24 найкращі бізнес-ідеї для дітей, які можна реалізувати

Зміст

"Я хочу рятувати тварин, коли виросту", - заявляє наша дев'ятирічна дівчинка. Вона не зовсім упевнена, що саме передбачає ця кар'єра. В межах її обмеженого кругозору є кілька ідеалізованих варіантів кар'єри: вчитель, астронавт, ветеринар. Але я уявляю для неї майбутнє, яке ідеально відповідає її природній креативності та почуттю гумору - майбутнє, яке вона сама собі створить.

Підписуйтесь на телеграм-канал

Раннє знайомство дітей з підприємництвом - це відповідний до їхнього віку спосіб провести межу між їхніми інтересами та нескінченною кількістю кар'єрних можливостей.

Дитячі бізнеси можуть заповнити прогалини у формальній освіті, даючи дітям ділові та життєві навички, які допоможуть їм досягти успіху. Наприклад, дитина, яка має проблеми з математикою, може навчитися працювати з цифрами, займаючись практичною діяльністю, наприклад, кодуванням веб-сайтів. Таким чином, підприємництво може розкрити здібності чи інтереси, які раніше були недоступні.

Заснування бізнесу, дружнього до дітей, - це весела сімейна діяльність, яка містить у собі навчання. Крім того, це спосіб для дітей заробляти гроші, щоб відкласти їх на коледж або Nerf Blasters. Тут ми поділимося 24 ідеями малого бізнесу для дітей, які можна розпочати вдома під наглядом батьків.

24 бізнес-ідеї для творчих дітей

Готові допомогти своїм дітям розпочати власну справу? Ми склали список ідей, які підійдуть для різних особистостей та інтересів. Крім того, кожна ідея містить перелік необхідних навичок та ресурсів для початку роботи.

1. Творець онлайн-контенту

kids business idea

Перформативні діти, які мають сильний інтерес до певного хобі (скажімо, ігри або мода), можуть створити свою аудиторію, створюючи відеоогляди, демо-версії або розпакування для таких платформ, як YouTube, Twitch або TikTok, і зрештою монетизувати канал. Вони також можуть почати вести подкаст.

Ваш кідфлуенсер-початківець набуде впевненості в собі та засвоїть технічні навички, які допоможуть йому підготуватися до старшої школи, коледжу або творчої кар'єри.

🏆 Зароблені навички:

  • Відеомонтаж

  • Побудова спільноти

  • Робота з булерами (онлайн-тролями)

2. Власник невеликого поп-ап магазину

Думайте не лише про лимонадний кіоск. Для молодих підприємців, які хочуть навчитися спілкуватися з людьми та продавати, немає меж.

Встановіть столик на подвір'ї та допоможіть своїм дітям продавати будь-що - від домашніх солодощів до розсади та виробів ручної роботи. Цей вид бізнесу став воротами для Райлі Кіннан-Пітерсон, яка у віці п'яти років перетворила свій щорічний ювелірний стенд на дворовому розпродажі у величезний онлайн-бізнес: Gunner & Lux.

🏆 Зароблені навички:

  • Спілкування

  • Продажі

  • Робота з грошима

3. Винахідник наступної великої речі

З допомогою батьків винайдений дитиною продукт можна запустити у масове виробництво або зробити власноруч і продати в Інтернеті. Діти, які цікавляться STEM, можуть застосувати свої навички на практиці, вирішивши проблему, характерну для їхнього покоління.

Коли скейтборд Карсона Кропфла не поміщався в його шафці, 14-річний хлопець винайшов версію, яка вміщалася - і бізнес навіть уклав з ним угоду на Shark Tank.

🏆 Навички зароблені:

  • Дизайн

  • Вирішення проблем

  • Дослідження

4. Екстраординарний артист

magician illustration

Творчі навички, такі як гра на інструменті, демонстрація карткових фокусів або косплей, можуть стати основою першого бізнесу вашої дитини. Вони можуть знаходити клієнтів у школі, по сусідству або за допомогою сарафанного радіо і працювати аніматорами чи виконавцями на вечірках та спеціальних заходах.

Президент Shopify Харлі Фінкельштейн (Harley Finkelstein) вперше спробував себе у ролі підприємця ще в дитинстві, коли працював діджеєм на бар-міцвах.

Ця бізнес-ідея також добре поєднується зі створенням онлайн-контенту. Діти можуть створити канал на YouTube або TikTok, щоб розширити аудиторію завдяки своєму таланту.

🏆 Зароблені навички:

  • Творчість

  • Ораторське мистецтво

  • Впевненість

5. Чудовий творець

Невеликі вироби ручної роботи, такі як прикраси з бісеру, мило та бомбочки для ванни, можна продавати через інтернет-ринки за допомогою батьків.

Багато з цих виробів вимагають невеликих попередніх інвестицій на матеріали, і діти можуть самостійно керувати виробничою стороною бізнесу. Під наглядом батьків діти можуть навчитися створювати веб-сайти та інтернет-магазини для продажу товарів онлайн.

Оллі Фекієру було лише п'ять років, коли він став обличчям власного бізнесу з виробництва шипучих напоїв для ванн. Але мама також залучає його до дитячих завдань, таких як виготовлення продукції.

🏆 Зароблені навички:

  • Креативність

  • Маркетинг

  • Дрібна моторика

6. Доглядач за рослинами або домашніми тваринами

Догляд за рослинами або домашніми тваринами зазвичай був випадковою роботою, яка підходила молодшим дітям, що шукали додатковий заробіток - особливо, коли вони ще занадто малі для няньки.

Але діти, яким подобається ця робота, можуть перетворити її на більш офіційний бізнес. Батьки можуть допомогти створити базовий веб-сайт, на якому висвітлюватимуться послуги та ціни, і навіть прийматимуться онлайн-бронювання та платежі.

🏆 Зароблені навички:

  • Управління часом

  • Відповідальність

  • Обслуговування клієнтів

7. Художник-початківець

Любов до мистецтва, ремесла чи дизайну можна прищепити дитині, познайомивши її з діловою стороною творчого світу. Якщо ваш малюк мріє про кар'єру художника, допоможіть йому вивчити можливості в цій сфері.

Батьки можуть створити простий інтернет-магазин та інтегрувати друк на вимогу, щоб діти могли продавати свої малюнки на футболках, чашках та наліпках.

Це ще одна ідея, яка має безліч можливостей. Діти, які добре тримаються перед камерою, можуть вирішити стати творцями контенту, знімаючи уроки мистецтва або пропонуючи уроки дизайну в Інтернеті.

🏆 Зароблені навички:

  • Створення веб-сайтів

  • Творчість

  • Обслуговування клієнтів

8. Сусідський помічник

mowing lawn

Існує низка послуг, які діти можуть надавати через малий бізнес у своєму районі. Діти можуть розпочати бізнес з надання послуг, пропонуючи догляд за газонами, згрібання листя, прибирання снігу та виконання простих доручень.

Діти можуть виготовляти листівки і знаходити клієнтів, відвідуючи сусідів і просячи їх про рекомендації. Або, з допомогою батьків, вони можуть створити простий магазин Shopify для продажу часових інтервалів за допомогою додатку для планування.

🏆 Зароблені навички:

  • Використання ручних та електричних інструментів

  • Управління часом

  • Навички роботи з людьми

9. Майстер кодування

Коли моєму братові було 10 років, він мав проблеми з математикою в школі. Проте вечорами вдома він сидів над підручниками з програмування, вчився створювати веб-сайти та розробляти відеоігри. Як учень-практик, він знайшов математику по-своєму.

Кодування та цифрові навички стають все більш важливими для багатьох майбутніх професій. Існує кілька програм, спрямованих на навчання дітей кодуванню, залежно від того, як вони найкраще засвоюють матеріал.

Коли вони опанують навички, допоможіть їм розпочати бізнес, розробляючи та створюючи веб-сайти для інших, навчаючи коду або пропонуючи інші цифрові послуги в громаді.

🏆 Зароблені навички:

  • Кодування

  • Вирішення проблем

  • Комунікативні навички

10. Продавець на фестивалі чи пляжі

Батьки, які прагнуть заповнити довге літо розвагами та пізнавальним досвідом, можуть допомогти дітям розпочати вендинговий бізнес. Діти можуть купувати оптом (за кошти батьків-"інвесторів") і продавати воду, ескімо чи сонцезахисний крем на місцевих заходах, фестивалях чи навіть на пляжі.

Уявіть собі мобільний лимонадний кіоск. Деякі місця проведення заходів та міські парки вимагатимуть дозволів або плати за послуги продавця, і батькам слід бути готовими до того, що їм доведеться втрутитися в ситуацію. Однак дайте дітям автономію, дозволивши їм зробити вивіски або спроектувати візок чи будку.

🏆 Навички отримані:

  • Дизайн

  • Фінансові навички

  • Навички спілкування з людьми

11. Реселер

Це ідея з низьким рівнем інвестицій для дітей, які захоплюються модою, трендами, фотографією та/або соціальними мережами.

Діти можуть заробляти додаткові гроші, обшукуючи місцеві комісійні магазини в пошуках рідкісних або вінтажних знахідок і перепродуючи їх з вигодою для себе через місцеві ринки або спеціалізовані інтернет-магазини. Розгляньте інші бізнес-ідеї для дітей, наприклад, перепродаж кросівок, платівок або колекційних іграшок.

Багато перекупників використовують Instagram, щоб виставляти нові "краплі" у своїх магазинах. Під наглядом батьків це чудовий спосіб для дітей навчитися використовувати соціальні мережі для бізнесу.

🏆 Навички зароблені:

  • Фотографія

  • Створення веб-сайтів

  • Соціальні медіа

12. Хрестоносець соціального впливу

Соціальні справи можуть надихнути дітей на чудові бізнес-ідеї. Якщо метою діяльності є не заробляння грошей, а розвиток навичок, бізнес із соціальним впливом дає цінні уроки співчуття та віддачі суспільству.

Діти можуть з допомогою батьків заснувати офіційну благодійну організацію або пожертвувати доходи від будь-якого іншого виду бізнесу на власний розсуд. Вони також можуть використовувати свої навички кодування або технічні навички для доброї справи, пропонуючи безкоштовні послуги неприбутковим організаціям.

Джакіл Джексон зіткнувся з бездомними у своєму місті, коли йому було лише п'ять років. Це спонукало його заснувати власну організацію "Project I Am", щоб допомагати забезпечувати продуктами харчування своїх сусідів, які не мають даху над головою.

🏆 Зароблені навички:

  • Співчуття

  • Фандрейзинг

  • Активізм

13. Вигул собак

Вигул собак - чудовий спосіб розпочати бізнес для юного підприємця. Діти можуть отримувати гроші за те, що граються з цуценятами, і в той же час займатися фізичними вправами.

Складіть разом з дитиною маршрут прогулянки, щоб вона звикла до розпорядку дня. Бізнес з вигулу собак - це також цікаве заняття для дітей влітку та після школи.

🏆 Зароблені навички:

  • Емпатія до тварин

  • Навички спілкування

  • Робота на свіжому повітрі

14. Виробник і продавець на Etsy

Такі ринки, як Amazon, не дозволяють дітям до 18 років відкривати рахунки, але Etsy дозволяє батькам відкривати рахунки для своїх дітей. Таким чином, підприємлива дитина може перетворити своє хобі на можливість заробляти гроші і продавати власноруч виготовлені піни для ванни та ювелірні прикраси онлайн.

🏆 Зароблені навички:

  • Маркетинг

  • Дрібна моторика

  • Обслуговування клієнтів

15. Збирач вторинної сировини

Якщо у вашому штаті діє потужна програма з переробки відходів, збирання вторинної сировини - чудовий спосіб для дітей заробити гроші та допомогти навколишньому середовищу.

Наприклад, Каліфорнія пропонує мінімум $1,66 за алюмінієві бляшанки, $1,33 за прозорі ПЕТ-пляшки і 10 центів за скляні пляшки. 15-річний та 9-річний сини Дастіна Ріхмана заробили 850 доларів, прибираючи сміття та збираючи вторинну сировину у своєму районі.

🏆 Зароблені навички:

  • Активізм

  • Свідоме споживання

  • Організованість

16. Автор та ілюстратор дитячих книжок

Діти, які мають хист до оповідання історій та ілюстрування, можуть розпочати власний книжковий бізнес. Storyjumper - це сайт, на якому діти створюють власні книжки та безкоштовно публікують їх в Інтернеті.

Люди можуть читати книги Storyjumper всього за $2,99 онлайн, а автори отримують роялті за кожне прочитання. Amazon також дає можливість авторам-початківцям самостійно публікувати свої книги; дітям потрібна лише допомога батьків, щоб зареєструватися.

🏆 Зароблені навички:

  • Навички письма

  • Творчість

  • Видавнича справа

17. Няня

Догляд за дітьми - популярний спосіб для дітей створити новий бізнес. Ця робота вчить їх розвитку дитини та іншим корисним навичкам, таким як безпека та спілкування.

Традиційно няні знаходили клієнтів за допомогою "сарафанного радіо". Але тепер, завдяки таким програмам, як Care.com, діти віком від 16 років можуть створювати облікові записи з допомогою батьків і розпочинати бізнес з надання послуг няні.

🏆 Здобуті навички:

  • Перша допомога та безпека

  • Навички спілкування

  • Розвиток дитини

18. Репетитор

Старанна дитина може допомагати іншим і заробляти гроші, займаючись репетиторством онлайн. Для цього їй знадобляться виняткові комунікативні навички, надійне підключення до інтернету та предмет, на якому вона спеціалізується.

Інтернет полегшив дітям пошук клієнтів для репетиторства. Наприклад, PalFish - це сайт репетиторів, який пропонує уроки англійської мови для учнів у Китаї. Для реєстрації в якості викладача на PalFish немає вікових обмежень, але вам потрібно отримати сертифікат TEFL/TESOL.

🏆 Навички зароблені:

  • Емпатія

  • Технічні знання

  • Терпіння

19. Автомийка

Миття автомобілів - це бізнес, який може розпочати будь-яка дитина - все, що вам потрібно, це відро, мило та джерело води. З мінімальними стартовими витратами, це ідеальний перший бізнес для дітей, які хочуть спробувати себе в ролі підприємця.

Автомийка також може стати командним видом спорту. Якщо дитина-підприємець об'єднається з друзями, вона навчиться цінним навичкам командної роботи, одночасно фінансуючи свої літні розваги.

🏆 Зароблені навички:

  • Увага до деталей

  • Фізичні навички, такі як спритність

  • Вміння добре працювати з іншими

20. Виробник вітальних листівок

Якщо ваша дитина підкована в дизайні та вміє гарно писати, бізнес з виготовлення вітальних листівок - ідеальний варіант для початку кар'єри. Вони можуть навчитися користуватися цифровими програмами, такими як Canva або Illustrator, та послугами друку на вимогу, щоб продавати їх.

🏆 Зароблені навички:

  • Знання інструментів для роботи з цифровим контентом

  • Навички міжособистісного спілкування

  • Навички письма

21. Виробник костюмів

Дослідження показують, що світовий ринок косплей-костюмів досягне 23 мільярдів доларів до 2030 року. Діти, які вміють працювати руками і знають, як шити, ліпити, малювати або працювати з 3-D принтером, можуть бути зацікавлені у створенні власного бізнесу з виготовлення костюмів.

З появою фільмів про супергероїв, коміксів та відеоігор спільнота косплеєрів стає дедалі більшою з кожним роком. Діти, які створюють костюми, можуть використовувати соціальні мережі, щоб продавати свої навички. За допомогою батьків вони можуть створити магазин в Instagram, обліковий запис на eBay або навіть власний магазин електронної комерції.

🏆 Навички зароблені:

  • Увага до деталей

  • Дрібна моторика

  • Маркетинг у соціальних мережах

22. Озвучування

Такі канали, як Disney, Nickelodeon та Netflix, залучають дітей до озвучування своїх мультфільмів. Діти з виразними голосами - чудові кандидати на роль диктора.

За підтримки батьків дітям, зацікавленим у цій бізнес-ідеї, потрібно буде знайти агента і записати демо-ролик. Батьки також повинні будуть возити дітей на прослуховування та зйомки.

🏆 Зароблені навички:

  • Прослуховування

  • Впевненість у собі

  • Акторські навички

23. Техніка ремонту скейтбордів

Якщо ваша дитина вже захоплюється скейтбордингом, у неї, швидше за все, вже є вбудований ринок для цієї бізнес-ідеї: її друзі в скейтпарку.

За допомогою недорогих інструментів і відеоуроків на YouTube підприємлива дитина може організувати місцеву майстерню з ремонту скейтбордів. А встановивши мобільну майстерню в скейт-парку, вони пропонують інноваційну послугу з підтяжки та заміни коліс на місці.

🏆 Навички зароблені:

  • Робота з інструментами

  • Спілкування

  • Робота з грошима

24. Професійний геймер

Професійні ігри часто розглядаються як бізнес для дітей старшого віку. Але молоді підлітки стають досвідченими геймерами і заробляють цим на життя. Погляньте на Сон Джу Чо (геймерський нік Maru) з Південної Кореї, який став професійним гравцем у StarCraft 2 у 13 років.

Мета - знайти платформу, гру та жанр, на яких можна спеціалізуватися. Якщо ваша дитина розбирається у відеоіграх, вона захоче брати участь у турнірах або почати транслювати свої ігри в прямому ефірі. Існує багато способів монетизувати аудиторію геймерів, наприклад, запустити рекламу на каналі YouTube або стати тестером ігор.

🏆 Зароблені навички:

  • Соціальні мережі та стрімінг

  • Дрібна моторика

  • Соціальні навички

Поради батькам і педагогам щодо започаткування бізнесу, дружнього до дітей

Війна спричинила стрес для батьків, яким потрібно було заповнити час, зайнятий денними таборами та бейсбольними тренуваннями. Поки ми повертаємося до нормального життя, батьки мають ще кілька козирів у рукавах - змістовні розваги, які допоможуть уникнути нудьги та розчарування. І бізнес, яким керують діти, відповідає всім цим вимогам.

Діти можуть навчитися необхідним бізнес-навичкам за допомогою безкоштовних інструментів онлайн-навчання, отримуючи в процесі досвід дослідницької роботи.

Більшість бізнес-ідей для дітей, якими ми поділилися в цій статті, не вимагають значних початкових інвестицій або попереднього досвіду і можуть бути реалізовані вдома. Діти можуть навчитися необхідним бізнес-навичкам за допомогою безкоштовних інструментів онлайн-навчання, набуваючи в процесі цього досвіду проведення досліджень. Почати роботу так само просто, як надати дітям необхідні інструменти і спостерігати за їхніми успіхами!

Батьки все одно повинні надавати рекомендації на цьому шляху і враховувати безліч факторів, таких як витрати часу, витрати на запуск і ризики. Дотримуйтесь цих рекомендацій, щоб допомогти молодим людям безпечно займатися підприємництвом і досягти успіху:

  • Хороші бізнес-ідеї для дітей зосереджуються на інтересах і сильних сторонах дитини, щоб вона не відчувала, що це ще одна рутинна робота. Або ж пристосуйте бізнес до конкретної мети, наприклад, навчіть дитину рахувати гроші або допоможіть їй набути впевненості в собі.

  • Виберіть невеликий бізнес, яким вони зможуть керувати з мінімальним наглядом. Можливо, вам доведеться контролювати деякі аспекти, які потребують батьківського дозволу, але дайте їм також певну частку власності в бізнесі.

  • Почніть з малого та гнучкого, щоб бізнес міг підлаштовуватися під шкільні та інші розклади. Наприклад, сезонне підприємство - це проста бізнес-ідея для дітей, яка може заповнити літні канікули змістовною діяльністю.

Деякі малі бізнеси, які передбачають використання інтернету або взаємодію з людьми, повинні мати набір правил, які допомагають захистити дітей.
  • Залучайте всіх членів сім'ї. Остін Гілл керує бізнесом з виготовлення свічок разом зі своїми двома братами і сестрами. Мама вплітає його в плани домашніх уроків, а тато навіть допомагає, каже Остін.

  • Знайомте дітей з потенційними рольовими моделями. Розповідайте дітям про успішних підприємців - особливо тих, з ким вони можуть себе ідентифікувати (схоже походження тощо). Захоплена STEM 13-річна Софія дивиться на свого кумира, Марію Кюрі, коли вона прокладає свій власний шлях у світі науки та підприємництва.

  • Встановіть межі. Деякі малі бізнеси, пов'язані з використанням інтернету або взаємодією з людьми, повинні мати набір правил, які допомагають захистити дітей. Наприклад, у багатьох дітей, які ведуть канали на YouTube або інші соціальні сторінки, є батьки, які перевіряють контент і розмови та керують акаунтами.

Інструменти для творчості та комерції продовжують з'являтися, завдяки чому дітям стає дедалі легше відчути себе підприємцями та заробляти додаткові гроші. Для батьків і педагогів це важливий спосіб зв'язатися з інтересами дітей, створити веселі моменти навчання та розвивати їхню самостійність. Подумайте над цим списком, щоб знайти унікальний досвід для вашої дитини - бізнес-ідеї для дітей безмежні.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

740.6KПрочитань
12Автори
558Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається