це обслуговування бізнесу (зокрема онлайн-бізнесу) в інтернеті.

Напрямок розроблення IT-рішень

Окремий перспективний напрямок - IT-пропозиції та створення онлайн-додатків. Ця галузь включає і прямі продажі, і послуги. Додатки замовляють для клієнтів продукти, допомагають у примірці одягу, підказують народні та експертні рейтинги різних продуктів, складають маршрути, викликають таксі. Кількість онлайн-сервісів і застосунків продовжує зростати, вони дедалі більше вдосконалюються й охоплюють дедалі нові сфери життя.

ЦІКАВО! Мобільними додатками користуються 5,22 мільярда людей (66,6% або дві третини світового населення).

Топ ідей для бізнесу в інтернеті

Розробка онлайн-додатків

Здається, ще нікому не спала на думку ідея створити мапу громадських туалетів у великих містах і туристичних центрах із зазначенням геолокації, можливістю розміщувати відгуки та виставляти оцінки. Для успіху вам знадобиться хороший бізнес-план на старті та вміння писати код.

Організація туристичних маршрутів

Хороша бізнес-ідея для студента, економічно перспективна, соціально значуща і важлива для розвитку внутрішнього туризму. Потрібно буде добре вивчити рідне місто, продумати логістику маршруту, знайти цікаві факти, які зроблять розповідь під час екскурсії захопливою, а продажі турів можна вести прямо зі своєї сторінки в соціальній мережі.

Сервіс з обміну інформацією про туристичний об'єкт

Ще один не до кінця реалізований в Україні варіант бізнес-ідеї в галузі гостинності. Сучасні туристи воліють відносно самостійно планувати свої маршрути, але безумовно потребують перевіреної інформації про готелі, їдальні, магазини, транспорт і будь-яку інфраструктуру, яка може знадобитися людині в чужому місті. Напевно користуватиметься популярністю сервіс, на якому люди зможуть описувати свій особистий досвід, отриманий у подорожах тим чи іншим містом, регіоном і загалом країною.

Квести та інтелектуальні ігри

Сучасне покоління шукає дедалі складніші варіанти дозвілля. Трохи фантазії підприємця, мінімальні витрати на реквізит, і ось уже студенти та учні старшої школи розшукують по всьому місту скарби або проходять маршрут від однієї загадки до іншої. Важливе нововведення: кількість запитів на спільні інтернет-квести постійно збільшується, і сьогодні ігри та квести в мережі навіть популярніші, ніж в офлайні.

Створення сервісу соціального волонтерства

Два потужні тренди останніх років - популярність добровольчої діяльності та бажання зайняти дозвілля чимось корисним, творчим. Напевно стане популярною онлайн-платформа, яка зможе об'єднати людей, які потребують один одного. Наприклад, пенсіонерок, які нудьгують без діла, і молодих мам, які потребують порад і практичної допомоги. Заробляти на бізнес-ідеї можна завдяки рекламі на сайті та грантам на соціальні проекти. Важливо буде організувати перевірку учасників, щоб під виглядом добровільної няні-пенсіонерки в дім не прийшов зловмисник, але це можна вирішити для вмілого кодера.

Місцева онлайн-база репетиторів і фахівців

Великі загальні бази давно створені, але, спираючись тільки на них, досить складно знайти психолога, перукаря, репетитора в невеликому місті або селі. Фахівці, своєю чергою, не впевнені, що їхні оголошення побачать саме місцеві жителі. Платформи, які допомагають клієнтам і фахівцям знайти один одного в малих населених пунктах, поки що не розроблені.

Онлайн-магазин продукції ремісників

Покупці зацікавлені в крафтових товарах і хотіли б мати під рукою сайт чи іншу онлайн-платформу, що об'єднує місцевих майстрів. Крім каталогу товарів, там може розміщуватися афіша майстер-класів, за залучення нових підписників можуть розігруватися коди на знижки тощо.

Онлайн-уроки

Досвід переходу на дистанційне навчання показав, що багато дітей не готові засвоювати інформацію з моніторів ноутбуків. Так з'явилася послуга підготовки школярів до онлайн-навчання: педагоги, використовуючи педагогічні та психологічні прийоми, тренують дітей сприймати інформацію в новому форматі, допомагають по-новому розподіляти увагу. Онлайн-уроки, які допомагають адаптуватися до дистанційної освіти, стали перспективною бізнес-ідеєю. Такого формату навчання, судячи з останніх тенденцій, буде тільки більше, а отже, перед ініціативними підприємцями відкривається цікава ніша.

Дропшиппінг

Це ключовий тренд онлайн-торгівлі: підприємцю, який відкриває інтернет-магазин, що стане посередником між постачальником і покупцем, не потрібні склади, транспорт і служба доставки. Усе, що йому потрібно - добре організований сайт, де товари представлені максимально вигідно, а також уважність до клієнтів і відповідальність в обробці замовлень.

Організація онлайн-вечірок

Війна йде, у різних регіонах зберігаються ті чи інші обмеження на масові заходи, і віртуальні вечірки не втрачають актуальності. Платформа або сервіс, що дають змогу знайти однодумців для приємного віртуального вечора, приречені на успіх. Головний наголос тут доведеться зробити на безпеку особистих даних і премодерацію поведінки гостей.

Консалтинг

Онлайн-бізнес, як і бізнес в офлайні, потребує супровідних послуг: тут також затребувані послуги з просування в мережі, з написання текстів, що продають, ведення сторінок у соцмережах. Невелика команда з райтера, маркетолога, хорошого логіста, дизайнера і SMM-фахівця можуть привести цю бізнес-ідею до успіху.

Бюро перекладів

Доступні в Google онлайн-перекладачі, численні додатки та словники так і не розв'язали проблеми швидких і якісних перекладів документів, статей, технічних інструкцій. У невеликих містах ще кілька років тому цю проблему розв'язували фізичні бюро, але сьогодні за оперативним перекладом клієнти приходять у мережу. На сайті бюро перекладачі можуть бути згруповані за спеціалізаціями (хтось добре перекладає технічну документацію, хтось спеціалізується на медичних термінах, інший сильний у літературній мові) або брати чергування: за переклад просто зараз візьметься той, хто вільний.

Канал на YouTube

Розкрутити свій канал на YouTube зараз набагато складніше, ніж два-три роки тому: конкуренція істотно зросла. За місяць у мережі з'являються сотні нових каналів на найрізноманітніші теми. Проте ця галузь вельми перспективна, вона передбачає заробітки не тільки на прямій і контекстній рекламі, а й на замовленнях на конкретні огляди, лекції або майстер-класи.

Подкасти

Непроста в реалізації, але виключно трендова бізнес-ідея. Популярність цього жанру зашкалює, при цьому створення подкасту можливе абсолютно з нуля, з мінімальними вкладеннями. Записуйте себе на смартфон, використовуйте безкоштовні сервіси. Будь-який професійний або особистий досвід може виявитися саме тим, на що чекали і шукали слухачі подкастів.

Майстер-класи та вебінари

Бізнес-ідея найширшого профілю. Не перелічити спектр запитів того, що люди шукають у мережі: як навчитися готувати, як зайняти дитину, як обирати книжки, як вивести пляму від фарби, як відучити кішку дерти шпалери... Успіх вашим курсам забезпечать якість контенту і його подача (чим цікавіше слухати ваші рекомендації навіть на найрозхожіші теми, тим більше буде підписників).

Конкуренція в цій галузі величезна, але ніша не заповнена навіть на третину.

Сервіс купонів

Ринок оригінальних подарунків переживає трансформації з року в рік. Чому б не запропонувати покупцям купони на гарний віртуальний подарунок: портрет, унікальний юзерпік, реальний набір сувенірів у гарній упаковці? Ця проста бізнес-ідея легко реалізується зі сторінок соцмереж.

Агрегатор спільних покупок

Більшість покупців змушені купувати онлайн штучні товари за роздрібною ціною, при цьому щоразу оплачуючи доставку. Спільна покупка часто дає змогу здійснювати покупку за оптовою ціною товару, а вартість доставки ділиться на всіх учасників покупки. Творця платформи, де охочі придбати схожі товари могли б знайти один одного й оформити спільну покупку, напевно чекає успіх. Можна стягувати невелику абонентську плату за реєстрацію на платформі і продавати рекламне місце на сайті.

Відеопривітання

Кожен рано чи пізно стикається з необхідністю красиво привітати близьку людину або колегу з тією чи іншою датою або досягненням, але далеко не всі вміють підбирати слова, кадри, створювати настрій. Подібні вміння можна монетизувати, якщо правильно організувати маркетинг бізнес-ідеї. Наприклад, можна запропонувати змонтувати під гарну музику кадри з весільного відео та сімейних фото для пари, яка готується відсвяткувати ювілей з дня весілля. Або створити відеокліп за сімейними фотографіями до повноліття дитини з музикою її улюбленого виконавця. Пропозиції такої послуги найкраще розміщувати в мережі.

Допомога з резюме та позиціонуванням

Ця бізнес-ідея не потребує офісу та вкладень. Грамотні консультації та поради щодо складання резюме та підготовки до співбесід зможуть дати досвідчені кадровик і психолог: вони підкажуть, які факти трудової біографії потрібно згадати в резюме, а про які краще промовчати, пояснять, як поводитися в бесіді з ейчаром. Допомога з працевлаштуванням передбачає величезну клієнтську аудиторію.

Співрозмовник на годину

Послуга, що передбачає доброзичливе спілкування в мережі за гроші. Судячи з усього, сервіс набиратиме дедалі більшої популярності: 21 століття - епоха одинаків, але люди - соціальні істоти, їм завжди потрібно буде спілкування хоча б у невеликих дозах. Підтримувати дружні стосунки для багатьох наших сучасників доволі складно, це вимагає від них надто великих ресурсів емоцій і часу, а от оплатити раз на тиждень розмову з професійним співрозмовником вони готові. Від підприємця, який готовий до такої роботи, вимагається готовність стати "жилеткою" для чужої людини, проявити талант комунікатора (а іноді й побутового психолога). Пропонувати послугу найкраще онлайн.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Заробіток. Крипта
Бізнес. Заробіток. Крипта@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

454.5KПрочитань
11Автори
387Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається