3D-моделювання

Зміст

Відкрити свій бізнес на 3D-моделюванні вигідно, однак варто врахувати складність самої сфери та можливу конкуренцію.

Кожна бізнес-ідея потребує глибшого комерційного та стратегічного опрацювання, але загалом, кожна з них містить те раціональне зерно, заради якого можна взятися за цю справу.

Переваги та особливості бізнесу на 3D-моделюванні

Насамперед, це творчий процес, і для багатьох підприємців 3D-моделювання - це монетизація своєї улюбленої справи. Робота в цій сфері буває декількох напрямків, перерахуємо найпопулярніші з них.

  1. Тривимірна візуалізація дизайну інтер'єру. Дизайнер розробляє креслення, а фахівець із 3D-моделювання втілює їх у вигляді тривимірного проєкту. Якщо вибрати цей напрямок, можна працювати в тандемі з дизайнером, створивши бізнес на 3Д-моделюванні з нуля.

  2. Співпраця зі ЗМІ або рекламними агентствами. Як правило, допомога 3D-моделлера потрібна з оформленням сайтів, рекламних матеріалів тощо. Багато речей простіше створити у віртуальному просторі, ніж фотографувати в реалі.

  3. Робота з приватними рекламодавцями. Ваше агентство може укладати контракти з різними організаціями для допомоги в оформленні візуальної частини рекламної стратегії.

Насправді, варіантів для співпраці може бути набагато більше. Це лише основні приклади того, де можуть стати в пригоді послуги бізнесу з 3D-моделювання.

Організація бізнесу

Щоб запустити справу, необхідно її зареєструвати, орендувати офіс, найняти співробітників і скласти грамотний бізнес-план із розрахунками з 3Д-моделювання.

Оформлення бізнесу 3D-моделювання

Для власного агентства бізнесменові необхідно пройти реєстрацію як ФОП або ТОВ і вирішити всі справи в податковій.

Приміщення

Перший час агентство може працювати і без офісу, а співробітники - віддалено. Для більш масштабних проєктів, звісно, потрібен як офіс, так і необхідне обладнання для роботи.

Персонал

Бізнес-ідея 3D-моделювання передбачає наявність фахівців різних напрямків, щоб охопити більше проектів. Краще наймати співробітників з досвідом роботи і хорошими кейсами, а з розвитком компанії можна навіть запустити навчання професії.

Технічні аспекти 3D-моделювання

Спочатку 3D-моделлер отримує технічне завдання та підписує договір із замовником. Після чого фахівцеві висилають всю необхідну інформацію для проєкту, якщо така є, і починається безпосередньо його створення.

Насамперед формується щось на кшталт начерку майбутнього проєкту з об'ємами і деталями, після узгодження із замовником додається текстура і оздоблювальні матеріали.

Співробітники агентства можуть їздити на об'єкт і контролювати хід справи, звісно ж, за додаткову плату.

Маркетинг

Щоб про ваше агентство дізналося якомога більше людей, необхідно продумати стратегію просування. У наші дні маркетологи радять робити наголос на соцмережах і просуванні в інтернеті, непогано працює контекстна реклама.

Також дані про свою компанію можна передати сервісу «Гугл-карти» і подібним, багато клієнтів приходять саме звідти.

Скільки можна заробити на 3D-моделюванні?

Усе залежить від масштабів проєкту, над яким працює 3D-моделлер. У середньому дохід на місяць становить від 20 000 до 200 000 гривень. Показники залежать від міста та від навичок фахівця. Тому в команді краще мати досвідчених працівників.

Рентабельність бізнесу з 3D-моделювання

Рентабельність становить 160%, що значно більше за інші види бізнесу. Приблизно в кожній галузі, з урахуванням усіх витрат, бізнес-ідея з 3D-моделювання окупиться приблизно через 6 місяців.

Поради для тих, хто хоче почати бізнес на 3D-моделюванні

  1. Із замовників завжди необхідно брати передоплату.

  2. Якщо 3D-моделлер не виконує роботу, передоплата повертається. Якщо відмовляється замовник - ви маєте право її не повертати, якщо робота виконана.

  3. Термін на реалізацію проєкту беріть із запасом, щоб не прострочити дедлайни.

  4. Виконану роботу надсилайте після 100% оплати, до цього моменту можете надсилати скріншоти або відео.

  5. Не всі замовники сумлінні, деяким байдуже на чужу працю і такі здатні на обман.

  6. Постійно підвищуйте свою майстерність, щоб іти в ногу з часом.

Перед тим як відкрити бізнес на 3D-моделюванні, складіть чіткий план дій, вивчіть ринок конкурентів і цільову аудиторію. За наявності певних навичок, а, головне, бажання, у вас все вийде!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

615.2KПрочитань
11Автори
461Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається